Dette indhold er sponsoreret.

Som bosat i Danmark er vi desværre så uheldige, at vi som bilejere er underlagt nogle af verdens dyreste afgifter. Så hvis man ønsker at købe bil og har et ønske om drømmebilen, kan det være en meget dyr post – udelukkende fordi det i Danmark bare er dyrere at være bilejer. Der skal betales vægtafgift, grøn ejerafgift og bilens pris i sig selv, er det de færreste der kan betale. At købe bil er en dyr investering, og det er langt fra alle der har råd til at købe en splinterny bil, når man også gerne vil kunne rejse, købe nyt tøj og spise ude i ny og næ. Heldigvis findes der mange måder, hvorpå du kan finde drømmebilen uden at du skal bruge hele formuen på den. Hvis du læsere videre her i artiklen giver vi dig svaret på, hvordan du kan blive bilejer – endda uden at bekymre dig om de udfordringer, der ofte følger med som bilejer.

Privatleasing sparer dig for “hovedpinen”

I Danmark er det nemlig blevet mere og mere attraktivt at privatlease en bil frem for at købe den. Det er der flere grunde til. Først og fremmest, så slipper man for én stor betaling som man eksempelvis ville gøre ved et førstegangskøb af en bil. Ved privatleasing betaler man i stedet en fast månedlig betaling. Betalingen strækker sig typisk fra 12 måneders leasingperiode til 36 måneder.

Når du som privatperson leaser en bil, har du brugsretten over bilen i den aftalte periode, men du ejer ikke bilen. Det gør enten leasingfirmaet eller bilhandlen, som du har lavet aftalen igennem. Derfor slipper du også for uforudsete regninger til eksempelvis reparationer eller hvis bilen skal til service, da det er ejeren selv der har ansvaret for dette.

Du kan altså få en helt ny bil, til en lav månedlig pris og slipper for den store udbetaling ved et køb.

Re-leasing kan give dig drømmebilen

Hvis du derimod ikke har et fast ønske om at bilen er splinterny og du er den første bruger af den, kan du i stedet med fordel kigge mod re-leasing. Re-leasing fungerer på samme måde, men i stedet leaser du en brugt bil. Derfor har bilen ikke nyprisens værdi og du kan derfor for samme månedlige betaling, få en bil der har kørt nogle kilometer, men samtidig også er mere i stil med netop din drømmebil.

 

Hvis du hellere vil købe

En bil er som sagt en dyr investering, men hvis du alligevel drømmer om at købe en ny bil, så kan du overveje om du skal få hjælp til at finansiere den. Det kan du gøre ved hjælp af et billån. Der findes dog mange forskellige typer billån, så du bør lave en grundig research, inden du vælger hvor du vil have finansieret dit billån.