Følgende artikel er udarbejdet og betalt af hjemmesiderne, der linkes til.

Din garage bliver formentligt brugt til at parkere din bil, så den står godt beskyttet i forhold til vind og vejr. Er du heldig at have en garage, der også giver dig mulighed for at bruge garagen til andet en parkering? Med den rette indretning kan du sagtens skabe en både fed og praktisk én af slagsen. Mangler du inspiration til, hvordan du kan gribe indretningen an? Så læs med i dette blogindlæg.

Farver på væggene

Måske påtænker du, at garagen skal danne rum for kreative udfoldelser som sløjd og keramik. Det er en nem løsning at vælge hvide vægge eller bevare murstens- eller trævæggene, som de er. Ikke desto mindre kan det være knap så inspirerende og opkvikkende at se på. For at gøre garagen mere personlig og inspirerende at opholde sig i, kan du vælge et tapet til væggene.

Tapeter fås i alverdens farver og mønstre. Uanset om du er til afdæmpede farver og enkle motiver, eller om du foretrækker prangende farver med spraglede mønstre, vil der være en variant efter din smag. Tapet er derfor en forholdsvis enkel løsning, hvis man ønsker at sætte et personligt præg på garagen.

Vælg et praktisk, men smart gulv

Når du indretter garagen, er et praktisk gulv helt essentielt. Gulvet skal naturligvis kunne holde til, at du parkerer en bil. Hvis garagen også skal bruges som værksted, nytter det ikke noget at vælge et sart gulv. Det ideelle gulv i garagen skal være robust og en langvarig løsning. Et godt bud er et fugefrit gulv – eksempelvis epoxygulv. Fugefrie gulve har flere fordele. Først og fremmest tåler gulvet, at du placerer maskiner og andre tunge genstande ovenpå det.

For det andet øger du sikkerheden og komforten i garagen, da epoxygulvet er skridsikkert og behagelige at stå og gå på. For det tredje er det nemt at rengøre fugefrie gulve, og de er resistente over for kemikalier. Disse egenskaber er vigtige i forhold til at kunne bevare et godt miljø i garagen. Udover at fugefrie gulve er yderst praktiske kan du også være kreativ med gulvet. Epoxygulvet fås i forskellige farver, og du kan således lave linjer og optegninger i garagen.

Gode opbevaringsmuligheder

For at drage fuld nytte af garagen kommer du ikke udenom at tænke over gode opbevaringsmuligheder. Hvad skal du gøre af skruer og søm? Hvad med dit værktøj? Hvad med pensler, maling, ler og træstykker? Disse er blot nogle eksempler, som vidner om, at du skal have opbevaringsløsninger i flere størrelsesordner. Det er en god idé at lave en liste over, hvad der skal være plads til i garagen. Efterfølgende kan du gå i gang med at måle og tegne, hvordan du kan få plads til det hele.

Udnyt de lange vægge ved at hænge små kasser op til alverdens små dimser, skruer, søm og elastikker. Dit værktøj kan du også hænge op på væggen. Hvis du har noget dyrt værktøj, bør du overveje aflåste skabe. Hvis garagen desuden bruges som et kreativt værksted, kan skabe bruges til opbevaring af materialer.