Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med den/de samarbejdspartnere der linkes til.

Overvejer du at købe din næste bil på afbetaling? Der er selvfølgelig mange fordele ved at købe bil på afbetaling, men det kan også være lidt farligt, hvis man ikke er helt sikker på, at man forstår, hvad der foregår. Et køb på afbetaling kan både spare dig mange penge og være rigtigt dyrt i længden – alt efter den specifikke aftale, som du har indgået. Derfor kan en hjemmeside som koeb-paa-afbetaling.dk hjælpe dig med at finde de bedste steder at købe på afbetaling.

Det er rigtig vigtigt, at du virkelig får læst det med småt, inden du sætter din underskrift på noget som helst. Det kan både spare dig penge, tid og besvær, hvis du er korrekt informeret om hvad du egentlig lige har sat din krusedulle på. Her får du tre gode råd, som du kan skrive dig bag øret, inden du køber din næste bil på afbetaling.

Hvilken låntype passer til dig?

Helt overordnet findes der to forskellige slags låntyper, som man kan få sig, hvis man gerne vil købe bil på afbetaling. Den ene er 0 kr i udbetaling, hvor du ganske enkelt ikke betaler noget som helst, og denne er særligt behændig, hvis du ikke har pengene til at betale for bilen lige her og nu, men hvor du ved, at du har pengene kortvarigt. Denne låntype er god til nødsituationer.

Den anden låntype er en type, hvor man betaler en procentdel af bilens kontantpris til at starte med. Denne procentdel er typisk på 20 % af bilens kontantpris, men den kan være højere. Med denne låntype får man typisk bedre rente end med den førstnævnte, men til gengæld skal man selvfølgelig have pengene liggende. I sidste ende vil man betale mindre i låneomkostninger og andre omkostninger med denne løsning.

Er fast eller variabel rente bedst?

Når du så endelig har fået bilen, så skal du jo til at betale af på den, som det fremgår af konceptets navn. Dette gøres typisk på én af to måder: Enten betaler man en fast rente eller en variabel rente. Der er fordele og ulemper ved begge typer, naturligvis.

Med en fast rente ved du præcis hvad du betaler hver måned. Med en variabel rente varierer den månedlige udgift, hvilket kan betyde både lavere og højere omkostninger. Den variable rente er totalt afhængig af officielle rentesatser, som følger markedet. Den variable rente vil altid fremstå mindre end den faste, men man skal passe på, da den hurtigt kan stige i løbet af lånets løbetid.

Hold øje med disse ord

Hvis du aldrig før har købt hverken bil eller andet på afbetaling, er der visse ord, som du virkelig skal være opmærksom på. Disse ord er du måske aldrig stødt på før i dit liv, måske har du hørt dem når andre har snakket om køb på afbetaling. Det første er ÅOP, som står for Årlige Omkostninger i Procent. ÅOP er ganske enkelt den samlede pris for hvad du betaler i alt. Med ÅOP bliver det betydeligt nemmere at sammenligne forskellige låntyper med hinanden.

Derudover skal man også holde øje med løbetid. Løbetid er den tidsperiode, som lånet løber over. Løbetiden kan altså sige dig hvor længe du skal betale bilen af på, hvilket kan gøre det nemmere at planlægge rundt om resten af ens liv.