Parking

Hvem har ikke prøvet at klemme sig forsigtigt ud af bilen på diverse parkeringspladser for at undgå, at bildøren rammer bilen ved siden af? Omvendt har rigtig mange også oplevet at komme ud til deres parkerede bil efter at have været en tur i storcenteret og finde ridser og små buler på den. Men hvordan undgår du de såkaldte ”Bilkabuler”? Læs med her og bliv meget klogere på, hvad du kan gøre for at undgå at give andre biler ridser og buler samt selv at få skader på din bil.

Dørkantsbeskytter mindsker risikoen for buler og ridser

Navnet ”Bilkabuler” er opstået, fordi det typisk er på de store parkeringspladser ved store indkøbscentre, så som Bilka, at disse små skader på bilen finder sted. På disse store parkeringspladser er båsene nemlig ekstrasnævre, for at der er plads til flere biler. For at undgå at du pådrager andre biler skader, hvis din bildør skulle ramme en anden bil, så er det en god idé at investere i nogle dørkantsbeskyttere. Dette kan især være en fordel i børnefamilier, fordi børnene ofte ikke når at tænke sig om, inden de åbner døren op i en anden bil. Ved at have udstyret dine bildøre med dørkantsbeskyttere mindsker du altså risikoen for at pådrage andre biler buler og ridser.

Parkér, hvor der er ordentlig plads, og gå hellere dét ekstra

Sommetider kan det være en større udfordring at finde en fri parkeringsplads på den parkeringsplads, der er tilhørende det indkøbscenter, du skal ind i. For mange bliver det lidt af en kamp, fordi man kører rundt i længere tid for at finde en fri plads. Den største fejl, som mange begår her, er, at de blot tager den første frie plads, de møder i deres søgen, også selvom denne måske lige er snæver nok til deres bil. Hører du til denne del af befolkningen, kan du med fordel tage dette råd til dig: Parkér nu, hvor der er ordentlig plads, og så gå hellere de ekstra meter hen til indkøbscenteret! Parkerer du på en meget smal plads, er der stor risiko for, at du ender med enten at uddele buler og ridser til bilerne ved siden af, eller at du kommer tilbage til en skadet bil. Derfor kan det altså godt betale sig at undersøge de omkringliggende parkeringsmuligheder, så din bil kan holde sikkert.

Bakkamera

Ved at udstyre din bil med et bakkamera mindsker du ligeledes risikoen for at lave buler eller ridser på din bil. Med et bakkamera kan du nemlig både se, om der befinder sig noget bag bilen, og hvor tæt du er på andre objekter – alt sammen uden at du behøver at dreje dit hoved og kigge bagud. Et bakkamera til bil kan dog selvfølgelig ikke erstatte bilens sidespejle og bakspejl, men er et godt supplement, så du kan være ekstrasikker, når du eksempelvis skal parallelparkere din bil. Et bakkamera til bil fås i mange forskellige størrelser og udgaver, så der fås et, som passer lige præcis til din bil og dit behov. Find dit næste bakkamera her, og vær med til at mindske risikoen for buler og ridser.