Fartkontrol

(Følgende artikel indeholder affiliate-links)

Er du lidt for god til at trykke på speederen, har du sikkert oplevet at få tilsendt et mindre appellerende billede af dig selv i din e-boks med en hilsen fra Færdselspolitiet. Fartbøder er aldrig sjove at stifte bekendtskab med. Det er dog noget, du nemt kan undgå, og her ser vi nærmer på den bedste fartkontrol-app, hvor vi laver en Ooono- og Saphe test.

Løsningen er kort sagt at anvende en fartkontrol til bilen. Der findes eksempelvis en Saphe fartkontrol og en Ooono fartkontrol. Disse to fartkontroller kan hjælpe dig med at slippe for et meget dyrt billede, som du sikkert ikke har lyst til at sætte i glas og ramme. I dette indlæg laver vi både en Saphe test og en Ooono test, så du finder frem til den bedste fartkontrol-app. Du kan her læse, alt du skal vide om disse to fartkontroller, og hvordan de fungerer i praksis. Derudover opdaterer vi dig også på konsekvenserne ved at køre for stærkt. Det giver et meget godt billede af, at det hurtigt kan betale sig at anskaffe en fartkontrol til bilen.

Test af Saphe fartkontrol

Saphe har lavet en smart lille fartkontrol, der hjælper dig med at sænke farten de rigtige steder, og første del af vores tekst bliver en Saphe test.
Saphe advarer dig, når du nærmer dig en fartkontrol. Med denne fartkontrol kan du derfor undgå mange fartbøder og dermed spare en masse penge. Saphe fartkontrol-app har en masse gode egenskaber. Disse egenskaber gør, at den skiller sig ud på markedet, men dette er også tilfældet med Ooono, som bliver præsenteret længere nede i indlægget i en særskilt Ooono test.

Lyder det interessant, så læs med her, hvor vi først laver en anmeldelse af Saphe, hvor du kan blive klogere på, om den er det værd.

I denne Saphe test bliver du præsenteret for alt det, du skal vide om produktet. Du bliver klogere på, hvordan du installerer den, hvordan den virker, gode egenskaber og meget mere. Kort sagt får du alt den information, du skal vide om denne fartkontrol til bilen, inden du går ud og investerer i den.

Kan du allerede nu ikke få armene ned over, hvor genial en Saphe fartkontrol er?

Undgå bøder med en Saphe fartkontrol lige her >> 439 kr.

Dette udstyr skal du have for at kunne bruge Saphe

Før vi går i gang med denne Saphe test, vil vi gerne præsentere dig for, hvilket udstyr du skal have for at kunne benytte en Saphe fartkontrol. Har du ikke det rette udstyr, kan du nemlig ikke få meget glæde af denne fartalarm til bilen. Det er dog ikke fordi, du skal have en masse smart og kompliceret udstyr, som du skal ud at investere i. Du har det sikkert allerede lige ved hånden, da der egentlig kun et slags udstyr, du skal bruge, men det går vi nu i dybden med her i vores Saphe test.

1 smartphone

Der er dog nogle krav til din smartphone, før du kan få glæde af fartkontrollen fra Saphe. Først og fremmest er det vigtigt, at du har en iPhone eller en Android smartphone. Har du en Windows smartphone, kan du desværre ikke benytte en Saphe fartkontrol. Dette skyldes, at du skal bruge en app til at installere fartkontrollen med. Denne app er kun tilgængelig i App Store og Google Play.

Har du en iPhone eller en Android smartphone betyder det, at du skal have mulighed for at hente installations-appen ned på din telefon.

Når du har installeret fartkontrollen, er du klar til at bruge den. Når du kører bil, skal du have din smartphone med, da den er forbundet med fartkontrollen. De er forbundet ved hjælp af Bluetooth. Din smartphone skal derfor have mulighed for at forbinde med Bluetooth. Derudover skal din smartphone have en GPS og en dataforbindelse. Ellers er GPS’en ikke til megen hjælp.

Kort sagt skal du bruge en smartphone med adgang til App Store eller Google Play, have Bluetooth, GPS og en dataforbindelse.

Det er langt de fleste, der har dette. Er det tilfældet for dig, kan du sagtens udnytte fordelene med en Saphe fartkontrol.

Sådan installerer du Saphe

I denne Saphe test vil vi gerne vise dig, hvor nemt det er at installere fartkontrollen. Det kræver meget få trin, og det hele foregår via din smartphone. Dette fremgår også meget tydeligt, når du åbner for pakken med Saphe fartkontrollen derhjemme. Du slipper nemlig for at skulle bladre rundt i en stor moppedreng af en brugsanvisning for at finde rundt i, hvordan du får gang i den.

For at komme i gang med at installere den skal du blot installere en fartkontrol-app. Dernæst er der nogle få trin, som du bliver guidet igennem på telefonen. Det foregår således:

  1. Installér appen ”Saphe link” på din telefon
  2. Åbn appen
  3. Slå Bluetooth til på din telefon (det kan også være gjort fra start)
  4. Hold den blå knap inde på Saphe fartkontrollen i tre sekunder ca.
  5. Du har nu tilsluttet fartkontrollen til din telefon

Det tager ikke mange sekunder at tilslutte fartkontrollen, når først du har fået hentet appen. Det gør det yderst nemt at komme i gang. Du kan nærmest tage fartkontrollen i brug med det samme. Det synes vi er virkelig smart og yderst brugervenligt, hvorfor det helt sikkert må vurderes at være en af de bedste fartkontrol-apps på markedet. Du kan i videoen nedenfor se, hvor let det er at installere fartkontrollen.

Sådan monterer du Saphe fartkontrol i bilen

Når du har fået installeret fartkontrollen, skal du have den monteret i din bil. Dette er også forholdsvis let, da den er monteret med klæbepuder. Du skal dog overveje, hvor det er bedst for dig at montere den. Den skal monteres i forruden, men du kan selv bestemme, hvor den skal placeres. Det er nok meget personligt, hvad den enkelte foretrækker. Derudover kan ens armlængde, og om du er højre- eller venstrehåndet, også have noget at sige.

I vores Saphe test monterede vi den ved bakspejlet. Er du (meget) venstrehåndet, er dette måske ikke den ideelle placering. Dette skyldes, at det kan føles meget unaturligt at skulle manøvre imellem de to knapper med højre hånd. I denne situation kan det være bedre at placere fartkontrollen i venstre side af forruden. Er du højrehåndet, gælder der selvfølgelig det modsatte. Det afhænger nok meget af temperament. Det kan jo sagtens være noget, man blot skal vænne sig til. Vi anbefaler dog, at du placerer den der, hvor det føles mest naturligt for dig at skulle benytte den.

I videoen nedenfor kan du se, hvordan du nemt og hurtigt monterer den, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til placering.

Sådan fungerer Saphe

Saphe er forholdsvis simpel at benytte, når først du har fået installeret og monteret fartkontrollen i bilen. Når du stiger ind i bilen, er det vigtigt, at du har din telefon med. Derudover skal Bluetooth være slået til. Du ved, at der er oprettet forbindelse imellem Saphe fartkontrollen og din telefon, når fartkontrollen bipper to gange. Derudover vil den også blinke et par gange med en blå farve. Skulle du være i tvivl, om der er forbindelse imellem din telefon og fartalarmen, kan du også se det via appen på din telefon.

Køb din Saphe fartkontrol her.

Sådan bruger du de to forskellige knapper

Under kørslen er der to forskellige knapper på din Saphe, du skal forholde dig til. Dette er anderledes ved Ooono, hvilket vi kommer ind på senere i vores Ooono test. Fartkontrollen er udstyret med en blå knap og en rød knap. I praksis er det mest den blå knap, du kommer til at bruge. Dette var i hvert fald tilfældet i vores test af fartkontrollen. Vi synes, at det er rigtig smart, at der sidder en lille plastiktap på den blå knap. Det gør det lidt nemmere at finde den rigtige knap.

Knapperne bruger du til at indrapportere og bekræfte enten fartkontrol eller en ulykke. Ser du en fartkontrol i trafikken, trykker du på den blå knap. Du skal både trykke, hvis du får en advarsel af Saphe, og hvis du ikke gør. Ser du en ulykke, er det den samme procedure. Du skal blot trykke på den røde knap i stedet for. Man skal lige vænne sig til de to knapper, men den lille plastiktap på den blå knap gør det lettere at skelne imellem de to forskellige knapper.

Får du en advarsel fra Saphe, uden der er en fartkontrol eller ulykke, skal du ikke trykke på knappen. Dette bliver også indrapporteret. Når der er nok, der afkræfter fartkontrollen eller ulykken, fjernes advarslen. Du kan i videoen nedenfor se, hvordan Saphe fungerer.

Sådan advarer Saphe dig

Som det næste i vores Saphe test ser vi nærmer på advarslerne.
Hvis du møder en fartkontrol eller ulykke i trafikken, som allerede er blevet indrapporteret af andre, vil Saphe reagere. Du vil blive advaret ca. 25 sekunder, før fartkontrollen eller ulykken er der. Saphe kommer med en advarselstone af to omgange. Derudover blinker den også. I vores Saphe test havde vi gode erfaringer med at kunne høre Saphes advarselstoner. Lyden er ikke til at misse. Du kan derfor sagtens høre radio eller lignende, imens du kører. Vi synes dog, at det er smart, at den også blinker, hvis man nu hører meget høj musik, og det er altså ingen tvivl om, at det er en af de bedste fartkontrol-apps på markedet.

Smarte egenskaber ved Saphe

I vores Saphe test er der flere egenskaber, vi synes er rigtig smarte. Først og fremmest kan du have en Bluetooth-forbindelse imellem din telefon og Saphe, samtidig med at du opretholder forbindelsen til andre ting. Det kan eksempelvis være til bilens musikanlæg, håndfrit telefonudstyr osv.

Derudover kan du også benytte Saphe i udlandet, hvis du har data i udlandet. I vores Saphe test var vi et smut over grænsen, og der fungerede den helt perfekt. Kører du meget til Tyskland eller andre lande i Europa, kan du derfor også benytte Saphe der. Det, synes vi, er rigtig smart.

En anden smart egenskab ved denne fartkontrol til bilen er, at du kan benytte flere telefoner til Saphe. Er I to, der deles om bilen, kan I begge to få glæde af Saphe. Har I to biler, hvor der er en Saphe i hver, kan hver jeres telefon også parres med begge Saphe fartkontroller. Der er derfor ingen begrænsninger på det område.

Den næste, vi kommer til, er måske ikke en egenskab som sådan, men vi synes, at det er vigtigt at påpege, at den er helt lovlig at bruge. Det kan der selvfølgelig være nogen, der undrer sig over. Ikke desto mindre har vi en formodning om, at den faktisk kan gøre det sikrere for os alle sammen at køre i trafikken. Advarslen fra Saphe gør et eller andet psykologisk ved én, der gør, at man helt automatisk sænker farten, når man bliver advaret. Det er i hvert fald vores erfaring i testen af Saphe.

Batterilevetiden for Saphe

Saphe kører på et batteri. Mere præcist anvender den et CR2450-batteri. Vi synes egentlig, at det er meget smart, at den kører på batteri. Du slipper nemlig for ledninger og lignende hejs i forruden, hvorfor denne fartalarm til bilen ikke ødelægger dit udsyn. Du kan selvfølgelig ikke komme uden om, at batteriet skal skiftes på et eller andet tidspunkt. Hvor ofte batteriet skal skiftes, afhænger dog af, hvor meget du kører, og dermed hvor ofte den er slået til. Du kan dog forvente, at batteriet har en forholdsvis lang levetid. Kører du forholdsvist moderat, vil du ca. skulle skifte det hvert eller hvert andet år.

Når du skal skifte batteriet, er det forholdsvis nemt. I vores Saphe test prøvede vi det af. Du skal egentlig blot åbne op for fartkontrollen. Dernæst kan du nemt skifte batteriet. Du kan i videoen nedenfor se, hvordan du åbner Saphe.

Den samlede vurdering af Saphe

Overordnet set synes vi, at Saphe er en rigtig god investering, og det er tydeligt hvorfor netop denne ofte bliver omtalt som den bedste fartkontrol-app til bilen. Du kan nemlig spare en del penge ved at få advarsler, når der er fartkontroller i trafikken. Den nemme installation og montering af fartkontrollen i bilen gør det virkelig overskueligt at komme i gang. Det er noget, hvor alle kan være med. Derudover er det rart, at den selv slår til, når man stiger ind i bilen. Du skal derfor ikke foretage dig noget. Du kan blot sætte dig ind i bilen og køre.

I vores Saphe test var vi meget imponerede over, hvor mange fartkontroller og ulykker den egentlig registrerede. Der var selvfølgelig også nogle advarsler, hvor fartkontrollen var væk, eller ulykken var blevet afværget. Disse advarsler var dog ikke som sådan en gene, da vi ikke behøvede at foretage os noget. I situationer, hvor der var noget at indrapportere eller bekræfte, er Saphe dog rigtig nem at bruge. Det er forholdsvis nemt at betjene de to knapper, når først man lige har vænnet sig til det.

Derudover synes vi, at de mange egenskaber helt klart er noget, der taler i Saphes favør. Det er virkelig smart, at den kan parres sammen med flere telefoner. Derudover er det også smart, at én telefon kan parres med flere Saphe. Der er virkelig tænkt over brugervenligheden med denne fartkontrol. I denne test af Saphe kan vi kun give vores varmest anbefalinger til denne fartkontrol til bilen. Her får du virkelig noget for pengene, da den faktisk ikke er særlig dyr.

Køb Saphe fartkontrol her til 439 kr.

Test af Ooono fartkontrol

Som med anmeldelsen af Saphe, vil vi nu komme ind på, hvad vi er kommet frem til i vores Ooono test. På mange måder minder Ooono om Saphe. Ooono er også designet til at komme med advarsler, når du i trafikken nærmer dig en fartkontrol. Ooono er også udstyret med flere gode egenskaber, der gør den til et uundværligt gadget i bilen, som tilmed har givet den en delt titel med Saphe omkring at være en af de bedste trafikalarmer.

Som i vores Saphe test, kommer vi i denne Ooono test ind på, hvordan du installerer den, hvordan fartkontrollen virker, hvilke gode egenskaber den har og meget mere. Vi har testet den for at kunne give dig alt den information, du har brug for, så du vælger den bedste fartkontrol til dit behov.

Kom uden om bøder allerede nu ved at købe Ooono fartkontrol her.

Dette udstyr skal du have for at kunne bruge Ooono

Inden vi for alvor går i gang med vores Ooono test, får du lige en gennemgang af, hvilket udstyr du har brug for at kunne få glæde af en Ooono fartkontrol. Som ved Saphe fartkontrollen, skal du kun bruge en smartphone. Du skal dog være opmærksom på, at Ooono fartkontrollen kun kan forbindes med en iPhone eller en Android smartphone. Når din smartphone og Ooono trafikalarmen skal forbindes, sker det med en app. Appen er kun tilgængelig i App Store og Google Play. Windows smartphones kan derfor desværre ikke benytte en Ooono fartkontrol.

Der er nogle egenskaber, din smartphone skal have for at kunne forbindes til Ooono. Du skal kunne tilslutte Bluetooth på din telefon. Det er nemlig via Bluetooth, der skabes forbindelse, når du skal bruge en fartkontrol i bilen til daglig. Derudover skal du have GPS på din smartphone. Det er nemlig den, der fortæller Ooono, hvor du befinder dig henne, og dermed om der er en fartkontrol i nærheden. Når du skal have GPS, er det også ensbetydende med, at du skal have en dataforbindelse.

Overordnet er det ikke noget vildt kompliceret udstyr, du skal bruge. For langt de fleste vil det allerede være noget, de har i forvejen. Sammenligner man med Saphe, er det nogenlunde det samme udstyr, du skal bruge.

Sådan installerer du Ooono

Når du skal installere Ooono, er det forholdsvist nemt at gå til. Det er ikke mange steps, du skal igennem, før du har fået Ooono installeret og forbundet til din telefon. Du skal egentlig kun bruge din smartphone. Du slipper derfor for at skulle bruge tid på at finde hoved og hale i en tyk brugsanvisning. Når du skal installere Ooono fartkontrollen, skal du:

  1. Installér appen ”Ooono connect” på din telefon
  2. Åbn appen og følg de få indledende trin
  3. Slå Bluetooth til på din telefon (det kan også være gjort fra start)
  4. Hold knappen på Ooono inde i fem til syv sekunder
  5. Når Ooono bipper og blinker, slipper du knappen
  6. Du har nu tilsluttet fartkontrollen til din telefon

Det er ikke noget, du skal bruge særlig meget tid på. Der går ikke mange minutter, fra du har pakket den ud af æsken, til at den er klar til at blive monteret i din bil, hvilket giver den gode points i vores Ooono test. Det er virkelig smart, at du ikke skal bruge særlig meget tid på at installere den. Det er rart, at man for engang skyld skal slippe for en masse besvær, når et nyt gadget skal installeres. Du kan i videoen nedenfor se, hvor let det er at forbinde din telefon og Ooono.

Sådan monterer du Ooono fartkontrol i bilen

Når du har fået installeret og forbundet Ooono til din telefon, skal du have den monteret i bilen. Dette kræver ikke det helt store. Ooono fartkontrol har to klæbepuder bagpå, der gør, at du nemt kan placere den der i bilen, hvor det giver mest mening for dig. Ooono kommer selv med flere gode bud på, hvor i bilen du kan placere den. Der er egentlig ikke grænser for, hvor du kan vælge at placere den. Du kan se nogle gode bud på placeringer i videoen nedenfor.

I vores Ooono test valgte vi at prøve at placere den et andet sted end i forruden, som vi havde gjort med Saphe fartkontrollen. Vi valgte at placere den til højre for instrumentbrættet. Det synes vi egentlig fungerede meget godt, da den hele tiden var inden for rækkevidde. Igen vil vi dog pointere, at du skal placere den der, hvor det virker mest naturligt for dig, så din nye trafikalarm ikke chikanerer.

Sådan fungerer Ooono

Når du er klar til at bruge din Ooono fartkontrol, er det ufatteligt nemt at betjene den. Når du skal ud at køre, skal du have din telefon med. Ellers kan Ooono ikke vide, hvor du er henne. Dermed kan den heller ikke informere dig om fartkontroller i nærheden af dig. Har du sørget for at have din telefon med, skal du også huske at have Bluetooth slået til. Ellers bliver der ikke oprettet forbindelse til Ooono.

Når du stiger ind i bilen, vil Ooono kommer med to bip. Derudover vil den også blinke blåt. Når den gør det, er du sikker på, at der er forbindelse imellem Ooono og din telefon. Det hele sker automatisk, fra første gang du har forbundet Ooono og din telefon. Du skal derfor ikke foretage dig noget fremover. Det er smart, da du ikke behøver at huske dig selv på at skabe forbindelse.

Sådan bruger du knappen

En af forskellene mellem Saphe og Ooono er, at Ooono kun har en enkelt knap, du skal forholde dig til. Knappen er forholdsvis stor, og det er derfor nemt at betjene Ooono, imens du kører. Du skal ikke bruge alt for meget tid og opmærksomhed på at finde knappen. Det synes vi er en rigtig god detalje, da man på den måde bedre kan koncentrere sig om trafikken, hvilket er en vigtigt del i den her Ooono test.

Knappen på Ooono bruger du til at indrapportere og bekræfte fartkontroller. Med Ooono kan du dog også indrapportere og blive advaret om ulykker, kø og lignende. Det hele fungerer egentlig forholdsvist enkelt, da du kun har den ene knap at tænke på, hvorfor det er en af de bedste og mest brugervenlige fartkontroller til bilen.

Er der en fartkontrol eller ulykke, bekræfter du dette ved at trykke på knappen, når du bliver advaret af Ooono om det. Er fartkontrollen der ikke længere, eller er ulykken ikke til gene for trafikken mere, skal du ikke foretage dig noget. Skulle du komme forbi en fartkontrol eller en kødannelse, som ikke er blevet indrapporteret, trykker du bare på knappen en enkelt gang.

Der er ikke rigtig fare for at lave så mange fejl med Ooono, da man egentlig kun skal trykke på en knap i ny og næ. I vores Ooono test fandt vi det virkelig nemt at bruge den i dagligdagen. Derudover er det også rigtig rart, at den kommer med et lille bekræftelses-bip, når man har trykket på knappen. Det synes vi gav en bedre forsikring om, at vi havde gjort det rigtigt.

Køb din Ooono fartkontrol her.

Sådan advarer Ooono dig

Når du kører i trafikken, vil Ooono advare dig ca. 30 sekunder, inden du kommer til en fartkontrol eller ulykke. Ooono kommer med adskillige alarmlyde, som du nærmest ikke kan undgå at høre. Derudover blinker den også. Den giver derfor en masse signaller for, at du skal være opmærksom nu. Vi er vilde med, at der er gjort rigtig meget ud af Ooonos advarsel.

Smarte egenskaber ved Ooono

I vores Ooono test var vi vilde med de forskellige egenskaber, den har. Det gode er dog, at det ikke gjorde den mere kompliceret at anvende. Som med Saphe fartkontrollen kan du også have flere enheder tilsluttet din telefons Bluetooth-forbindelse, uden det har nogen påvirkning på Ooonos ydeevne. Vi prøvede en enkelt gang at tale i telefon i et håndfrit sæt, som var koblet på telefonens Bluetooth-forbindelse, mens der var en advarsel fra Ooono. Det fungerede rigtig fint, selvom Bluetooth forbindelsen blev brugt et andet sted også.

Ooono fungerer også i udlandet. Igen skal du dog have en dataforbindelse, for at du kan bruge den i udlandet. I vores Ooono test prøvede vi også at køre et smut til Tyskland for at teste det. Det fungerede upåklageligt. Ooono kan derfor også være rigtig god at have, hvis I skal på kør-selv-ferie i Europa.

Er I flere, der bruger den samme bil, kan I alle sammen være tilsluttet til Ooono. Den er yderst smart på det område, da I ikke skal tænke over at have hver jeres Ooono. Derudover er jeres telefoner heller ikke begrænset til kun at kunne tilkoble én Ooono. Har I eksempelvis to biler i husstanden, kan I sagtens være tilkoblet begge Ooonos, der er i bilerne. Der bliver automatisk oprettet forbindelse mellem jeres telefon og den Ooono, der sidder i bilen, lige så snart man sætter sig ind i bilen. Det er nu altså ret smart.

Som med Saphe fartkontrol er Ooono også fuldstændig lovlig at anvende. Vi er af den overbevisning, at den helt sikkert kan være med til at øge sikkerheden i trafikken. I vores Ooono test blev vi hurtigt opmærksomme på, at disse advarsler fra Ooono virkelig kan få én til at tænke over, hvor hurtigt man kører.

Batterilevetiden for Ooono

Med en Ooono fartkontrol-app skal du ikke tænke over ledninger og lignende fra det lille stykke gadget. Den kører udelukkende på batteri. Det, at den kører på batteri, gør det også noget nemmere at montere den i bilen, da du praktisk talt kan placere den, hvor du vil uden hensyn til ledninger osv.

Batteriet skal dog skiftes engang imellem. Når batteriet skal skiftes, er det et CR2450-batteri, du skal bruge. Det er meget forskelligt, hvor ofte du skal skifte batteriet. Det kommer selvfølgelig an på, hvor ofte din Ooono er tændt, og dermed hvor meget du kører. Det mest typiske er, at du skal skifte det en gang hvert eller hvert andet år. Det er forholdsvis nemt at skifte batteriet. I vores Ooono test prøvede vi lige hurtigt at åbne den. Det var intet problem. I videoen herunder kan du se, hvor nemt det er at skifte batteriet.

Den samlede vurdering af Ooono

Så er vi kommet til vejs ende med vores Ooono test, som helt sikkert er en af de bedste fartkontrol-apps til bilen.

Samlet set synes vi, at Ooono er rigtig smart. Denne fartkontrol til bilen er yderst simpel. Dette gælder både installation og monteringen. Vigtigst af alt er det også tilfældet, når du skal bruge den til dagligt. Der er kun en enkelt knap, du skal forholde dig til, hvilket gør det rimeligt overskueligt at bruge den. Derudover er det klart en fordel, at den automatisk slår til, når du er klar til at køre.

Da vi skulle teste Ooono, synes vi, at den var rigtig god til at komme med advarsler de rigtige steder. Den var meget nøjagtig med sine advarsler. Vi nåede ikke at opleve, at vi skulle indrapportere en fartkontrol eller en ulykke, men dette er nok rimelig tilfældigt. Advarselslydene og det blikkende lys på Ooono er der gjort meget ud. Det har den helt rigtig effekt, som var tiltænkt. Nemlig at vi blev mere opmærksomme i trafikken og på vores fart.

Ooono har flere gode egenskaber, som vi satte stor pris på. Vi havde eksempelvis mulighed for at være flere, der testede den. Vi kunne derfor være flere telefoner tilkoblet til Ooono uden problemer. Vi vil helt klart anbefale Ooono fartkontrol, da den leverer mere, end vi forventede. Det er en fartkontrol til en rigtig god pris, hvor du får langt mere end, hvad du betaler for.

Køb Ooono fartkontrol her >> 399 kr.

Konsekvenserne for at køre for stærkt – regler, bøder og straf

Nu da vi har præsenteret dig for en anmeldelse af Saphe og Ooono, vil vi gerne gøre dig lidt mere bekendt med, hvad reglerne egentlig er, når du kører for stærkt. Dette inkluderer også, hvor høje bøderne er, og hvilke andre former for straffe der kan være, hvis du bliver taget i at køre for stærkt. Vi vælger at fokusere på en personbil uden anhænger eller lignende, da det er det mest typiske køretøj.

Hvis du gerne vil undgå at stifte bekendtskab med disse bøder og straffe, kan det være, at du skal overveje at få en fartkontrol til bilen.

De generelle fartgrænser du skal overholde

Når du kører bil på de danske veje, er der nogle fartgrænser, du skal overholde. Selvom der er nogle generelle regler for, hvor hurtigt du må køre i en by, på en landevej og på en motorvej, skal du altid være opmærksom på skiltningen. Det er altid skiltene, der bestemmer, hvor hurtigt du må køre. Står der noget andet, end de generelle regler, er det selvfølgelig hastigheden på skiltene, du følger.

De generelle fartgrænser er:

  • 50 km/t i byer
  • 80 km/t på landeveje
  • 130 km/t på motorvej

Dette udløser kun en bøde

Kører du mere end det tilladte på de danske veje, kan du få en bøde for det. Bøden kan dog afhænge af, hvor meget du kører over det tilladte. Når din hastighed bliver målt af politiet, bliver der typisk trukket 3 km/t fra den målte hastighed. Dette er for at tage hensyn til afvigelser i målingerne. Kører du 60 km/t igennem en by, vil du blive sigtet for at have kørt 57 km/t, hvor du kun må køre 50 km/t. Dette giver en bøde. Havde du i stedet kørt 53 km/t, ville du ikke få en bøde, da den korrigerede hastighed ville lande på 50 km/t.

Når du kører for stærkt, vil det ’kun’ give en bøde, hvis du holder dig på en hastighed, der er mindre en 30% over det tilladte. Dette betyder, at du ’kun’ får en bøde, når du kører:

  • 51-65 km/t i en byzone med en hastighedsbegrænsning på 50 km/t
  • 81-104 km/t på en landevej med en hastighedsbegrænsning på 80 km/t
  • 131-159* km/t på motorvej med en hastighedsbegrænsning på 130 km/t.

Vær opmærksom på, at ved disse hastigheder er de 3 km/t trukket fra.

*Egentlig skulle det være helt op til 169 km/t. Der gælder dog særlige regler, hvis du helt generelt kører 160 km/t eller derover. Dette kommer vi ind på senere.

Dette udløser et klip i kørekortet

En ting er, at du kan få en bøde for at køre for stærkt. Det kan dog udløse et klip i kørekortet. Du skal huske på, at tre klip i kørekortet gør, at du mister kortet. Er du ny bilist, har du dog kun to klip at gøre godt med i de første tre år, fra du har erhvervet dit kørekort. Der er flere ting, der kan udløse et klip i kørekort. Når der er tale om overtrædelse af hastighedsbegrænsningerne, er der en bestemt regel for, hvornår du får et klip i kørekortet.

Kører du mere end 30% hurtigere end det tilladte, giver det et klip i kørekortet. Udover at du får et klip i kørekortet, vil der stadig være en bøde, der skal betales oveni.

Dette udløser en betinget frakendelse af kørekortet

Der er flere ting, der kan udløse en betinget frakendelse af kørekortet. Når du får en betinget frakendelse, skal du op til en ny teori- og køreprøve. Hvis du vil beholde dit kørekort, skal du selvfølgelig bestå begge prøver. Derudover er det noget, du selv skal betale for. Det kan jo også ses som en bøde i sig selv. Der vil dog også være en bøde, du skal betale oveni. Det kan derfor blive en noget dyr fornøjelse. Det udløser en betinget frakendelse af kørekortet, hvis du:

  • Kører over 60% over det tilladte
  • Kører 160 km/t eller mere over det tilladte
  • Kører over 40% over det tilladte, hvor hastigheden er ændret pga. vejarbejde.

Dette udløser en ubetinget frakendelse af kørekortet

Kører du meget over det tilladte, kan der være risiko for, at du mister kørekortet ubetinget i en vis periode. Det betyder, at du overhovedet ikke må køre bil i den givne periode. Det er meget forskelligt, hvor længe dette er gældende. Det afhænger typisk af din hastighed, og om der er andre forseelser.

Kører du mere end 100% over det tilladte, eller kører du 100 km/t over det tilladte, udløser det en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Så meget skal du betale i bøde, når du kører for stærkt

Vi vil gerne gøre dig lidt klogere på, hvor meget en fartbøde egentlig kan løbe op i. Her til slut vil vi derfor gerne give dig et overblik over, hvor meget du skal betale i bøde ved hastighedsbegrænsninger på 50 km/t, 80 km/t og 130 km/t.

Bødestørrelser ved en hastighedsbegrænsning på 50 km/t

Overskridende hastighed i %Målte hastighed

(3 km/t er fratrukket)

Bødetakst
0-19%51-59 km/t1.000 kr.
20-29%60-64 km/t1.500 kr.
30-39%65-69 km/t1.500 kr. + 500 kr. til Offerfonden
40-49%70-74 km/t2.000 kr. + 500 kr. til Offerfonden
50-59%75-79 km/t2.000 kr. + 500 kr. til Offerfonden
60-69%80-84 km/t2.500 kr. + 500 kr. til Offerfonden
70-79%85-89 km/t3.000 kr. + 500 kr. til Offerfonden
80-89%90-94 km/t3.500 kr. + 500 kr. til Offerfonden
90-99%95-99 km/t4.500 kr. + 500 kr. til Offerfonden
100%100+5.000 kr. + 500 kr. til Offerfonden

 

Bødestørrelser ved en hastighedsbegrænsning på 80 km/t

Overskridende hastighed i %Målte hastighed

(3 km/t er fratrukket)

Bødetakst
0-19%81-95 km/t1.000 kr.
20-29%96-103 km/t1.500 kr.
30-39%104-111 km/t1.500 kr. + 500 kr. til Offerfonden
40-49%112-119 km/t2.000 kr. + 500 kr. til Offerfonden
50-59%120-127 km/t2.000 kr. + 500 kr. til Offerfonden
60-69%128-135 km/t2.500 kr. + 500 kr. til Offerfonden
70-79%136-143 km/t3.000 kr. + 500 kr. til Offerfonden
80-89%144-151 km/t3.500 kr. + 500 kr. til Offerfonden
90-99%152-159 km/t4.500 kr. + 500 kr. til Offerfonden
100%160+5.000 kr. + 500 kr. til Offerfonden

 

Bødestørrelser ved en hastighedsbegrænsning på 130 km/t

Overskridende hastighed i %Målte hastighed

(3 km/t er fratrukket)

Bødetakst
0-19%131-155 km/t1.000 kr.
20-29%156-168 km/t1.500 kr.
30-39%169-181 km/t2.000 kr. + 500 kr. til Offerfonden
40-49%182-194 km/t2.500 kr. + 500 kr. til Offerfonden
50-59%195-207 km/t3.000 kr. + 500 kr. til Offerfonden
60-69%208-220 km/t3.500 kr. + 500 kr. til Offerfonden
70-79%221-233 km/t4.500 kr. + 500 kr. til Offerfonden
80-89%234-246 km/t5.000 kr. + 500 kr. til Offerfonden
90-99%247-259 km/t6.500 kr. + 500 kr. til Offerfonden
100%260+7.500 kr. + 500 kr. til Offerfonden

Udover disse bødetakster og evt. bidrag til Offerfonden, kan der også være tillægssatser til bødestørrelsen. Der er er bl.a. et højhastighedstillæg, der træder i kraft, hvis du bliver taget med mere end 140 km/t. Dette tillæg starter på 1.000 kr. Derudover stiger det med 500 kr. for hver 10 km/t, du er over 140 km/t.

Disse bødetakster osv. giver et meget godt billede af, at det kan betale sig at få en fartkontrol i bilen. Vi håber, at denne trafikalarmstest kan hjælpe dig med at finde den bedste fartalarm til bilen, der passer til dig.

Nu har vi været gennem vores Saphe test og vores Ooono test, så nu har de bedste forudsætninger, når du skal vælge den bedste fartkontrol til bilen. Har vi glemt noget, må du hellere end gerne skrive i kommentarfeltet, så skal vi nok forsøge at rette det til hurtigst muligt.

Find din Ooono fartkontrol her.