Velkommen til vores cykelholdertest. I det følgende vil du kunne læse om cykelholdere, og hvilke vi anbefaler til dig, der står og skal købe en ny.

Sådan vælger du:

Hvilken type cykelholder du skal gå efter afhænger meget af, hvad dit behov består af.

Er holderen blot til hverdagsbrug, når børnene en gang imellem skal hentes fra skole, er en saks cykelholder formentlig et fint valg. Er holderen derimod til transport af cyklerne på ferien, hvor cyklerne skal transporteres mange kilometer i alverdens vind og vejr, vil det kræve en mere solid cykelholder til montering på anhænger eller på taget.

Der er forskellige krav og regler til cykelholdere, men husk altid at sørge for, at der er en tydelig lygtebom påmonteret din cykelholder, hvis den dækker for bilens nummerplade og baglys. Læs mere om reglerne for lygtebom her: FDM’s guide

Vi tester her cykelholdere til både anhængertræk, bagklap og tagmontering.

ATERA STRADA SPORT M2

Find produktet her

Specifikationer:

 • Montering: Anhængertræk
 • Belastning: 60 kg / 2 cykler
 • Baglygte: Integreret
 • Specielt: Tiltefunktion

Denne cykelholder fra Atera Strada er en meget anbefalelsesværdig en af slagsen. Den har fået meget ros både af udenlandske og danske specialister, og den har bl.a. fået 5 stjerner af det danske Feltet.dk og FDM-MOTOR og har samtidig fået titlen som bedste cykelholder af magasinet BIKE.

Cykelholderen monteres på dit anhængertræk, og den er hurtig og nem at montere derpå. Denne type er lavet til at kunne holde to cykler på én gang, og der holdes en afstand på 18 cm mellem cyklerne, så du undgår, at de ridser hinanden. Holderen må lastes med 60 kg, og den er derfor godkendt til også at holde elcykler.

Modellen er derudover udstyret med en tiltefunktion, så du kan komme til bagagerummet uden at skulle afmontere cyklerne, og så er den selvjusterende, hvilket vil sige, at den automatisk finder en vandret og stabil position. Den er robust og velegnet til kørsel på motorveje. Denne model fås også med plads til tre cykler.

Pris: 2.895 kr.

ATERA STRADA E-BIKE ML

Find produktet her

Specifikationer:

 • Montering: Anhængertræk
 • Belastning: 60 kg / 2 cykler (kan udbygget til 39
 • Baglygte: Integreret
 • Specielt: Tiltefunktion

Denne model, som også er af mærket Atera Strada, er specielt lavet til dig med elcykel. Holderen kan rumme to cykler på én gang og er derfor ideel til eksempelvis et par, der skal på cykelferie i Sydeuropa og skal have elcyklerne med bagpå.

Holderen måler 1200 x 200 x 590 mm, og det er derfor nødvendigt, at din bil har en vis bredde for at kunne rumme denne. Der er med denne model inkluderet låse til både cykler og til bilen samt en integreret lygtebom, der har baklygte og tågelygte.

E-bike ML har ligesom den førnævnte model vundet tests hos bl.a. Feltet.dk og FDM-MOTOR. Du kan forvente en leveringstid på kun 1-2 dage, når du bestiller på daekbutikken.dk, og du får 3 års garanti ved køb af denne.

Pris: 3.895 kr.

THULE OUTRIDE 561

Find produktet her

Specifikationer:

 • Montering: Tagbøjle
 • Belastning: 17 kg pr. cykel
 • Specielt: Universal Quick-fastgørelse

Denne cykelholder fra det svenske mærke Thule er en, der skal monteres på taget af din bil. Den er derfor optimal til ferien, hvor I skal køre langt med cyklerne, da der er godt udsyn for dig, og samtidig er cyklerne spændt forsvarligt og godt fast.

Modellen opfylder City Crash-normen, hvilket vil sige, at cyklerne forbliver fastspændte, hvis du skulle komme til at køre ind i noget. Se her, hvordan cykelholderne fra Thule bliver testet:

Denne holder er udstyret med en universal Quick-fastgørelse, så den kan monteres på flere forskellige tagprofiler. Derudover er den formonteret, så du slipper for at skulle bruge en masse værktøj til at fastgøre den. Låse er inkluderet, og holderen tillader, at din cykel har en vægt på maks. 17 kg.

Pris: 699 kr.

THULE CLIPON 9103

Find produktet her

Specifikationer:

 • Montering: Bagklap
 • Belastning: 45 kg / 3 cykler
 • Baglygte: IKKE integreret
 • Specielt: Har ikke universal pasform

Denne ClipOn 9103 model fra Thule er ideel til dig, der ikke har anhængertræk på din bil. Denne model kan transportere tre cykler på én gang, men er også ideel til dig, der skal transportere to mountainbikes, da disse som regel er lidt bredere end almindelige bycykler.

Holderen har et snap-on system og en låsemekanisme, der gør det nemt og sikkert for dig at montere den. Denne mekanisme skal blot justeres, så den passer første gang og kan derefter tages af og på uden problemer. De integrerede remmer gør det nemt at fastgøre cyklerne på stativet uden brug af ekstraudstyr. Se denne video for en demonstration af modellen:

Denne ClipOn-model har desværre ikke en universel pasform og passer derfor ikke til alle biler. Tjek derfor inden køb, om den passer til netop din bil. Det kan du gøre ved hjælp af Thule’s fitguide,som du finder lige her.

Pris: 1.149 kr.

BUZZRACK BEETLE

Find produktet her

Specifikationer:

 • Montering: Bagklap
 • Belastning: 45 kg / 3 cykler
 • Baglygte: IKKE integreret
 • Specielt: Passer ikke til biler med spoiler

Beetle-modellen fra Buzzrack er ligesom førnævnte model, en der skal monteres på bagklappen af din bil. Den monteres via stropper, og du kan fastspænde cyklerne nemt, samtidig med at cyklen er beskyttet for at undgå ridser på både cykel og bil. Produktet har været gennem mange tests, og du kan være helt sikker på, at du har et kvalitetsprodukt, der nok skal leve op til de krav, du måtte have.

Holderen kan rumme tre cykler på en gang, og sammenklappet fylder den ikke mere end 73 x 52 x 12 cm. Det betyder, at du nemt kan have den liggende permanent i din bil, uden at den tager for meget af bagagerumspladsen. Når du bestiller hos Cykelpartner, kan du altid forvente en hurtig levering og god pris.

Pris: 645 kr.

THULE XPRESS 970

Find produktet her

Specifikationer:

 • Montering: Anhængertræk
 • Belastning: 30 kg / 2 cykler
 • Baglygte: IKKE integreret
 • Specielt: Mobil og let-monterbar

Xpress 970 modellen fra Thule er en cykelholder af typen saks. Denne er nem og hurtig for dig at montere på anhængertræk og er perfekt, hvis du gerne vil have den liggende i bilen permanent til uforudsete lejligheder, hvor der skal transporteres en cykel. Holderen kan rumme to cykler på én gang, og den er ideel, når du skal hente børnene fra skole og hurtigt skal kunne smide cyklerne bagpå.

Denne cykelholder passer til de fleste stelstørrelser og kan derfor både tage børnecyklen og voksencyklen med. Remme og reflekser er inkluderet for størst mulig sikkerhed. Cykelholderen fylder ikke meget, og den vejer kun 4,3 kg, hvor den er let at have med at gøre i hverdagen.

Skal du have en cykelholder, der oplever alle krav, og som er eminent til de fleste cykler, så er denne et rigtig godt valg. Du kan få den til en skarp pris, og der er hurtig levering.

Pris: 499 kr.

Hvilken type cykelholder skal du vælge?

Der findes, som du kan se, flere forskellige typer af cykelholdere. Ved nogle biler giver det sig selv, hvilken model der er den mest optimale. Her får du et par fordele og ulemper ved de forskellige slags cykelholdere.

Cykelholder til bagklap

Denne type cykelholder monteres på din bagklap via remme. Fordelen ved denne er helt klart tilpasset dig, der ikke har anhængertræk og alligevel vil kunne transportere cykler. Desuden er denne type ofte en af de billigere modeller.

Ulempen ved denne slags er dog, at ikke alle biler har mulighed for at få den monteret bagpå, og belastningen på bagruden er ikke godt for alle typer biler. Undersøg derfor, om det er en mulig løsning for dig. Derudover skal cyklerne afmonteres, hvis du skal ind i bagagerummet.

Cykelholder til anhængertræk

Denne type cykelholder har en platform, som cyklerne står på. Fordelen herved er, at den som regel er mere stabil og kan klare flere kilo, end saksemodellen kan.

Andre fordele er, at man kan vippe platformen, så det er muligt at komme til bagagerummet uden at skulle have cyklerne af. En ulempe ved denne type er, at den ofte er tung og stor, hvilket ikke gør den praktisk at have liggende fast i bilen.

Saks cykelholder til anhængertræk

Saks cykelholderen er nem at montere på anhængertrækket og har form som et V. Fordelen ved denne type er, at den er let og nem at håndtere, den fylder ikke særlig meget, og så er det hurtigt at hænge cykler op på den. Det er derfor muligt at have den liggende fast i bagagerummet, så den altid er med i tilfælde af, at behovet for den pludselig opstår.

Ulempen ved denne type er, at cyklerne, hvis du hænger flere op samtidig, kan komme til at ridse hinanden, idet de hænger op ad hinanden. Derudover skal du huske at have fat i en lygtebom med nummerplade på, som skal monteres uden på cyklerne.

Det er ulovligt at køre uden, da det kan være svært at se både nummerplade og bremselys, hvis der hænger cykler bag på bilen.

Cykelholder til tag

Ved denne type cykelholder monteres dine cykler på taget af din bil. Fordelen ved dette er, at du har frit udsyn både for -og bagtil, og cyklerne er spændt meget godt fast. Det er derfor en god løsning, hvis du skal på ferie.

Ulempen ved denne er, at det kan være meget besværligt at få din cykel løftet op på taget. Derudover kræves det, at du har tagbøjler på din bil, hvilket ikke alle biler har.

Find den rette cykelholder til dig og din familie

Vi har nu vist dig vores seks bud på forskellige typer af cykelholdere, der alle lever op til de forventninger, man kan have til en kvalitets cykelholder.

Alle modeller kan anbefales til forskellige behov, og det er derfor vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad dit behov er. Hvor mange cykler skal den kunne holde: Er det kun en enkelt, eller er det hele familiens? Skal den kunne holde til at bære elcykler, der vejer mere, end almindelige cykler gør?

Overvej også, hvornår holderen skal bruges. Er det til en cykelferie sydpå, hvor cyklerne skal transporteres mange kilometer over motorveje og i eventuel kraftig vind? Eller er det blot et køb, du gerne vil gøre til dagligdags brug, når du kører ud at cykle i skoven, eller når børnene skal hentes og skal have cyklerne med?

Ydermere kan der være begrænsninger ved bilen, der gør, at der vil være bestemte cykelholdere, der er bedre til din bil. Har din bil eksempelvis ikke anhængertræk, er der nogle af modellerne, der rent praktisk ikke kan bruges på din bil. Hvis du vil have tips til, hvordan du kører mest sikkert med en cykelholder på, kan du læse mere her: FDM’s guide.

Når du har gjort dig disse overvejelser, er du klar til at finde den rette cykelholder. Der findes mange forskellige, og det kan som regel betale sig at investere nogle penge i en god en.

Med de foregående anbefalinger burde du være udrustet og klar til at træffe valget, og hvis du ikke føler dig tryg ved at klikke din nye holder hjem via nettet, kan du både besøge Dækbutikken i Aabybro eller Cykelexperten i Vanløse. På den måde kan du fysisk se, røre og prøve de forskellige cykelholdere til din bil. Held og lykke og god tur!