Beskyt din autocamper og få brugbare funktioner ved at montere en markise derpå. Der findes forskellige slags markiser på markedet, der alle har varierende fordele og ulemper. Når du skal vælge en markise, bør du overveje dine behov. Derudover kan det være en fordel at tænke over sværhedsgraden af monteringen. Nogle markiser er nemlig lette at montere, mens andre kræver professionel ekspertise.

Uanset hvilken markise du vælger, er det vigtigt, at den monteres rigtigt. Påsættes den forkert, kan det skade både markisen og autocamperen, hvilket selvfølgelig ikke er optimalt. Alle disse råd anbefaler MarkiseEksperten.dk, at du er opmærksom på. Ønsker du at købe en markise til din autocamper, kan du læse om 5 forskellige varianter lige her.

Træk-ud markiser

Den første markise er en billig én af slagsen. Træk-ud markiser er manuelle eller mekaniske, hvilket betyder, at du enten selv skal trække markisen ud og ind ved hjælp af et håndtag, eller at det sker automatisk. Markiserne er enkle, og så er de gemt under autocamperens tag. Dette giver markisen ekstra beskyttelse. Typisk er denne form for markise lavet af lærred, hvilket gør den nem at passe på.

Patiomarkiser

Har I brug for ekstra plads i autocamperen i form af et ekstra værelse, vil en patiomarkise være perfekt. Her består markisen af ekstra stof, der kan bindes til jorden, og et separat værelse skabes uden for autocamperen. Dette kan både skabe ekstra plads eller give mere privatliv. Her skal du være opmærksom på, at der oftest er mange dele, der skal sammensættes, før det ekstra rum fås. Det er dog arbejdet værd i sidste ende – især hvis I rejser mange sammen på turen.

Faste markiser

Ønsker du at blive beskyttet mod regn og sol, kan du købe en fast markise. Denne type markise monteres over autocamperens døre og vinduer. Det er en lille markise og giver dermed en smule beskyttelse – men den er nem at montere og anvende.

Automatiserede markiser med tilbagetræk

Du kan få den ultimative luksusmarkise med en automatiseret variant med tilbagetræk. Der findes forskellige former for automatiserede markiser, hvor du blandt andet kan få en markise med sensor. Her vil markisen automatisk blive trukket tilbage, hvis vinden tager til. Dette vil beskytte markisen. Du kan også få varianter, hvor du blot skal trykke på en knap for at få markisen til at trække sig tilbage. Automatiserede markiser er almindeligvis dyrere end andre. De er typisk også dyrere at reparere, hvis de bliver beskadiget.

Rullemarkise

En rullemarkise er en markise, der er monteret på ruller. Her får du ekstra beskyttelse og ly, da rullemarkisen ofte kan strække sig meget længere ned end andre markiser. Dog skal du overveje den ekstra vedligeholdelse, der er forbundet med markisen. De bevægelige dele kræver nemlig mere vedligeholdelse i det lange løb.

Du kan læse meget mere om de forskellige slags markiser samt tips til reparation af dem ved at klikke her. Herefter vil du være helt klar til at køre afsted i din autocamper med en markise, således du får den mest behagelige tur.