Car shop

Er du træt af dyre værkstedsregninger? Bruger du alt for meget tid på at gøre rent og rydde op i din bil? Har du fået nok af halvhjertede reparationer, der kun gør dit næste besøg hos mekanikeren endnu dyrere? Så er der hjælp at hente i denne korte artikel, hvor vi har samlet vores bedste råd til, hvordan det kan blive en hel del mere simpelt og mindre hårdt ved pengepungen at være bilejer.

 

Spar penge med garantien

Hvis du kører i en bil af nyere dato, skal du være opmærksom på, om der stadig er værkstedsgaranti på bilen. Det kan nemlig spare dig for rigtig mange penge i det lange løb. Værkstedsgaranti på biler fungerer på samme måde som med andre varer, du køber. Har du for eksempel købt en ny blender, og du opdager en fejl på den, eller går den i stykker i løbet af de første to år, kan du i de fleste tilfælde få den byttet til en ny, hvis du har en kvittering med. Du får nok ikke en spritny bil med hjem, hvis du kører til værkstedet med en mindre skade på bilen, men i mange tilfælde vil reparationer og udskiftninger af dele ikke koste dig noget i de første par år, du ejer bilen. Her skal du dog være opmærksom på, at denne garanti ikke gælder, hvis du på et tidspunkt tager bilen til et værksted, der ikke er knyttet til det samme bilmærke som din bil. Derfor kan det godt betale sig at gøre sig nogle overvejelser, før du kører bilen på værksted. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at køre direkte på værksted, og så har du nok ikke tid til at ringe rundt og få flere forskellige tilbud, men generelt er der mange penge at spare ved at gøre dette.

 

Få tre gode tilbud på reparation af din bil

Har du derimod en ældre bil, der lidt oftere har behov for et tjek, kan du ikke gøre brug af garantien på bilen. Derfor kan det være en god ide at undersøge de lokale autoværksteder grundigt. Hvis du ved, hvad der skal ordnes på bilen, kan du ringe rundt til de forskellige mekanikere og bede dem om at fortælle dig, hvad de regner med, at sådan en reparation vil koste. På den måde kan du nemt sammenligne de forskellige tilbud og vælge det, der passer dig bedst. Er du på ferie, og har du brug for at få bilen repareret, vil du måske ønske, at bilen bliver lavet hurtigt, og du vil ikke nødvendigvis vælge det billigste sted. Sådan kan der være forskellige ting, der er vigtige i forskellige situationer. Hvis du ikke bryder dig om at snakke meget i telefon, kan du finde flere hjemmesider, hvor du kan få tre uforpligtende tilbud på en reparation af din bil. Det er en meget nem måde at gøre det på, og du behøver ikke at vælge et af de tilbud, du får, hvis de ikke falder i din smag.

 

Med vejhjælp er det nemt at være bilejer

Når det kommer til at undgå besvær med bilen, er det vigtigste nok at have en god forsikring på din bil. Ellers kan du risikere at stå med en stor regning i hånden og lige pludselig være nødt til at undvære en bil, hvis den bliver totalskadet. I tilfælde af uheld, eller hvis bilen går i stykker og ikke kan køre videre, kan du næsten ikke komme uden om at bruge vejhjælp. På den måde er du sikker på, at du kan blive hentet, hvis bilen bryder sammen ude på landet midt i snevejret, eller hvis du løber tør for benzin om aftenen i et land, hvor du ikke taler sproget. Med Falck Vejhjælp bliver du hentet, hvis bilen går i stå, får hjælp til at komme videre på din rejse, og du får altid rabat på regningen fra din lokale mekaniker. Alt i alt gør vejhjælp det meget nemmere at være bilejer. Du slipper endda for at huske dig selv på, at dine vinterdæk og bil skal tjekkes for småskader og andre eventuelle skavanker med jævne mellemrum. Dermed slipper du for ubehagelige overraskelser, når regningen fra værkstedet ligger i postkassen. Find flere informationer om autohjælp her.