Den værste vinter er overstået, og derfor begynder de fleste også allerede at se frem mod sommerferien. Rigtig mange, og især mange bilelskere, hopper i bilen, spænder campingvognen fast og kører sydpå. Campingferier er blevet utroligt populære – især blandt børnefamilier. Dette skyldes måske, at campingferier kan være forholdsvist billige og afslappende og underholdende for både børn og voksne. De sydeuropæiske campingpladser er paradis for både børn og voksne, der vil nyde alt det bedste under solens varme i sommerferien. Måske skyldes populariteten også, at campingferier er praktiske. I medbringer nemlig naturligvis jeres bil, hvilket giver en stor frihed. I kan selv arrangere jeres rejse, og I kan bruge bilen til udflugter og lignende, når I kommer frem. Hvis I overvejer at pakke bilen til sommer og køre sydpå med campingvognen, får I her nogle tips til, hvordan I bliver klar til ferien.

Pak det rigtige campingudstyr

Når I tager på campingferie, kan I godt glemme det serviceniveau, der er på charterrejser. I kan i hvert fald godt glemme alt om at komme frem til et hotel, hvor der er alt det, I skal bruge i løbet af ferien. Når I tager på campingferie, skal I selv sørge for at pakke alt det, I skal bruge i løbet af ferien. Dette gælder også campingudstyr. Derfor skal I altså også sørge for at pakke alt det campingudstyr, I kan tænkes at få brug for eller gavn af. Heldigvis kan I jo pakke tingene i campingvognen, og derfor behøver I ikke at bekymre jer om overvægt i kufferten.

Tjek bilen for mangler, inden I smutter

Inden I pakker bilen, spænder campingvognen for og kører afsted mod varmere himmelstrøg, bør du gennemgå bilen for fejl og mangler. Du skal eksempelvis tjekke oliebeholdningen, viskerne og lignende. Hvis du har mulighed for det, er det en god idé at køre bilen forbi et værksted, der kan tjekke bremsevæsken og lignende. På den måde sikrer I jer nemlig, at I ikke får brug for vejhjælpen på vejen.

Gør køreturen lettere for børnene

De små passagerer på bagsædet kan blive utålmodige på vejen – dette gælder især, hvis I vælger at køre langt ned i Sydeuropa. Enten skal I køre i mange timer i træk, eller også skal I køre i mange dage i træk. Begge dele kan sætte børnenes tålmodighed på prøve, og når børnenes tålmodighed sættes på prøve, bliver jeres det naturligt også. Hvis I vil have en behagelig køretur med campingvognen bagpå, kan I derfor sørge for at gøre turen så god for børnene som muligt. I kan blandt andet sørge for at pakke en masse legetøj og underholdning til børnene, ligesom en masse snacks i handskerummet også er en nødvendighed. Det kan ligeledes være en god idé at holde en del pauser på vejen, hvor børnene kan få lov til at strække benene og løbe rundt. På den måde bliver selve turen til ferien lidt nemmere og mere behagelig for alle.