Bilkabuler

Har du for nylig været tæt på at ramme bilen ved siden af på den trange parkeringsplads? Mange oplever desværre flere gange at ramme bilen ved siden af på diverse parkeringspladser – ikke kun i de første rækker på Bilkas parkeringsplads. Især børnefamilier kender til problemet, da børnene tit har travlt med at fare ud af bilen uden at tænke over, hvilke ting der rammes på vejen. Du kan heldigvis mindske risikoen for at få de irriterende, grimme buler på din bil ved at følge et par simple tips, næste gang du skal ind at handle. Læs med herunder og få styr på, hvad du kan gøre for at undgå Bilka-bulerne.

Dørkantsbeskyttere

Da du desværre ikke kan beskytte hele bilen med flamingo, bliver du nødt til at ty til andre metoder, når du skal ud på den farlige parkeringsplads. Du kan dog heldigvis finde en nem og billig løsning i form af dørkantsbeskyttere. Disse fås for eksempel i transparente udgaver, så du ikke skal tænke på, at bilen får et grimt udseende. Hermed er din bil godt beskyttet mod ridser og slag – hvad end disse skyldes dine egne hurtige bevægelser eller naboens. Overvejer du desuden at investere i en ny bil, kan du studere Ford Focus-modellerne, hvis du ønsker den gode beskyttelse mod slag og ridser. Disse modeller er nemlig udstyret med dørkantsbeskyttere, som automatisk beskytter dørene i snævre parkeringsbåse. Systemet går ganske simpelt ud på, at hvis du åbner bilens døre mere end 15 centimeter, vil der vippe en gummiflap ud, som beskytter kanten af bildøren. På denne måde kan du slippe for grimme grimasser, næste gang børnene åbner bildørene på den trange plads.

Find en ordentlig plads

Selvom det er en travl onsdag eftermiddag, og du kun har 10 minutter til at handle ind, inden turen går hjemad til familien, er dette ikke en god undskyldning, hvis bilen ved siden af ender med at få et slag på vejen. Mange vælger forståeligt nok at parkere i de første rækker udenfor supermarkedet eller tæt på gågaden for ikke at skulle få trætte ben resten af dagen. Men hvis du virkelig ikke ønsker at byde Bilka-bulerne velkommen, er du nødt til at parkere et par rækker længere væk eller helt nede i bunden, hvor der ofte er god plads. Som et ekstra plus skal du heller ikke tænke på at være forsigtig, når du bakker ud og ind af båsen, hvis du ikke har nogle sidemakkere eller biler omme bag din egen.

Invester i et dashcam

Har du ikke lyst til at parkere i den allersidste række, eller har du virkelig travlt en hverdag, er det en rigtig god idé at købe et såkaldt dashcam – et bilkamera. På denne måde er du indehaveren af beviser, hvis ejeren af bilen ved siden af kommer til at puffe til din bil. Et dashcam har nemlig en overvågningsfunktion, der kan sikre dig mod udækkede parkeringsskader. Et dashcam kan ligeledes filme eventuelle ulykker, som enten du eller andre er involverede i, hvilket kan have betydelige fordele for dig, hvis der bliver tale om forsikringskrav.