Fars dag kom til Danmark allerede i 1930’erne, men det er først for nyligt at det er blevet en rigtig populær dag. Fars dag falder den 5. juni, som også er Danmarks Grundlovsdag, hvilket måske er grunden til, at fars dag er blevet overskygget i så lang tid. I de seneste par år er fars dag dog blevet meget populært, takket være flere kampagner fra forskellige mærker og brands, som henvender sig mere til mænd og fædre. Der er flere forskellige måder at vise den vigtigste mand i dit liv, at du holder af ham og værdsætter alt, hvad han har gjort for dig, og her er et par forslag til, hvad du kan gøre.

Når det ikke kan købes, kan det afbetales

Far vil selvfølgelig værdsætte enhver gave til fars dag, så længe den er købt eller lavet med kærlighed og omtanke. Det vigtigste, når du finder på en gave til fars dag, er, at gaven passer til faderen. Der er altid et eller andet, som far har brug for eller ønsker sig, men som han aldrig får købt sig selv. Det kunne eksempelvis være særlige apparater til køkkenet eller til haven. Dog vil far helt sikkert også værdsætte en mindre gave som en tur i biografen med hele familien, en kasse af hans favorit øl eller en oplevelse, som han altid gerne har villet prøve.

Sidder du til gengæld med en stor idé, som du næsten lige præcis har råd til, er det også altid muligt at klare på afbetaling. Dette er selvfølgelig oplagt at slå sammen med en eventuel fødselsdagsgave eller anden mærkedag, alt efter hvor stor gaven er eller skal være. Ved du eksempelvis, at din far har kastet lange blikke efter en specifik bil, og en rund fødselsdag er lige rundt om hjørnet, kan du købe en bil på afbetaling, hvilket afbetalt.dk kan fortælle dig mere om fordelene ved. Dette er selvfølgelig en af de største gaver, som du nogensinde kan købe.

Alternativer til den bil-elskende far’

Er tanken om en helt ny bil til far lige lovligt overvældende, er der rigeligt med alternativer. Ideen med bilen er selvfølgelig tænkt til den bil-glade far, der har benzin i blodet, men der er masser af ideer, som har omtanke og kærlighed med sig. Holder din far af veteranbiler og særlige biler, vil han sikkert elske en lille model af sin favorit bil. Er han mere interesseret i de mest moderne og teknologisk banebrydende biler, kan du med en hurtig søgning finde noget ekstraudstyr til fars bimmer eller chevy. Er I ikke meget for at give gaver som familie, kan en sød og lille ting som en luftfrisker også klare udslaget.

Har du aldrig før givet gaver til fars dag, men vil gerne gøre en god vane ud af det i flere år fremefter, har gavejagt.dk fundet på flere gode ideer til fars dag gaver. Her er alt fra store oplevelser til sjove gaver, så der er noget at finde til ethvert budget og enhver far. Her kan I eksempelvis købe far en tur i den sportsvogn, som han altid har ønsket sig, men aldrig har haft råd til.