Sporing af bil: Sådan undgår du slitage og skader

Oplever du, at din bil er begyndt at slingre eller trække til den ene side, når du kører? Så er det måske tid til en sporing af din bil.

Hvis din bil ikke er sporet korrekt, kan det nemlig gå ud over din kørekomfort og sikkerhed i trafikken, da hjulenes placering og hældning er afgørende for din kørsel.

I denne artikel kan du let finde svar på, hvad en sporing og firehjulsudmåling er, hvorfor du skal huske at få sporet din bil, samt hvor ofte den skal spores.

Hvad er sporing af bil?

Du kan få undersøgt, om din bil skal spores ved at få foretaget en firehjulsudmåling hos et værksted. Ved en firehjulsudmåling måler værkstedet, om bilens hjul er placeret korrekt i forhold til hinanden. Hvis dette ikke er tilfældet, foretages en sporing af bilen ved at justere hjulenes placering.

Tror du, det er tid til en firehjulsudmåling, kan du læse mere om sporing af bilen, finde et autoværksted i nærheden af dig og sammenligne priser på sporing og 4-hjulsudmåling.

Hvorfor skal bilen spores?

Der kan være flere grunde til, at din bil skal spores. Bilens hjul kan slås skæve, hvis du kører over et større hul i vejen eller støder ind i en kantsten. Dog kan almindelig slitage på affjedringen også være skyld i, at dine dæk har behov for at blive rettet op.

Det er vigtigt at få foretaget en sporing af din bil, da du ellers risikerer at forværre situationen. Er dine bildæk ikke sporet korrekt, udsætter du dem for unødig og ujævn slitage.

Dertil kan du også forvente, at dine brændstofomkostninger stiger, hvis hjulene ikke er sporet korrekt. Modstanden på hjulene bliver nemlig større, hvilket betyder, at du kan køre færre km pr. liter brændstof.

Får du ikke foretaget en sporing af din bil, er det ikke kun dækkene, det går ud over, men der kan også opstå yderligere skader på andre dele af bilen, som kan blive farlige for din kørsel. Det kan derfor godt betale sig at få foretaget en sporing af din bil i tide, da du ellers kan stå over for en langt større regning ved eventuelle følgeskader på din bil.

Hvor ofte skal bilen spores?

Der er ikke et entydigt og generelt svar på, hvor ofte din bil skal spores. Dog er der flere faktorer, som er gode at være opmærksomme på. Hvis du kan mærke, at din bil slingrer eller hælder til den ene side under kørsel, kan dette være et tegn på, at bilen skal spores, og du bør derfor få foretaget en firehjulsmåling. I værste tilfælde kan det nemlig gå ud over trafiksikkerheden, hvis din bil begynder at slingre.

 

Derudover er det også en god idé at få tjekket, om bilen skal spores, når du får monteret nye dæk, eller hvis du har fået foretaget lapninger på dine dæk.

Et andet godt råd er at få kontrolleret dine dæk regelmæssigt, hvilket kan gøres i forbindelse med, at du får skiftet til sommer- og vinterdæk.

Det er altså en rigtig god idé at få foretaget en sporing af din bil, hvis du vil passe på din bil, din økonomi og din sikkerhed.