Motor

Hvis du som bilejer ønsker, at din bil skal kunne køre godt og sikkert hele året rundt, kræver det naturligvis en lille smule investering fra din side. Du skal blandt andet sørge for at få den repareret, når det er nødvendigt, og herudover skal du også sørge for at vedligeholde den samt at få den forsikret. Dette kan godt lyde en smule besværligt og tidskrævende, men det er faktisk ikke alt, der er nødvendigt at gøre. Endelig skal du nemlig også sørge for at skifte motorolien i ny og næ, og generelt forholder det sig sådan, at danske bilejere har en tendens til at bruge for mange penge på olie til motoren – og sommetider kommer de endda også til at købe den forkerte type olie til deres biler. Det kan således være en rigtig god idé, at man sørger for at undersøge markedet grundigt forinden, så du kan få den nødvendige viden og ekspertise i forhold til, hvilke muligheder du har, når det kommer til motorolie. Der kan være mange spørgsmål, der skal besvares i forbindelse med dette, såsom hvilken type olie man bør vælge, og hvor det er muligt at købe den pågældende motorolie. Endelig er man naturligvis også interesseret i at vide, hvilke typer olier der klarer sig særligt godt i forskellige tests, men alle disse spørgsmål vil du få svar på her i artiklen, da vi har sørget for at gøre alt forarbejdet for dig. Du vil således her blive præsenteret for seks gode bud på forskellige motorolier fra de førende mærker på markedet netop nu, så du forhåbentlig kan blive meget klogere på, hvilken motorolie du bør investere i til lige netop din bil.

Motorolie UHPD 15W-40

Find produktet her.

Vi starter vores motorolie test ud med en olie af høj kvalitet til en attraktiv pris fra OK, der hedder UHPD 15W-40. Der er her tale om en universal motorolie, og herudover er den udviklet til at kunne opfylde samtlige krav fra både amerikanske og europæiske producenter, når det kommer til dieselmotorer med ekstra meget kraft. Olien er særligt velegnet til lavemissionsmotorer, der er udstyret med EGR, og det vil altså sige EURO II-, Euro III- og nogle EURO IV-motorer. Det betyder ydermere, at man bør være særligt opmærksom på, at olien skal ikke er egnet til Euro 4-motorer, der har partikelfilter.

Denne UHPD 15W-40 motorolie fra OK vil kunne anvendes til samtlige moderne dieselmotorer i off-road udstyr samt lastbiler, og det gør sig således generelt gældende, at den passer perfekt til alt tungt materiale. Ydermere skal det dog nævnes, at den også vil kunne bruges i andre slags biler og køretøjer. Olien er således det helt rette valg for dig, der ønsker en olie i høj kvalitet til større dieselmotorer, i og med at den tillader hårde driftsforhold. Det særlige ved denne type olie er desuden, at den samtidig opfylder samtlige krav i forhold til rigtig mange både diesel- og benzinmotorer i personvogne. Endelig skal det nævnes, at det er muligt at købe denne motorolie i henholdsvis 4, 20, 60 og 208 liter, alt efter dine specifikke krav og ønsker, og at den fås til en fast lav pris, som alle vil kunne få råd til.

Pris: Fra 185 kr.

Motorolie 10w-30 mineral 5l 

Find produktet her.

Vi fortsætter vores motorolie test med 10w-30 mineral motorolien, der er en universalolie særligt beregnet til entreprenørvirksomheder samt til landbrug. Du kan anvende denne type olie til både diesel- samt benzinmotorer, og herudover er det særlige ved denne type motorolie desuden, at den både kan benyttes til motorer med og uden turbo. Ydermere er dette også det helt rette valg for dig, der søger en olie, der vil kunne bruges til mange gearkasser, bagtøj og våde bremser. Olien har desuden rigtig gode lavtemperaturegenskaber, hvilket betyder, at det er muligt at anvende den hele året rundt, hvilket rigtig mange bilejere anser som værende en stor fordel, da det kan være en stor belastning at skulle skifte olie efter sæson. Herudover indeholder denne type motorolie slitagereducerende additiver, som resulterer i, at den på den måde bedre kan tage hensyn til særligt udsatte dele i motoren.

Der er ingen tvivl om, at du ved køb af denne helt særlige type motorolie opnår rigtig mange fordele. Først og fremmest får du her en olie, der kan klare selv de hårdeste driftsforhold, og herudover giver den også rationaliseringsfordele. Alt i alt er der således tale om en type olie, der er i stand til at erstatte flere specialsmøremidler, så du i stedet blot behøver dette ene produkt, der har mange kvaliteter og egenskaber. Endelig skal det nævnes, at den har et viskositetsindeks på 132, og at den indeholder 5 liter, hvilket burde være nok til at opfylde de fleste bilejeres behov og ønsker.

Pris: 218,82 kr.

Motorolie Low SAPS 15W-40

Find produktet her.

Den næste type motorolie i vores test af seks gode olier til bilen er ligesom den første olie også fra det populære og anerkendte mærke OK. Der er her tale om en mineralsk motorolie, som særligt passer til busser og lastbiler, og herudover til den kunne passe til samtlige fire-takts dieselmotorer i alle entreprenør- og landbrugsmaskiner. Det skal desuden nævnes, at det er fuldstændig underordnet, hvorvidt disse maskiner er med eller uden partikelfilter eller katalysatorer, da denne helt særlige type motorolie passer til det hele. Ydermere skal det også nævnes, at olien opfylder samtlige Euro V emissionsstandarder, men samtidig vil den også kunne bruges til eksempelvis Euro IV motorer og Euro III motorer.

Dette er det helt rette valg for dig, der søger en motorolie, der er fremstillet af særligt udvalgte baseolier i højeste kvalitet, og herudover er den baseret på en additivpakke, der er tilpasset nøje efter at kunne opfylde samtlige standarder. Det helt særlige ved denne additivpakke er desuden, at den ligeledes er med til at forbedre brændstoføkonomien. Det betyder, at der altså her er tale om en ganske særlig type motorolie, der giver en optimal beskyttelse mod blandt andet forurening samt slid sammenlignet med andre olietyper, du finder på markedet netop nu.

Castrol Magnatec 5W-40 C3, 1 liter

Find produktet her.

Castrol Magnatec 5W-40 C3 er den næste olie i vores motorolie test, og denne type olie passer særligt god til diesel bilmotorer, hvor producenten anbefaler, at du køber en motorolie med ACEA A3/B4, A3/B3, API SN/CF eller C3. Det skal dog nævnes, at den også vil kunne benyttes til tidligere specifikationer af olierne 5W-40. Det helt særlige ved denne type motorolie er, at den er sammensat på en helt speciel måde, der gør, at den er i stand til at give en optimal beskyttelse af helt nye motorer, der er udstyret med efterbehandlingssystemer såsom trevejs katalysatorer og dieselpartikelfiltre. Herudover er der tale om en olietype, der benytter helsyntetisk teknologi, og den er ydermere i stand til at beskytte motoren optimalt både under og efter opvarmning. Endelig skal det nævnes, at dette er den helt rette motorolie for dig, der ønsker en olietype, der er i stand til at give en rigtig god ydelse under selv de mest ekstreme startforhold under kolde temperaturer, og den er også i stand til at gøre de enkelte dele i motoren mere modstandsdygtige over for blandt andet slid, i og med at olien klæber sig til metaloverflader.

Der er således ingen tvivl om, at der her er tale om en motorolie af særlig høj kvalitet, der giver din motor den helt rette beskyttelse til at kunne yde optimalt – og så fås den endda til en yderst attraktiv pris, som alle vil kunne få råd til.

Castrol Magnatec 5W-30 A5 ”Stop-Start”, 1 liter   

Find produktet her.

Den næste motorolie i vores test er ligeledes fra det populære og anerkendte mærke Castrol. Dog er der her tale om modellen Magnatec 5W-30 A5 ”Stop-Start”, der er det helt rette valg for dig, der ofte kører i bil i myldretiden. Det kunne eksempelvis være om eftermiddagen, hvor rigtig mange danskere får fri fra arbejde og derfor skal hjem i deres biler. Denne type motorolie er nemlig i stand til at beskytte din motor bedst muligt lige så snart, at du starter din bil. Olien indeholder nogle helt særlige intelligente molekyler, der også sørger for, at den slitage, der forekommer, når du ofte stopper og starter din bil, reduceres væsentligt. Motorolien er nemlig i stand til at danne et effektfuld lag, der er selvreparerende, og dette lag fastholdes på metaloverflader og sørger således for at beskytte din motor optimalt, når du sidder i myldretiden og ofte starter og stopper din bil. Herudover skal det nævnes, at den bruger fuldt syntetisk teknologi, og at den desuden leverer rigtig god ydelse, selv når du skal starte din bil i meget lave temperaturer, som når det for eksempel er frostgrader udenfor.

Der er således tale om en motorolie i enestående kvalitet, som er i stand til at beskytte din motor bedst muligt uanset kørestilen, temperaturen eller trafikforholdene. Det betyder altså, at det er det helt rigtige valg for dig, der har en tendens til ofte at sidde fast i myldretidstrafikken på vej hjem fra arbejde, hvad end det er om morgenen eller om eftermiddagen.

Pris: 75 kr.

Gulf Superfleet Supreme 15W-40, 20 l 

Find produktet her.

Vi slutter vores motorolie test af med en motorolie af særlig høj kvalitet, der er velegnet til tunge dieselmotorer, herunder motorer der er udstyret med udstødningsgasrecirkulationssystemer. Det særlige ved denne type motorolie er desuden, at den er fremstillet med enestående termo-oxidativ stabilitet, som betyder, at den blandt andet er i stand til at reducere aflejringer i motoren, og herudover er den desuden i stand til at forhindre, at olien i motoren fortykkes.

Denne motorolie er derfor det helt rigtige valg for dig, der søger en motorolie til tunge dieselmotorer inden for landbrug, byggeri eller andre offroad-maskiner. Den fås i en 20 liters dunk, hvilket bør være nok til at opfylde de flestes behov og ønsker. Det skal dog nævnes, at det altid anbefales, at du sørger for at søge råd og vejledning i den medfølgende instruktionsbog, i og med at anbefalingerne kan variere utroligt meget fra fabrikant til fabrikant.

Pris: 1.136 kr.

Sådan finder du den helt rette motorolie 

Som bilejer er det ganske nødvendigt, at man sørger for at skifte olien i motoren jævnligt. Selvom vi netop har præsenteret dig for seks rigtig gode bud på kvalitetsmotorolier, kan det stadig være svært at finde ud af, hvilken type olie du bør vælge til lige netop din bil. Er du stadig i tvivl, kan det være en god idé at tage udgangspunkt i bilens instruktionsbog, der følger med, da du ofte her vil kunne finde forskellige anbefalinger i forhold til, hvilken type motorolie du bør vælge til din bil, og herudover kan du også finde gode råd i forhold til påfyldning af olien. Såfremt du ikke finder den nødvendige viden her, kan du dog også vælge at søge efter registreringsnummeret på din bil hos en online forhandler, da du på den måde nemt og hurtigt vil kunne finde ud af, hvilken type motorolie der passer bedst. Det skal dog nævnes, at der sagtens kan være flere olietyper, der kan passe, hvorfor du ikke skal blive forvirret, hvis du får mere end ét resultat.

Samtidig skal du være særligt opmærksom på, at det langt fra er alle typer af motorolie, der passer til din bil, hvorfor du ikke blot kan vælge og vrage – eller gå efter det billigste, hvilket rigtig mange danskere har en tendens til. Ved at vælge den helt rigtige motorolie er du blandt andet med til både at skåne din økonomi samt din bil, mens du med en forkert type olie vil kunne få slemme – og ofte langvarige – skader på din motor. Dette kan hurtigt gå hen og blive utroligt dyrt, hvorfor det således er en rigtig god idé, at du sørger for at tænke dig om og sætte dig grundigt ind i tingene, inden du går ud og finder en motorolie til din bil. Ved at læse denne test er du dog allerede rigtig godt på vej.