Det er aldrig sjovt at modtage en uforudselig regning i form af en bøde. I dag er bødetaksten usandsynlig høj, og er man derfor så uheldig at få en bøde, kan det for mange lave hul i økonomien. Dog findes der behjælpeligt udstyr, som du kan købe. Dette udstyr vil være med til at minimere risikoen for at modtage en dyr afgift, og det er derfor penge, der er godt givet ud. Er du blandt de danskere, der ofte glemmer at sætte p-skiven eller holder speederen lidt for meget i bund, vil detisær være en god idé at læse med her på siden. Vi giver dig nemlig gode råd til, hvordan du netop undgår de dyre og sure bøder i din dagligdag.

Elektronisk p-skive husker altid for dig

Rigtig mange steder er det nødvendigt at sætte p-skiven for at holde lovligt parkeret. Dette lyder umiddelbart som en nem affære, da det blot er en lille plastikpil, der skal sættes på det korrekte sted. I praksis er det dog noget helt andet. Med hverdagens stress og jag er det ofte p-skiven, man glemmer at sætte, og det kan koste dyrt – rigtig dyrt. I skrivende stund koster en parkeringsbøde helt op til 795 kroner, hvilket for mange er yderst mange penge.

Glemmer du ofte at sætte p-skiven, vil en elektronisk p-skive uden tvivl være det bedste køb, du længe har gjort dig. En elektronisk p-skive stiller automatisk sig selv, og det betyder altså, at du ikke skal tænke over det. Du parkerer blot bilen på den ønskede plads, låser den og går derfra – helt uden at skulle sætte den lille plastikpil.

Det eneste, du skal gøre, er at montere den elektroniske p-skive i din forrude. Herefter skal du indimellem tjekke, at der stadig er strøm på p-skiven, så den netop kan fungere. Dette er virkelig en nem måde at parkere på samt undgå dyre og unødvendige bøder.

Trafikalarm giver lyd ved fotovogne

Er det ikke p-skiven, der volder dig problemer, men i stedet det at overholde fartgrænsen, er der også hjælp til dig. I dag findes der nemlig flere forskellige trafikalarmer på markedet. En trafikalarm er en lille elektronisk device, som du placerer i forruden eller ved instrumentbrættet. Når en fotovogn nærmer sig, vil alarmen give lyd samt blinke, og du vil derfor blive gjort opmærksom på, at du skal holde øje med din fart.

Det er ikke kun her i Danmark, at trafikalarmen vil være behjælpelig. Mange af alarmerne fungerer nemlig også i udlandet, hvor du kan få besked om fotovogne i mere end 50 lande. Kører du derfor meget i udlandet, vil det være godt at undersøge, hvorvidt din trafikalarm også dækker udenlandske områder.

Udover at informere om fartkontroller kan mange trafikalarmer også give besked om anden nyttig information i trafikken. Er der vejarbejde, kø eller uheld forude, vil mange trafikalarmer ligeledes give besked. En sådan alarm til bilen er derfor også god til dig, som forstår at overholde fartgrænserne.