vw-1665127_960_720

Salget af biler stiger fortsat, selvom stigningen generelt er faldet over årene. Markedet er dog stadig i vækst. Volkswagen Up! har iklædt sig førertrøjen i oktober

Indtil videre har 2016 været et ganske fint år for bilsalget i Danmark. På trods af markedets faldende stigning i salg af biler, er salget stadigvæk stigende, og specielt oktober har været en god måned for bilsalget.

Indregistreringstal fra De Danske Bilimportører viser nemlig, at salget af nye personbiler er steget med én procent i oktober 2016 sammenlignet med sidste års bilslag i samme måned.

I oktober i år blev der solgt 17.000 biler, hvilket er en stigning på én procent fra sidste år, men faktisk ligger det samlede salg af personbiler endnu højere i år.

Efter oktober ligger det samlede bilsalg nemlig otte procent højere sammenlignet med den tilsvarende periode sidste år.

Så selvom bilsalget generelt er faldene, så er markedet altså stadig i vækst, hvilket betyder, at vi nok skal komme til at se tilbage på 2016 som et rigtig godt år for salget af biler.

Flere forskellige bilklasser er med

I løbet af 2016 har flere forskellige bilsegmenter haft en stigende udvikling i salget. Tendenserne viser først og fremmest en stigende andel i crossovers i SUV-klassen. Derudover har de små biler i mikro- og minisegmentet også haft et fint år med en mindre andel, ligesom de større biler i mellemklassen også har haft en lille stigning i salget.

Tendensen viser altså, at flere forskellige bilklasser er populære lige nu, men særligt én bestemt model har nu alligevel erobret første pladsen på listen over personbilsalget i oktober måned.

Volkswagens Up! ligger nemlig lunt i svinget på listens førsteplads med et salg på 876 styk. Peugeot 208 har haft den position længe, men må se sig slået af hele to VW modeller, hvilket betyder at den populære Peugeot røg ned på en tredjeplads i oktober, med et salg på 561 styk.

Anden pladsen indtog Volkswagens Polo med et salg på 565 styk – altså bare fire biler over Peugeot 208.

Derudover solgte Hyundai i10, Toyota Yaris, Opel Astra og Citroën C1 også rigtig fint med et salg på mellem 478 og 497 styk per model.

Volkswagen Up! slår overlegent de andre modeller

Det er altså tydeligt at oktober var en fremragende måned for mange forskellige bilklasser. Både mikro-, mini-, og mellemklassen er nemlig godt repræsenteret på listen, også selvom Volkswagens mikrobil overlegent slog alle de andre.

Volkswagen Up!’s popularitet kan blandt andet skyldes, at den generelt er et økonomisk godt køb. Startprisen på Up! er nemlig 90.000 kroner, og med det kommer altså en bil, som hverken går på kompromis med komfort eller sikkerhed. Det klassiske design, den høje sikkerhed samt en lav miljøbelastning er yderligere forklaringer på, hvorfor Up! er blevet så populær. I 2013 blev Up! kåret som Året Bil, og her blev der blandt andet lagt vægt på, at bilen havde formået at gøre det trendy at køre i små biler.