Har du husket det hele til kør-selv-ferien?

Der er mange faktorer man skal forholde sig til, når man skal på kør-selv-ferie. For de mere garvede, er kendskabet til sådan en tur selvfølgelige bedre, men en huskeliste kan alligevel være handy. Måske er det første gang, at du og familien skal afsted og så er det med at gøre sit forarbejde og læse med her.

Når det er blevet bestemt at transporten til rejsedestinationen skal være med egen bil, så skal destination dernæst findes. Kør-selv ferie er ganske vist utroligt populære i Europa, men man skal også huske at indtænke rejsetiden. Særligt hvis der er børn med på turen, som heller ikke er så gamle. Det er heller ikke alle voksne der har tålmodighed til lange køreture, så det skal der også tages hensyn til. Overvej eventuelt Italien som tager cirka 17-21 timer at nå frem til og hav gerne en overnatning på vejen, for at dele rejsen op.

Underholdningen er enorm vigtig

En køretur til de sydlige lande, kan være ubærlig hvis man ikke har underholdning med som passager. Dette er gældende for både for voksne og for børn. Det kan derfor være yderst vigtigt at tage smartphones, iPads og eventuelt computer med. Så kan de voksne eventuelt tjekke netticasino360, børnene kan se tegnefilm og/eller spille sjove spil på turen. Det er endvidere en god idé at tage både legesager og male og/eller tegneartikler med til børnene på denne lange tur.

Glem ikke snacksene

Tag gerne masser af snacks med på turen, så børnene altid kan få noget at spise. Og til de voksne selvfølgelig. Det kan eksempelvis være hjemmelavede boller, myslibarer, frugt eller andet sundt.

Huskelisten

Huskeliste, pakkeliste, ja kært barn har mange navne. Det er altså smart at lave denne liste i lang tid i forvejen, så man er sikker på ikke at misse noget. På listen skal der blandt andet være følgende, når man rejser på kør-selv-ferie.

  • Gyldigt pas og rejsedokumenter
  • Powerbanks
  • Ladere
  • Snacks
  • Høretelefoner
  • IPads
  • Mobiler
  • Billetter
  • Registreringsattest

De gode råd til kør-selv-ferien

Der er nogle vigtige ting, der skal ordnes før man kan sige at man er helt klar til sådan en ferie. Blandt andet skal bilen tjekkes, så den er køreklar. Det er jo en lang tur den skal ud på, derfor er det vigtigt at tjekke, at alt virker som det skal.

Husk også at booke overnatning på forhånd, hvis I rejser i højsæsonen. Der kan være enormt mange mennesker på sommerdestinationerne og det kan være svært at finde hoteller, hvis man booker sent.

Find ud af hvilken underholdning I skal have med, så der er noget at vælge imellem. Det kan betyde at nogle programmer skal downloades på streamingtjenesterne, hvis I ikke har net på turen. Måske skal der tjekkes op på diverse spilleregler til f.eks. blackjack, hvilket der i øvrigt kan læses mere om her.

Selvom temperaturerne raser afsted på jeres sommerdestinationen, bør i alle alligevel have tøj med til forskellige vejrforhold. Der kan eksempelvis være koldt i højderne, eller det kan regne. Det er ikke altid helt til at regne med, at vejret forbliver solrigt.