Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Aarhus er den største studieby i Danmark målt på optag af antal studerende. Derudover er det den største by i provinsen og har i takt med den stigende urbanisering oplevet en stor befolkningstilvækst. Det afspejler sig også i en øget mængde trafik, som påvirker aarhusianerne i det daglige, for slet ikke at tale om parkeringsmuligheder.

Tal fra Aarhus Kommune viser, at trafikken ligger på et relativt stabilt niveau, hvis man ser på Aarhus Kommune som helhed. Ser man derimod på byen Aarhus, vil man se en stigning i antallet af biler fra 2012 til 2018 på ca. 4 % målt på antal ture. Det giver selvfølgelig nogle trafikale udfordringer i det daglige, men det er en naturlig konsekvens af den stigende tilflytning. Derfor har kommunen også investeret i Letbanen og mere bustrafik, som skal gøre det nemmere og mere bekvemt for folk at komme til og fra Aarhus uden lange ventetider og køer. Men hvorfor er Aarhus blevet så populær?

Uddannelse

Som tidligere nævnt er Aarhus Danmarks største studieby målt på antal studerende. Ja, tro det, eller lad være, men der er flere studerende i Aarhus end i København, hvis man skal tro på statistikkerne. Der er ca. 39.000 studerende på Aarhus Universitet og et væld af uddannelsesmuligheder i form af 130 forskellige videregående uddannelser.

Dertil kommer VIA University College, Erhvervsakademi Aarhus, Aarhus Maskinmesterskole, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og mange flere. Derudover er der også en række virksomheder inden for kommunegrænsen, der udbyder elev- og lærlingepladser, f.eks. logistikvirksomheden Frode Laursen, hvor der er mulighed for at tage en elevuddannelse inden for en af virksomhedens mange grene. Grundet byens størrelse huser Aarhus Kommune et stort antal virksomheder, som også gør det attraktivt for folk at søge mod byen. Der er altså grobund for at fastholde de mange tilflyttere, og derfor ser man også en stigende interesse for og efterspørgsel på boliger og lejemål i centrum af Aarhus.

Kultur

Smilets By er også rig på kultur og oplevelser og blev i 2017 kåret til europæisk kulturhovedstad. Det har også været med til at sætte Aarhus på Europakortet og sætte skub i befolkningstilvæksten. Det er attraktivt, at en by er rig på kulturmuligheder, herunder sport, kunst og musik. Aarhus har flere professionelle sportsklubber og samtidig et rigt idræts- og foreningsliv.

Derudover er der flagskibe som Kunstmuseet ARoS og et livligt musikmiljø. Derudover emmer byen også af liv med seværdigheder som Den Gamle By, Tivoli Friheden, Strøget og området omkring Aarhus Å, hvor der et rigt udbud af caféer, restauranter, barer og natklubber. Alt sammen inden for rimelig afstand og med gode cykelmuligheder. En anden trafikstatistik fra kommunen viser, at cykeltrafikken er steget markant i Aarhus, hvilket også understreger befolkningstilvæksten. Danskerne sætter pris på muligheden for at bevæge sig rundt på to hjul, og med et godt netværk af cykelstier indbyder Aarhus til cykelglade beboere.