bilcamera

(Følgende artikel indeholder affiliate-links) 

Vi har samlet 6 af markedets bedste bilkameraer i en test, og vi har gjort det let for dig at få et overblik over, hvor du kan starte, hvis du gerne vil investere i et kamera til bilen.

Pioneer ND-DVR100 Instrumentbrætkamera

Find produktet her

Specifikationer:

 • Type: HD instrumentbrætkamera
 • Lagring: 8 GB Micro SD-kort medfølger
 • Natkørsel: WDW-billedbehandling til Night Mode-drift
 • Opløsning: Fuld HD-optagelse ved 27,5 fps
 • Specielt: Hastighedsmåler og automatisk tilslutning ved bevægelse

Det første bilkamera i denne test er ND-DVR100 Instrumentbrætkameraet fra Pioneer. Med dette kamera til bilen sikrer du dig et pålideligt tredje øje på både din bil og vejen.

Det optager i High Definition med 114 graders synsvinkel og sørger derfor for, at du får ultraskarpe og klare optagelser gemt på det medfølgende 8 GB SD-kort.

Pioneer-modellen sørger desuden for, at du også får tydelige optagelser om natten på grund af modellens Night Mode Wide Dynamic (WDR)-funktion. Uanset om det er i skarpt sollys eller efter mørkets frembrud vil dette kamera til bilen altså automatisk optimere billederne efter forholdene, så du altid har skarpe billeder.

Dette bilkamera fra testen er meget nem at montere og kræver næsten ingen installation – du skal altså nærmest kun sætte strømstikket i cigarettænderen, før er du i gang. Når bilen er parkeret tager et 500 mAH batteri over. Da kameraet er i stand til at registrere bilens bevægelser, sørger den for at tænde automatisk, mens den er parkeret eller gemme optagelser ved en eventuel kollision.

Pris: 1.115,-

HD Mirror DashCam – Bakspejl med kamera

Find produktet her

Specifikationer:

 • Type: HD bakspejl DashCam
 • Lagring: Micro SD Memory-kort (ikke inkluderet)
 • Natkørsel: Night vision
 • Opløsning: HD 720p
 • Specielt: Bevægelsescensor og datoregistrering

Med dette bilkamera får du et forrudekamera med en 2,5” LCD-skærm, hvor du let kan gense dine optagelser.

Modellen kan vendes 350 grader, har en bevægelsessensor, en G-påvirket sensor ved sammenstød, nattesyn – hvilket betyder, at bilkameraet skyder skarpe og klare billeder selv i mørke – samt lagring på et Micro SD-kort op til 32 GB.

Ydermere er der højtaler og mikrofon indbygget, så dine optagelser også kan få en lydside, og denne feature kan vise sig at være meget gavnlig i visse situationer. Ved køb af bilkameraet følger desuden et genopladeligt batteri til brug under parkering, ligesom der medfølger et beslag til forruden samt et USB-kabel til opladning.

Modsat de andre modeller her i vores dashcam test/bilkamera test er denne model ikke et almindeligt bilkamera. Det er et bakspejl med indbygget kamera til bilen. Det betyder for det første, at du slipper for en kompliceret installation.

Pris: 749,-

Waltter V700 Full HD Dashcam

Find produktet her

Specifikationer:

 • Type: Fuld HD videooptagelse
 • Lagring: 8 GB MicroSD
 • Opløsning: (1920 x 1080 pixels)
 • Specielt: Tænder og slukker med bilens motor

Her har vi med et bilkamera at gøre, hvor du får en lang række smarte funktioner til en rimelig pris. Først og fremmest har kameraet en sugekop, som både gør det meget nemt at sætte fast på forruden, og du kan tilmed sætte det, lige præcis hvor du vil – så længe det ikke blokerer for dit udsyn vel at mærke.

Bilkameraet optager gennem en linse med en synsvinkel på 170°, og du vil altså have mulighed for at få alt med. Det er kort sagt en af de bedste bilkamera/dashcam i testen, og så kan du finde det til en god pris.

Pris: 439,95,-

RoadEyes RecSmart Bilkamera

Find produktet her

Specifikationer:

 • Type: HD DashCam
 • Lagring:  Micro SD-kort Class 10 (medfølger ikke)
 • Natkørsel: Night vision
 • Opløsning: 1440P (2560 x 1440 pixels)
 • Specielt: Fjernbetjening og WiFi-tilslutning

Dette er et af de kameraer, som kommer til en utrolig god pris, og som har alt det, man har brug for. Det har blandt andet indbygget højtaler, mikrofon og GPS, der kan være en fordel i forsikringssager. Bilkameraet kan desuden kobles til din smartphone via kameraets indbyggede WIFI, der gør det muligt at indstille dit kamera på en app.

Kameraet tilbyder en 140°-optagelse, hvilket sikrer, at alle relevante hændelser bliver optaget. Som de forrige modeller har dette bilkamera også den såkaldte G-sensor, som registrerer voldsomme bevægelser og efterfølgende markerer optagelserne af dem som højprioriterede.

Ved køb af dette bilkamera får du desuden en selvklæbende holder med magnetfæste til forruden, USB-oplader, magnetisk USB-kabel, fjernudløser og et langt strømkabel på 3,5 meter. Her har du altså et af de bedste dashcams i test, som nok skal leve op til alle dine krav.

Pris: 1.485,-

Garmin DashCam 55

Find produktet her

Specifikationer:

 • Type: HD DashCam
 • Lagring:  Micro SD-kort
 • Natkørsel: Night vision
 • Opløsning: 1440P og 3,7 megapixel
 • Specielt: Advarsel ved kørsel på vejstriber og indbygget WiFi

Detre bilkamera advarer ved vognbaneskift, ved for lille afstand til den forankørende bil samt ved rødt lys og fartkameraer i nærheden.

Desuden er det GPS-aktiveret, hvilket betyder, at der leveres detaljerede data om tidspunkt og placering, så det altid er muligt at se, hvor og hvornår en given hændelse fandt sted. Kameraet har desuden indbygget G-sensor, og kameraet gemmer altså optagelser ved eventuelle sammenstød og viser, hvor og hvornår hændelsen skete.

Dog skal det siges, at Garmin-modellen begynder at optage automatisk, når det er tilsluttet en strømkilde. Kameraet har 3,7 megapixel og 1440p videooptagelse, som også fungerer upåklageligt i svag belysning, og du kan endda både afspille dine optagelser direkte på skærmen og på din computer.

Garmin-kameraet tilbyder også avanceret overvågning af din bils omgivelser, når den holder parkeret, og motoren er slukket. Kameraet begynder automatisk at optage, hvis der registreres bevægelser, så du slipper for timevis af hændelsesløse optagelser. Ønsker du at benytte dig af denne funktion, skal du dog tilkøbe et kabel til Garmin-par, hvilket sælges separat.

Pris: 1.452,-

BLACKVUE Bilkamera 650 Truck

Find produktet her

Specifikationer:

 • Type: FullHD DashCam
 • Lagring:  Micro SD-kort
 • Natkørsel: Night vision
 • Opløsning: 1920x1080p ved 30 fps.
 • Specielt: Indbygget GPS og LED-lys

Testens sidste bilkamera er designet med henblik på installation på større køretøjer som lastbiler og campingvogne, og der medfølger to kameraer; ét til forruden og ét til bagruden. Det forreste kamera optager i en 137° vinkel, mens det bagerste optager i en vinkel på 139°, og det giver altså det samlede kamera en meget stor optageflade.

Kameraet har WiFi, og parret med den dertilhørende app ”Blackvue” kan du se videoer live på din smartphone. Du kan også bruge app’en til at indstille kameraet, hvilket gør det meget nemt at betjene i det hele taget. Der er også indbygget GPS, hvormed du altid kan se på et kort, hvor du befinder dig, hastighed og lignende, ligesom det giver dig muligheden for at zoome ind.

Når det er monteret, kan det roteres 360 grader, hvilket giver dig det bedst mulige overblik over vejen, men det giver dig også mulighed for at optage sjovere landskabsvideoer, hvis du eksempelvis kører i et eksotisk og særligt billedværdigt område. Holder du stille, skifter kameraet automatisk til ParkMode, og er det tilsluttet, stiller kameraet selv ind på parkeringspladsens position.

Slutteligt skal kameraets voice-funktion nævnes. Det er nemlig lavet således, at kameraet undervejs giver dig meddelelser om batteristatus og lignende forhold. Det gør, at du ikke selv behøver at holde øje med det eller huske at lade det op – det husker det dig selv på. Denne lille feature er en af grundene til, at mange forbrugere elsker og mener, at det er blandt de bedste dashcams på markedet.

Pris: 3.356,-

Dette skal du være opmærksom på

Funktioner og behov

Nu har vi været igennem vores test af de bedste dashcam/bilkamera, og nu kommer vi så med nogle yderlig råd, du kan bruge, inden du køber et kamera til din bil.
Når du køber dit nye bilkamera, er der en række ting, du skal huske og være særligt opmærksom på. Først og fremmest skal du være klar over, hvad dit behov for at eje et bilkamera er.

Vil du udelukkende bruge det som et pålideligt tredje øje, som giver dig store fordele i eventuelle forsikringssager, eller er du ude efter et stykke legetøj med mange funktioner? Nogle af testens modeller fungerer udelukkende som bilkameraer – hverken mere eller mindre – og dette afspejler sig også i prisen, hvorimod der blandt testens udvalgte kameraer også er modeller, som har talrige ekstrafunktioner, og som derfor kan meget mere end blot at filme din køretur.

Derudover er det naturligvis afgørende for, at nummerpladen kan læses, at opløsningen er tilstrækkelig hertil.

Følger det med?

Et andet forhold, du skal være opmærksom på, inden du klikker dit nye bilkamera hjem, er, hvorvidt det hele følger med, eller om du skal tilkøbe kabler, hukommelseskort eller lignende, før kameraet kan alt det, du forventer. Hjemmesiderne er naturligvis velopdaterede på det punkt, og det kræver derfor ikke andet af dig end lidt ekstra opmærksomhed og en ekstra gennemlæsning af produktteksten.

Lovgivning

Som nævnt i starten af testen er Danmark først kommet med på bilkamera-bølgen for nylig, og den danske lovgivning herom er anderledes end i eksempelvis USA og Rusland. I Danmark må du filme alt det, du vil, på offentlige veje, og du må også gerne offentliggøre videoer, hvor der ikke optræder mennesker eller nummerplader.

Der hvor lovgivningen er særlig i Danmark er, at det indtil videre er forbudt at offentliggøre videoer, hvor man kan se medtrafikanters ansigter, eller hvor man kan se andres nummerplader. Det bedste råd er at holde dig opdateret, idet lovgivningen sagtens kan ændre sig.

En fordelagtig investering ved uheld

Brugen af bilkameraer er stadig et nyere fænomen i Danmark, men særligt i USA har de været brugt flittigt i mange år, og de fleste har et kamera til bilen.

Optagelserne gemmes på et SD-hukommelseskort, og på den måde kan du via dit bilkamera dokumentere de eventuelle hændelser, du er involveret i eller vidne til i trafikken. På den måde kan kameraet medvirke til, at en eventuel forsikringssag falder ud til din fordel.

Selvom bilkameraet som fænomen ikke har eksisteret i Danmark ret længe, er det helt lovligt at filme trafikken på alle offentlige veje med kameraet.

Ulovligt er det dog at betjene kameraet, mens du kører, men heldigvis er kameraerne nemme at montere i bilens forrude, ligesom mange af dem kan indstilles til at starte, når bilen starter. Således kræver de minimal betjening. Faktisk er det en fælles betegnelse for alle vores bilkamera/dashcams i denne test, at de er brugervenlige.

God tur!

Uanset dit personlige behov for et bilkamera tør vi næsten love, at der findes ét efter din smag blandt testens udvalgte modeller. Påtænker du at bruge kameraet på familiens campingvogn eller på din lastbil i arbejdsmæssige situationer, er Blackvue-modellen med sin ekstra store optagevinkel garanteret passende for dig. Kører du derimod i en almindelig bil, kan du rette din opmærksomhed mod en af de andre modeller. Vil du se flere muligheder, kan du kigge forbi denne bilkamera test.

Vil du både have et forrude- og et bagrudekamera, er der også råd for det – og i forskellige prisklasser endda. Er du ude efter et rigtigt kvalitetskamera med utallige special features, er ThinkWare-modellen et godt bud. Ønsker du ”kun” et bilkamera, er Motorola-modellen et rigtig godt valg. Det gør, hvad det skal, og det holder, hvad det lover, og du kan få det til en særdeles overkommelig pris.

Der er ingen tvivl om, at bilkameraet er kommet for at blive, og om du hopper med på bølgen nu eller næste år, er op til dig. Invester nu eller tag din tid og overvej, hvad dit behov egentlig er. Uanset hvad får du en mere sikker og bekymringsfri køretur med et bilkamera eller dashcam, som de også kaldes. Rigtig god tur.