Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

I dag har de fleste af os en smartphone, og den kan være behjælpelig i en lang række forskellige sammenhænge. For eksempel kan du benytte din smartphone som GPS hvad end du skal på bilferie eller på en kortere køretur. Her kigger vi på, hvad du skal være opmærksom på, hvis du benytter din smartphone som vejviser.

Du skal have en holder til din smartphone

Først og fremmest er det nødvendigt at investere i en holder til din smartphone, hvis du skal bruge den som GPS. Akkurat ligesom hvis der var tale om en almindelig GPS, skal din smartphone kunne sidde godt placeret, når du skal bruge den som vejviser.

Du kan finde smartphoneholdere i alverdens forskellige afskygninger, så du kan helt sikkert også finde én, der passer perfekt til netop din telefon. Sørg for, at smartphonen kommer til at sidde således, at du nemt kan se, hvad der foregår på skærmen, men uden at den kommer i vejen for dit generelle udsyn.

Vær opmærksom på dataforbruget

Hvis du kører i udlandet, skal du være opmærksom på, hvor meget mobildata din telefon bruger på at fungere som GPS. Hvis du benytter dig af onlinekort, kan det nemt komme til at koste dig en del at benytte din smartphone til at finde vej. Selvom det er smart at køre efter et onlinekort, kan det altså være risikabelt, hvis du befinder dig uden for EU.

Mange af de store GPS-producenter har udviklet deres egne apps, som du kan benytte offline. Henter du en af disse, undgår du at få en enorm efterregning, når du vender hjem fra din ferie.

Noget af det geniale ved at benytte din smartphone som GPS er, at du derved kan kombinere et offline kort med onlinesøgninger. Har du brug for at finde noget helt konkret i nærheden, kan du ved hjælp af en hurtig søgning på Google finde det, hvorefter du igen kan fortsætte med at køre offline. På den måde får du det bedste af begge verdener.

Sørg for at beskytte din telefon

Generelt er det vigtigt at værne om ens datasikkerhed. Hvis du benytter din smartphone som GPS på turen, kan det være særligt relevant at være opmærksom på dette. Dine personlige informationer skal helst ikke falde i de forkerte hænder – hverken herhjemme eller i udlandet.

Du gør således klogt i at installere den ene eller anden form for software, som sørger for, at dine personoplysninger ikke falder i de forkerte hænder. Her forhandles der alverdens forskellige former for billig software, som kan være med til at beskytte eksempelvis din smartphone.

Ud over at billig software fra e-gear.dk kan hjælpe dig med at holde dine personoplysninger hemmelige, kan du også på denne måde beskytte din smartphone imod virusangreb. Der er således flere gode grunde til at investere i billig software til smartphonen, hvis du bruger denne flittigt som eksempelvis GPS.

Billede: https://pixabay.com/photos/navigation-car-drive-road-gps-1048294/