De fleste børnefamilier kender til det store besvær, der ofte er forbundet med at skulle pakke bilen, når man står og skal på ferie eller på en familieudflugt. Ud over at få gjort børnene rejseklar er der et væld af praktiske ting, der skal være styr på inden afrejse. I disse situationer er det derfor frustrerende, hvis man ikke kan få plads til alle sagerne i bilen, og det er tit større ting såsom barnevognen, der volder problemer. Derfor er det afgørende, at du tager dine forholdsregler og er godt forberedt ved at investere i den rette barnevogn til bilen. I dette indlæg giver vi dig en række tips til, hvad du bør være opmærksom på, når du skal vælge en barnevogn, der passer til netop din bil. På den måde kan du undgå frustrationer ved pakning og bogstaveligt talt komme op at køre hurtigst muligt.

Bilen før barnevognen

Når du er ude at kigge på barnevogn, er det måske ikke ligefrem bilen, du tænker på i første omgang. Omstændigheder såsom design, funktionalitet og lignende kommer ofte i første række – og dette selvfølgelig med rette. Ikke desto mindre kan det være en stor fordel at have bilen med i tankerne – og rent fysisk – når du står og skal træffe beslutningen om, hvilken barnevogn der passer til dig. Det er afgørende, at du i dagligdagen kan fragte barnevognen uden problemer, og der er ikke noget mere ærgerligt end at have investeret i en dyr barnevogn, der ikke kan være i bagagerummet. Tag derfor din bil med, når du skal købe din barnevogn, så du i praksis kan afprøve, om den passer til din bil. En lille bil kræver en tilsvarende lille barnevognsløsning, mens en stor bil giver mulighed for en større model.

Den praktiske ”pakkeløsning”

En anden måde at sikre, at din bil og barnevogn er et godt match – og dermed undgå frustrationer over manglende plads i bilen – er at gå efter en barnevogn, der har et praktisk og funktionelt ”fold sammen”-system. I en hektisk hverdag kan det være besværligt og tidskrævende at skulle lægge sæder ned i bilen eller skille barnevognen ad, når den skal transporteres. Derfor kan det være fornuftigt at undersøge markedet for de efterhånden utallige modeller af barne-/klapvogne, der på forskellig vis er smart indrettet, så de nemt og hurtigt kan foldes sammen. Jo mere kompakt, barnevognen kan blive, desto mere plads i bagagerummet. Klik og find modeller her, hvis du mangler inspiration til valget af barnevogn.

Det rette udstyr kan spare plads

En tredje måde at undgå frustrationer med pladsproblemer i bilen, når barnevognen skal pakkes, er ved at investere i det rette udstyr. Det er nemlig ikke kun indenfor i bilen, at du har mulighed for at opbevare og transportere din barnevogn. Du kan for eksempel købe et stativ, som du monterer bagpå bilen, der kan holde din barnevogn, eller alternativt kan du erhverve dig en rummelig tagboks, hvor barnevognens stel kan lægges i. På denne måde skaber du ekstra plads inde i bilen til andre ting.