Går du også og overvejer at investere i en helt ny elbil? Du er langt fra den eneste, da flere og flere danskere tænker på, hvorvidt de bør skifte deres gamle bil ud med en moderne elbil. Dog bliver mange skræmt af de mange rygter angående elbiler, såsom høje anskaffelsespriser. Der er uden tvivl både mange fordele og ulemper knyttet til købet af en elbil. Dog skal det nævnes, at der bestemt kommer flere og flere fordele med tiden, da udviklingen kun skrider fremad, og elbiler går således en rigtig god fremtid i møde. Tænker du også på at investere i en elbil, bør du læse med her i artiklen, hvor du vil blive præsenteret for fordele og ulemper ved fremtidens bil.

Elbiler i dag har større aktionsradius og accelerationsevne

Når man investerer i en elbil, skal den selvfølgelig lades op. Tidligere var det sådan, at der kun fandtes ganske få opladningsstationer i Danmark, hvilket gjorde det meget besværligt for danske ejere af elbiler, og netop af denne grund droppede mange tanken om en elbil igen. Det skal tilmed nævnes, at disse få opladningsstationers batterier havde en meget lav kapacitet, hvilket betød, at den totale rækkevidde på en fuld opladning var meget lav, hvorfor bilen skulle lades op oftere. Disse ulemper gør sig dog ikke gældende i dag, da der findes mange flere tankstationer rundt omkring i landet nu, og herudover har bilerne også en større aktionsradius samt accelerationsevne, hvorfor man ikke behøver at lade dem op så ofte. Det er derfor blevet meget lettere at eje en elbil i dag sammenlignet med for blot ganske få år siden.

CO2-udslippet er væsentlig lavere, og de har en yderst god komfort

En anden fordel ved at investere i en elbil i dag er, at CO2-udslippet er væsentligt lavere sammenlignet med udslippet fra en ganske almindelig bil, der er drevet af en brændstofmotor af samme størrelse. I disse tider, hvor der er større og større fokus på klimaet og miljøet, er det uden tvivl en fordel, der er værd at overveje, da du således vil kunne være med til at mindske CO2-udslippet markant. Ydermere giver en elbil dig som ejer en fantastisk køreoplevelse, de har en yderst fremragende komfort, god accelerationsevne, og så støjer de også mindre. Der er derfor mange gode grunde til, hvorfor man bør investere i en elbil, og du kan her i artiklen læse om tre elbiler til priser, der ikke vil ødelægge dit budget.

Ulemper ved at købe en elbil

Det skal dog nævnes, at der naturligvis også er nogle ulemper forbundet med købet af en elbil. Først og fremmest vil du muligvis kunne mærke, at en elbil er noget koldere om vinteren sammenlignet med en almindelig bil. Det skyldes, at en elbil naturligvis ikke har varmen fra en motor til at varme kabinen op med. Det er muligvis ikke noget, du har tænkt over, men når du kører i en helt normal bil, der er udstyret med en brændstofmotor, vil denne automatisk producere en helt masse overskudsvarme fra forbrændingsprocessen. Dette kan man som fører af bilen nyde rigtig godt af i de kolde vintermåneder. I stedet er elbiler nødsaget til at benytte strømmen til at varme kabinen op med, hvilket sænker bilens aktionsradius. Det skal dog nævnes, at bilproducenter i dag arbejder på at løse netop dette problem, og nye modeller kan nemt blive lige så varme som en helt almindelig bil. Processen tager bare en smule længere tid.

Det bør du være særligt opmærksom på

Når du skal ud at kigge på en elbil, bør du tænke over, at du ikke vælger en model med en teoretisk aktionsradius, der lige præcis er passende i forhold til dit behov. I stedet bør du vælge en model med en noget større aktionsradius, end hvad du tænker, du har brug for, eftersom en elbil altid vil køre en del kortere på en opladning i praksis. Når bilproducenterne tester deres modeller, foregår det i et laboratorium med de perfekte forhold, men i virkeligheden er aktionsradiussen påvirket af behovet for kabinevarme, lave udendørstemperaturer, den høje hastighed og så videre. Det er således vigtigt, at du overvejer dette, i stedet for at du blot vælger en model ud fra den teoretiske aktionsradius.