Er du på udkig efter en ny port til din garage? Så kan du med fordel vælge en ledhejseport, som er en af de mest populære porte på markedet. Der findes mange forskellige typer af ledhejseporte med forskellige specifikationer, fordele og ulemper.

I dette indlæg kan du blive klogere på, hvilke typer af ledhejseporte der findes, så du kan finde en, der passer til dine behov. Så læs med og find ud af det.

Klassisk ledhejseport

Den første type af ledhejseporte der vil blive beskrevet i indlægget, er den klassiske hejseport. Denne type anvendes rigtig mange forskellige steder i Danmark og er karakteriseret ved, at den rulles henad taget på garagen, når den hejses op.

Denne port bruger altså ikke meget plads foran selve garagen, fordi den hejses lodret og ind under loftet. Derved bliver det muligt at have ting stående helt tæt foran porten. Du skal altså ikke til at flytte nogle ting, når denne port skal åbnes eller lukkes.

En klassisk hejseport er en nem og effektiv løsning, som de fleste selv kan finde ud af at montere. Du kan altså spare udgifter til montering ved at vælge denne type port.

Den klassiske hejseport bruges ofte i industrisammenhænge, hvor de konstrueres i lette materialer, så de hurtigt kan åbnes og lukkes. Det smarte ved denne type port er netop, at du selv kan vælge, hvordan den skal konstrueres.

En rulleport

En rulleport er en anden og mere moderne type af den klassiske ledhejseport. I stedet for at hejses op under taget, så rulles denne op i toppen af porten. Har du en lille garage, hvor der ikke er plads til en port langs taget, kan du altså med fordel anvende denne type.

Denne type af port er blevet mulig grundet nye teknikker og materialer på markedet. De bliver ofte lavet af letvægtigt aluminium, så den ikke vejer meget. Dog er dette materiale stadig sikkert at anvende som garageport.

Den eneste ulempe ved en rulleport er, at den er nødt til at være lavet af tyndt materiale, så den kan rulles op. Dette gør, at garagen ikke er isoleret særlig godt, i forhold til hvis der anvendes en port af tykkere materiale.

Sidegående ledport

Sidste type af ledhejseporte er en såkaldt sidegående ledport, som egentlig er det samme som en klassisk ledhejseport, denne er blot vippet på siden. En sidegående port rulles altså ikke op ad taget på garagen, men i stedet henad væggen.

Det er muligt at opstille en ekstra væg ved siden af porten, så porten rulles ind imellem to vægge, som stadig kan bruges til at hænge ting op på.

En sidegående ledport kan på den måde veje mere end nogen anden type af ledhejseport, fordi den ikke i samme grad skal hejses fra jorden. Dette medfører, at den kan skabe en særlig høj isolering.

Nu skulle du gerne være klædt på til at vælge den rigtige type af ledhejseport til din garage. Se eventuelt mere om ledhejseporte her.