Parking

Har du allerede planlagt sommerferien til Italien? Kør selv-ferier er meget populære, ikke mindst hos børnefamilierne. På denne tur har familien mulighed for selv at bestemme, hvor mange pauser, der skal tages, hvor lange de skal være, og hvor de skal foregå. Derudover forbinder flere turen med en god omgang hygge i rare og vante omgivelser. Den lange køretur til Italien kan dog resultere i diverse udfordringer og frustrationer, og derfor er det vigtigt at være forberedt hjemmefra. I det følgende får du fem råd, som du kan følge, inden turen går til smukke, varme og fantastiske Italien.

Tjek bilen, og gør den klar

Inden en hvilken som helst længere køretur er det først og fremmest vigtigt at tjekke bilen igennem og undersøge, om der er noget, der eventuelt er gået i stykker. Kør ligeledes bilen hen på et autoværksted, hvis det er lang tid siden sidst, idet der dermed er god mulighed for at få gennemtjekket bilen, så man er sikker på, at der ikke er noget galt med motoren. På den måde kan turen til Italien foregå uden pludselige stop grundet bilproblemer. Efter mekanikerbesøget er det ligeledes en god idé at gøre bilen klar og parat med diverse bløde puder, nakkestøtter og tæpper, så børnene kan sidde så behageligt som muligt. På den måde undgår du utallige spørgsmål vedrørende ankomsttidspunktet, og hvis du pakker en god snackpose til størstedelen af turen, er børnene også underholdt på dette punkt.

Praktiske sager

Udover puder, tæpper og snacks til børnene gælder det også om at huske de allervigtigste sager til bilen. Disse ting inkluderer registreringsattest, trafikveste og en nødtrekant. Husk ligeledes sygesikringsbeviset, også det blå sygesikringsbevis, så hele familien er sikret under ferien i tilfælde af uheld. Passene skal selvfølgelig også med, og her er det en god idé at opbevare alle pas i en plastikpose i handskerummet, så børnene ikke kommer til at lægge deres pas på en café på vej ned til feriedestinationen.

Husk vignetten til Østrig

Når I når frem til Østrig, skal en bestemt vignette vises frem. Vignetten er et krav, man skal overholde, hvis man ønsker at køre på de østrigske motorveje. Du kan godt undgå at køre på disse motorveje, men ruten på motorvejen er uden tvivl den hurtigste og dermed den mest optimale, når børnene sidder på bagsædet. Vignetten koster cirka syv-ti euro og kan købes på tankstationer i eksempelvis Tyskland eller hjemme i Danmark på FDMs netbutik.

Fyld tanken inden turen

Det kan hurtigt blive en dyr køretur, hvis du ikke sørger for at fylde bilen ordentligt op med benzin eller diesel hjemme i Danmark. Brændstof er ofte billigst i Danmark, men også i Østrig, hvis man sammenligner med andre europæiske lande. Sørg derfor for at nå forbi en tankstation på rejsedagen, inden hele familien sætter sig i bilen – eller som et af gøremålene under den første pause i det danske land.

Find en feriebolig inden kør selv-ferien til Italien

For at undgå stress og jag i forbindelse med boligsituationen i det smukke og herlige Italien er det en god idé at finde ferieboligen, inden man rejser. Selvom I måske vil have heldet med jer, og I finder en bolig nede i ferielandet, er det bestemt ikke en garanti, og derfor kan du med fordel booke boligen i god tid hjemme fra sofaen. Find her nogle flotte ferielejligheder i Toscana og Umbrien – begge smukke og eftertragtede feriemål i Italien.