Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Har du overvejet at lægge vejen forbi købstaden Horsens? Det kan der være god grund til, hvis du begejstres af gamle motorer i alle afskygninger. Horsens byder nemlig på forskellige udstillinger af imponerende motordrevne og dampdrevne køretøjer, der giver dig mulighed for at dykke ned i et stykke af danmarkshistorien med fokus på industri, motorer og teknik – krydret med en ordentlig omgang nostalgi. Som en mellemstor by forbundet til E45 er det let at komme til og fra Horsens med bil, så start din motor, og oplev hestekræfterne i datidens motorer.

Besøg ’Maskinhallen’ på Industrimuseet

Som en by tæt på vand tilbyder Horsens alt fra kanotur i de naturskønne omgivelser til et aktivt byliv og oplevelsesrige museumsbesøg. Især det sidste er værd at bide mærke i, hvis du har en interesse for blandt andet dampmaskiner og forskellige forbrændingsmotorer fra slutningen af 1800-tallet og frem til 1950’erne. På Industrimuseet i Horsens gemmer sig et stykke af Danmarks industrihistorie, og det er her, du blandt andet kan gå på opdagelse i ’Maskinhallen’ og få blæst øregangene igennem, når motorerne går i gang. Horsens kan nemlig bryste sig af at have Danmarks Industrimuseum med rødder tilbage til 1970’erne. Industrimuseet har som regel åbent alle dage fra kl. 11.00 til 16.00, men det kan være en god idé at tjekke deres hjemmeside ud inden et besøg.

Tag på nostalgitur i Nimbus motorcykel-univers

Hvis du nyder at indsnuse duften og nostalgien fra de gamle Nimbus-motorcykler, kan du i samme omgang tage en tur på Danmarks Nimbus Tourings Motorcykle-Museum, som har til huse på Industrimuseet i det gamle koksskur, der stadig står fra gasværkets tid. Med skiftende udstillinger, der alle tager udgangspunkt i Nimbus historie, kan du tage på en tidsrejse i Nimbus-motorcyklernes forskellige modeller og årgange. Her er det også muligt at få et indblik i teknikken, og det, der udgør nogle af Danmarks mest ikoniske motorcykler. Vær opmærksom på, at denne del af museet kun holder åbent i weekender og på helligdage i tidsrummet mellem påske og slutningen af skolernes sommerferie.

Alle museer er gratis for børn under 18 år

Er det tid til, at din interesse for blandt andet motordrevne køretøjer og dampmaskiner skal videreformidles til familiens mindste, så kan du tage børnene med på alle museer i Horsens ganske gratis, så længe de er under 18 år. Horsens Industrimuseum, hvor også Danmarks Nimbus Tourings Motorcykle-Museum holder til, kan du finde på adressen Gasvej 17-19, 8700 Horsens. Horsens er generelt en by i udvikling og med et sprudlende erhvervsliv og et rigt kulturliv, der tiltrækker artister og kunstnere fra hele verden. Derudover er Horsens beliggenhed for enden af Horsens Fjord med til at gøre Horsens attraktiv for naturelskere. De smukke naturoplevelser kan både opleves fra land og vand. Du kan nemlig leje en kano og sejle en tur på Gudenåen, mens du nyder udsigten ud over fjorden. Med andre ord er der masser af aktiviteter og seværdigheder i Horsens både til børn og voksne.