Dette indhold er sponsoreret

I Danmark er det lovpligtigt, at du tager din bil til syn med visse intervaller. Dette er for at sikre, at din bil er i orden til at kunne køre på de danske veje, så den fungerer optimalt, og du eller dine medtrafikanter ikke er i fare, når du sidder bag rattet. Dette gør dog også, at der er observeret forskellige fejl på biler, som går igen og igen, og i denne artikel kan du finde forskellige fejl, som ofte ses på biler til syn, så du kan forberede dig hjemmefra, inden du skal afsted. Når du forbereder dig til bilsyn, så er du mere sikret imod, at du får en lang liste med fejl, som du så skal tilbage senere efter et mekanikerbesøg for at udbedre. Så er du klar til dit bilsyn, så du kan være så sikker som muligt, når du kører.

Udstødningen på bilen

En af de mest almindelige fejl, som bliver fundet, når bilen er til syn, så er det udstødningen. Her er det normalt, at der bliver kommenteret på, om udstødningsrøret sidder for løst, eller det ikke er tæt. Dette er en fejl, som kan være farlig på vejene, hvis udstødningsrøret falder af, eller der bliver udledt materialer ud i naturen, når du kører, som kan være skadelige. Derfor er det vigtigt, at dette er et punkt, som er i orden. Er du i tvivl omkring, om dit udstødningsrør ikke sidder korrekt, inden du tager til syn med din bil, så kan du altid køre forbi en lokal mekaniker eller finde forskellige videoer online, som kan vise dig, hvordan denne skal sidde.

Lygterne på bilen

En anden fejl på biler, som er meget almindelig, er fejl lygterne. Dette kan være, at lygterne ikke lyser optimalt, eller det kan være, at lygterne har skader eller revner, som gør, at de ikke fungerer optimalt. Lygterne på bilen er vigtige, og det er vigtigt, at når du kører på de danske veje, at lygterne er rene, hele, kan lyse og har den korrekte farve. Dette er også en af de mest almindelige fejl, når biler kommer gennem syn, og derfor er det en god ide, at du tjekker alle dine lygter inden syn, så du kan være sikker på, at dette ikke er grunden til, at du ikke kan komme igennem med din bil.

Håndbremsen på bilen

En tredje fejl, som ofte er set med biler, er håndbremsen. Her skal denne kunne spændes helt op, og den skal kunne holde bilen parkeret helt stille på en bakke. Dette er også noget, som bliver testet, når du tager din bil til syn, og det kan hurtigt være farligt for andre og dig selv i trafikken, hvis ikke denne virker. Håndbremsen er vigtigt, skulle du pludselig have brug for at bremse, og din driftsbremse ikke er nok. Derudover er denne også vigtigt, når du parkerer, da du er sikker på, at bilen er i hold, og at du ikke kommer til at rykke dig, efter du har parkeret.

Dækkene på bilen

Til slut er den mest almindelige fejl, når det kommer til at tage bilen med til syn, dækkene. Det er vigtigt, at dit dækmønster er 1,6 millimeter, og er det ikke set, så er det en fejl ved syn. Ofte kræver denne fejl ikke mere, end at du køber nye dæk, som du skifter de gamle ud med. Dette er ikke en svær fejl at udbedre, og ofte kan du komme igennem dit syn nemt og uden problemer, hvis dette er den eneste fejl og mangel på bilen. Dog er det vigtigt, at du efterfølgende får skiftet dine dæk, da du ellers kører ulovligt.

 

Dette er blot fire almindelige fejl, og der er flere forskellige typer af fejl, som ikke er nævnt her. Det er derfor altid en god ide, at du tager dig tiden til at tage din bil med til mekaniker til en syn inden det rigtige syn, så du hurtigt og nemt kan komme igennem. Der er også mange lokale mekanikere, som tilbyder forskellige typer af syn før det egentlige syn, så du selv kan bestemme, hvor dybt ned i din bil, som de skal kigge efter fejl, eller om de blot skal kigge efter de mest almindelige.