snekæder

Find de helt rigtige snekæder til din bil, når frosten banker på døre. Start med at finde ud af, hvor store dine dæk er, da snekædernes størrelse er lavet efter forskellige størrelser dæk.

I denne test af snekæder vil vi præsentere fem forskellige modeller af snekæder for dig, som alle er nogle af de bedste og mest sikre på markedet. Alle modeller, du kan læse om her, kan findes på daekbutikken.dk, som er Danmarks ældste webshop inden for dæk og udstyr hertil.

Det er selvfølgelig ikke sikkert, at alle kæderne passer præcis til din bil, men vi håber, at du læser med og får lidt inspiration og gode råd til at vælge de rette snekæder for dig. Alle de viste snekæder er TÜV/Ö-norm kvalitetsgodkendte, hvilket er en kvalitetsbestemmende godkendelse, der godkender, at snekæderne opfylder sikkerheds- og kvalitetskravene.

SIMAKA E12 SNEKÆDESÆT 070

Find produktet her

Specifikationer:

  • Type: Rustfri stålkæder

Snekæder kan være en dyr investering og kan være surt brugte penge, hvis det nu viser sig, at kæderne ikke bliver brugt. Dette snekædesæt fra Simaka er et budgetvenligt valg til dig, der ønsker at bruge så få penge som muligt på snekæder uden at gå på kompromis med sikkerheden. Snekæderne er hurtige at montere uden at skulle flytte bilen.

Snekæderne kan det, de skal og har et fint greb på sne og is. Vær dog forbeholden over for, at snekæderne passer bedst til de lidt mindre biler, der ikke kræver lige så meget træk som eksempelvis en stor 4-hjulstrækker. Kæderne er vendbare, så de har en længere levetid.

Pris: 199 kr.

SNOWDRIVER-HUSKY – TÜV/Ö NORM V5117 9MM

Find produktet her

Specifikationer:

  • Type: Rustfri stålkæder
  • Specielt: Opbevaringsboks medfølger

Disse snekæder fra Husky er gode, klassiske snekæder i stål, der kan passe til de fleste biler. Kæderne er 9 mm, hvilket er en standard tykkelse på snekæder, der kan tåle stor belastning.

I boksen medfølger to stk. snekæder, hvilket som regel er nok til at trække bilen, så længe de monteres på de to trækkende hjul. Med den medfølgende danske vejledning er kæderne nemme at montere på dækkene.

Denne model i str. 40 passer til 10 forskellige dækstørrelser, og det er muligt at købe fra str. 30 til str. 100, så der vil helt sikkert være en størrelse kæde i denne model, der passer din bil.

Pris: 279 kr.

GV TXR9

Find produktet her

Specifikationer:

  • Type: Rustfri Stålkæder
  • Specielt: Automatisk opstramning (for bedre kørekomfort)

Denne TXR9 9 mm snekæde fra Green Valley er en kraftig kæde med optimalt vejgreb på is og sne, og som samtidig giver god kørekomfort. Kæden kan bruges til personbiler op til 3500 kg og findes i flere forskellige størrelser.

Den er selvopstrammende under kørsel, hvilket giver optimal sikkerhed. Der medfølger handsker og måtte, som du kan knæle på, når kæden skal monteres. Kæden er også TÜV/Ö godkendt og er godkendt til kørsel i alle europæiske lande.

Pris: 379 kr.

KÖNIG SUPER MAGIC 10MM 060 SNEKÆDER

Find produktet her

Specifikationer:

  • Type: Rustfri Stålkæder
  • Montering: Takeoffsystem
  • Specielt: Automatisk opstramning (for bedre kørekomfort)

Super Magic snekæde fra König er en selvspændende stålkæde i 10 mm for mest kraftig og bedst muligt greb på sne og is. Kæden er udstyret med et Take Off System (T.O.S.), der gør det nemt at på- og afmontere kæden på meget kort tid.

Farvemarkeringer på kæden gør det også nemt at følge manualen. Der er fælgbeskytter på kæden, så du undgår, at stålkæden ridser dine fælge. Kæden er nedsat fra 795 kroner.

Se denne YouTube-film for at blive klogere på kædens funktioner, og hvordan den påmonteres:

Pris: 395 kr.

MICHELIN EASY GRIP SNEKÆDER T15

Find produktet her

Specifikationer:

  • Type: Kevalar plast
  • Specielt: Best i test ift. kørekomfort

Michelin har længe været et af de førende mærker inden for dæk og udstyr hertil. Derfor er du også garanteret kvalitet med denne Easy Grip snekæde fra Michelin.

Kæden er fremstillet i kevalar, som er et superstærkt plastmateriale i aramid-fibre, der eksempelvis også bruges til at fremstille skudsikre veste. Snekæden er som et net, der skal påføres dækket, hvilket er både nemt og holdbart.

Metalklips i nettet fungerer på samme måde som pigge i et pigdæk, og den er derfor meget skridsikker. Easy Grip er selvfølgelig TÜV/Ö godkendt og er desuden godkendt i mange andre praktiske tests. Fås i forskellige dækstørrelser og leveres i en praktisk opbevaringspose.

I denne video demonstrerer Falck, hvordan Easy Grip monteres på dækket:

Pris: 739 kr.

Dækstørrelse og snekæder

For at være sikker på at få snekæder, der passer til dækstørrelsen på din bil, må du ud at aflæse tallene, der står på siden af dækket. På snekædernes emballage vil der stå, hvilke størrelser dæk snekæderne passer til, og det er derfor vigtigt, at du aflæser dette tal, inden du køber snekæder til din bil. Så længe tallene på dit dæk stemmer overens med tallene på snekæderne, er du godt på vej.

Hvis du er i tvivl og har lyst til at finde ud af, hvad tallene på dækket betyder, kan du læse mere om dette på FDM’s hjemmeside.

5 gode råd når du skal sætte snekæder på din bil

Øv dig hjemmefra…
Det er altid en god idé at øve sig i at sætte snekæderne på hjemmefra. Selvom det tager tid at øve sig, kan tiden være godt givet ud. Der er forskel på biler og på dæk, så det er altid en god idé at have testet kæderne for at sikre, at du har fat i den rigtige størrelse, og at du kan finde ud af at montere den.

Læs manualen!

Selvom du måske tænker, at det er nemt og enkelt at påmontere snekæderne uden hjælp fra manualen, kan det faktisk være ret avanceret, hvis man ikke har prøvet det før. Det bedste råd til dig er at læse manualen step for step. På den måde er du sikret, at kæderne kommer til at sidde helt rigtigt.

Husk altid vinterdæk

Vinterdæk er altid en god idé i vintermånederne og specielt også, hvis du begiver dig steder hen, hvor der er sne og isglatte veje. Snekæderne skal ikke gøre op for dine vinterdæk, men de bør derimod blot supplere dem på steder, hvor der er ekstra meget brug for det.

Til de steder der er meget hårdt ramt af isslag, kan pigdæk være et alternativ. FDM anbefaler, at du aldrig kører mere end 40-50 km/t med snekæder på.

Krav til din bil

inden du køber snekæder, er det vigtig at tjekke, om der er specielle krav til din bil. I en almindelig personbil skal snekæderne som regel monteres på de to trækkende hjul, men kører du eksempelvis i en stor 4-hjulstrækker, skal der som regel snekæder på alle fire dæk.

Lovpligtige snekæder

I flere europæiske lande er det lovpligtigt at medbringe eller have snekæder på. Du bør derfor tjekke, inden du skal afsted, om din destination har specielle krav til vinterdæk og snekæder. Vær desuden sikker på, om de snekæder, du køber, er godkendte i det land, du skal til.

Læs mere om, hvad der kræves i de mest gængse destinationer i Europa her.

God tur!

Du har nu læst om fem forskellige typer snekæder og fået nogle tips og tricks til, hvad du skal holde øje med, når du skal købe snekæder til din bil. Alle de viste snekæder er i stål, og grunden til dette er, at mange undersøgelser viser, at snekæder af stål er det, der fungerer bedst – både i forhold til vejgreb, holdbarhed og montering.

På daekbutikken.dk findes et bredt udvalg af snekæder i forskellige størrelser, og du får altid prisgaranti og fri fragt ved køb over 300 kroner.

Leveringen forventes at tage omkring 1-2 dage, og du kan altid hente dine varer i deres fysiske butik i Aabybro. Nu er det blot op til dig at finde ud af, hvilken slags snekæde der passer til din bil og til destinationen. Hav en god og sikker tur!