Hvorfor man burde skifte til vinterdæk, og hvordan man selv kan gøre det

Når du skal købe en brugt bil, er der flere ting, der er vigtige at undersøge. Blandt andet skal du sikre, at bilen faktisk er i den stand, som sælger lover, at den er.

I denne forbindelse er der flere ting, der skal undersøges, herunder bilens kilometerstand. Det er dog ikke blot bilens stand, der er afgørende at undersøge i forbindelse med en bilhandel.

Køber du en brugt bil, er det nemlig også vigtigt at sikre, at der ikke er restgæld i bilen. Men hvordan kan man egentlig undersøge, om det er tilfældet?

Slå bilens nummerplade op

Den letteste måde at undersøge, om der er restgæld i bil, er ved at slå dens nummerplade op. Der findes talrige værktøjer, der kan bruges til dette formål, hvorfor det er forholdsvis nemt.

Når du slår bilens nummerplade op, vil du blive præsenteret for en lang række informationer. En af de ting, du kan finde informationer om, er bilens restgæld.

Derudover kan du naturligvis også finde andre relevante informationer. Bl.a. kan et nummerpladetjek give dig information om bilens kilometerstand ved seneste syn, hvad den koster i grøn ejerafgift m.m.

Køb ikke en bil mest restgæld

Havde du planer om at købe en bil, men har nu fundet ud af, at der faktisk er restfæld i den? I så fald er det vigtigt, at du ikke køber den – heller ikke selvom det er en lækker bil.

Når det kommer til bilen, forholder det sig nemlig således, at gælden ikke følger ejeren, men derimod bilen. Køber du en bil, som nogen har fået pant i, bliver gælden derfor helt automatisk din.

Er du faldet for en bil med restgæld i, er det vigtigt at sikre, at den bliver indfriet forud for købet. Ellers risikerer du, at du kommer til at overtage gælden.

Gælden bliver dit ansvar

Selvom mange vil mene, at det ikke er helt fair, at gælden følger bilen, er det sådan det forholder sig. Netop derfor er det vigtigt at være opmærksom på restgælden.

Til trods for, at det ikke er dig, der har tegnet lånet, er det alligevel dig, der kan ende med at hænge på det. I værste fald kan det betyde, at du må aflevere bilen.

Det er dog ganske let at undgå at købe en bil med restgæld. Det eneste, det kræver er, at du undersøger, om der er gæld i bilen via et nummerpladetjek, inden du skriver under på slutsedlen.