Dette indhold er sponsoreret

Soveværelset er noget af det vigtigste i hjemmet, da et soveværelse blandt andet giver os den ro, som vi har brug for efter en lang dag på arbejdet. Er dit soveværelse derfor indrettet forkert og uoverskueligt, eller er der meget rod, så kan soveværelset godt gå hen og blive et rum, hvor effekten er modsat, og derfor skaber uro frem for ro.

For at sove godt og tungt handler det nemlig om, at vi skal kunne falde til ro, hvilket er svært, hvis sengen er dårlig, der er for mange farver og dermed forstyrrelser for øjet eller noget helt tredje. Vi vil i denne artikel komme lidt nærmere ind på, hvilke justeringer og detaljer du kan være med til at ændre, hvis du ikke kan falde til ro, når du skal til at sove.

En ny seng kan give dig din skønne og lange nattesøvn igen

En seng kan være en dyr post, men det betyder som hovedregel også, at den kan holde i mange år. Men der kommer en dag, hvor den skal udskiftes. Der er mange forskellige løsninger til en ny seng, men når du alligevel skal have en ny madras, kan du lige så godt gå all-in.

Find lækre sengerammer til din nye madras, som matcher ind i soveværelsets nye stil. En sengeramme kan være i mange forskellige design, men det er typisk sengerammen, som er med til at skabe en højde på sengen. Er du derfor meget høj, kan du sagtens finde en sengeramme, der passer til dig, så du ikke føler, at du ligger helt nede på gulvet.

En sengeramme er specielt også god til jer, der gerne vil ligge tæt i dobbeltsengen, da de selvfølgelig også laves til dobbeltsenge. Der findes nemlig ikke noget værre end at være den, som ender i revnen, hvilket I undgår med en dobbeltmadras, der passer til sengerammen.

Pak rodet væk ved hjælp af låger eller gardiner

Hvis det roder med tøj, er det meget forstyrrende – specielt hvis man i forvejen har svært ved at falde til ro. Sørg derfor for, at alt tøj, sko og lignende er pakket væk, så du ikke længere kan se rodet. Alle har rod i skabene, men hvis du kan lukke for skabene, vil det give en stor ro, da du ikke længere er bevidst om rodet på samme måde.

Har du derfor dit tøj på et stativ, men er der ikke orden på stativet, så kan det være, at du i stedet skal overveje at hænge tøjet ind i skabet, hvor det er tilladt at rode – så længe lågerne kan lukkes.

Et soveværelse skal bruges til at sove i

Det er vigtigt, at soveværelset ikke bliver et sted, hvor du laver alt muligt andet. Kroppen er meget bevidst, hvorfor det kan være svært at falde til ro i sengen, hvis du har ligget derinde hele dagen og set fjernsyn fra dynen.

Smid fjernsynet ud i stuen, så der ikke er nogen forstyrrende elementer i soveværelset. Der skal være plads til ro og søvn.