winter-tires-1874795_960_720

Hvis du er bilejer, så kan du med glæde se frem mod 2017. Her kommer Michelins nyeste bud på fremtidens dæk nemlig på markedet. Selvom deres nuværende dæk allerede holder de gode egenskaberne selvom de er slidte, så kan de i 2017 gøre det endnu bedre. Dækkene bliver, ligesom den nuværende model, med garanti populære, også selvom lovkravene endnu ikke tillader at køre dækkene ligeså langt ned i dækmønster, som Michelin ellers lover, er muligt. Bilproducenten lover netop, at dækkene kan slides helt ned til 1,6 mm uden at sætte sikkerheden på spil.

Allerede i 2014 så vi for første gang Michelins bud på fremtidens dæk. De viste verden en ny dækteknologi, som bevarer de vigtigste egenskaber ved et dæk selv ved større slid. Således er Michelin nu snart på markedet med et dæk, som med ny gummiblanding og selvudvidende riller kan klare langt dybere slid. Normalt er branchens råd at skifte dæk ved tre til fire millimeter, men med den nye teknologi er det trygt og sikkert at køre helt til dækkene når 1,6 mm mønsterdybde, som er lovgrænsen.

Sommerdækkene, som går under navnet CrossClimate, er allerede populære – og endda lovlige også som vinterdæk. Men i 2017 kommer CrossClimate+, som i endnu højere grad beholder dækkenes egenskaber på trods af slid. Således kan markedet altså nu tilbyde dæk, som stadig har optimalt vejgreb og dermed sikkerhed hele vejen ned til lovgrænsens 1,6 mm mønsterdybde.

Betydningen for dig 

Den store udvikling, som Michelins produkt har været igennem siden de blev fremvist i 2015, har været stor. Således er dækkene gået fra at blot at være en ny teknologi, til at være en faktisk produkt på markedet, som er tilgængeligt for den helt almindelig hverdagsbilist. Dette er ikke blot godt for din sikkerhed på vejene, men i ligeså høj grad godt for din pengepung og for miljøet.

Vigtigt af alt, så er den nye teknologi god ved din privatøkonomi. For når Michelin lover, at sikkerheden er i top selv ved når dækkene er godt slidte, så betyder det, at du sparer på dine udgifter til nye dæk, da du reelt set skal købe nye dæk mindre hyppigt. Samtidig så mindskes rullemodstanden når dækkene løbende bliver mere slidt, og det taler netop også for, at dæk ikke bør skiftes så ofte. Den forbedrede rullemodstand, som opstår når dækkene nærmer sig det lovlige minimum på 1,6 mm mønsterdybde, giver til hverdag en bedre brændstoføkonomi og flere kilometer på literen.

Netop den længere kørevidde ved mindre dækmønster, samt at dækkene kan skiftes mindre hyppigt, giver også en hjælpende hånd til miljøet. Med den samlede mængde CO2, som bilerne i verden udleder, så kan der potentielt spares meget i reduceringen af drivhusgasser, hvis alle biler skiftede til Michelins nye CrossClimate+ dæk. Ifølge bilproducenten selv, så øger det netop CO2-belastningen, hvis alle verdens biler skifter deres dæk ved tre til fire millimeter. Den årlige merudledning svarer ifølge Michelin til hele Birminghams niveau, som i øvrigt er Englands næststørste by.

Er du klar til at tage fremtidens dæk i brug? På denne side finder du dæk fra Michelin, Continental og Bridgestone til fornuftige priser.