Drømmen om en ny bil er stor for mange. Og i takt med at bilerne bliver billigere og billigere at fremstille og at selv store bilgiganter laver mere økonomisk bevidste biler til forbrugerne, har drømmen om at købe en ny bil formentlig aldrig være lettere at opfylde end nu.

Når man skal købe en ny bil, er der en del ting, man skal sørge for at have på plads. For det første skal der være styr på finansieringen. Dernæst skal man huske at se på de samlede udgifter. For prisen på ens nye bil, er ikke bilens værdi alene. Den skal også forsikres, ligesom du skal indregne benzin, pleje og reparationer i dine samlede udgifter.

Find den rette finansiering til din bil

Når man skal finansiere sin bil, er det oftest tre veje, som de danske bilkøbere vælger at gå, så de kan opnå de billigste billån. Hvilken type, der passer bedst til dine behov, er du naturligvis selv bedst rustet til at svare på. Og alle typer lån har hver deres fordele, hvad enten man vægter sin tid eller økonomi højt.

Finansiering af billån gennem bilforhandler

Den ene vej er ved hjælp af en låneaftale. Dette sker gennem et finansieringsselskab, og det vil være bilforhandleren, der formidler kontakten. Du skal blot skrive under på kontrakten og har dermed intet administrativt bøvl. Du skal dog være opmærksom på, at det ofte kan være billigere selv at opsøge et billån andetsteds. Den højere pris gennem bilforhandleren skyldes ikke mindst, at bilforhandleren får kommission af lånet og derfor naturligvis vil tilråde dig denne løsning.

Finansiering af billån gennem et billånsfirma

Du kan som sagt vælge at finansiere dit billån selv uden om bilforhandleren. Og det er der intet til hinder for. Her vil du nemlig kunne finde billån, der er mere favorable i forhold til de lån, som bilforhandleren kan tilbyde. Som eksempel kan nævnes Diba Billån. Her skal du blot gøre mere af arbejdet selv, men omvendt kan du spare en del penge på den lange bane. Så det er bestemt værd at have med i sine overvejelser, inden man skriver under på et lån hos bilforhandleren.

Finansiering af billån gennem banken

Alternativt kan du vælge at låne penge i banken. Eventuelt som et almindeligt forbrugslån, hvilket især er tilrådeligt, hvis du ønsker at købe en bil, der er over 10 år gammel. Du vil ofte kunne finde attraktive lånemuligheder i banken, da du jo netop kan stille bilens værdi som sikkerhed for lånet. Du skal dog være opmærksom på, at løbetiden på lånet kan være forskellig, alt efter om du køber en ny eller en lidt ældre bil. Køber du en fabriksny bil, vil du have hele 10 år til at betale dit lån tilbage.

Du kan ofte selv vælge, hvilken type rente – enten en fast eller en variabel rente – du ønsker på dit lån. Variabel rente er det billigste. Omvendt vælger nogen den faste rente, da den giver mere tryghed i hverdagen, da man derved har fuldt ud styr på sine udgifter i hele tilbagebetalingsperioden.