Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Vil du gerne passe ekstra godt på din bil, kan det være en rigtig god idé at sætte den i garagen. Særligt i de meget kolde og våde måneder. Det er ikke kun sundt for bilen, det er også fedt for bilentusiasten at have en garage, hvor man kan åbne kølerhjelmen og give bilen et ekstra tjek og lidt kærlighed en gang imellem. En garage har derfor mange funktioner. Nogle familier bruger også den ekstra plads, som en garage kan give, til at opbevare alt fra julepynt til det fine stel og så videre. Uanset hvad du bruger din garage til, bør du overveje at få en kodelås på garagen, så du er sikret mod ubudne gæster, når du ikke er hjemme.

Hvorfor få kodelås på garagen?

En kodelås er smart af flere årsager. Først og fremmest anbefales det at have en lås på din garage, ligesom du har lås på hovedbygningen i dit hjem. Uden en lås er du ikke sikret mod eventuelle indbrud, og derfor bør du altid låse din garage, når du ikke er hjemme.

Med en kodelås slipper du for besværet ved en nøgle. Er I mange i familien, som har behov for adgang til garagen, er det langt lettere at have en lås med kode, så I ikke behøver at få lavet et hav af nøgler. I slipper samtidig for risikoen for at glemme eller miste sine nøgler, så I skal have skiftet låsen.

Hvilken kodelås skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige variationer af kodelåse. For eksempel findes der både kodelås og kodetastaturer som fritstående enheder, og de kan fås online og offline eller som en integreret dørstation. Derfor kan du vælge lige præcis den kodelås, som passer dig og din garage.

Overordnet set kan du vælge mellem følgende typer af kodelåse:

  • Stand-alone kodelås eller supplement til dørstation
  • Kodelås som integreret del af adgangskontrolsystemet
  • Kodelås som en integreret del af dørtelefonsystemet
    • Mix dørstation
    • Med kodetastatur

Inden du vælger din kodelås til garagen, kan det være en rigtig god idé at tale med dit forsikringsfirma eller en autoriseret forhandler af kodelåse. De kan hjælpe og vejlede dig til at vælge den helt rigtige kodelås til dit behov. En kodelås kan nemlig være en dyr investering, men helt sikkert også en du vil blive glad for. Derfor er det vigtigt, at du vælger lige præcis den kodelås, som du vil blive gladest for i det lange løb, og som kan leve op til alle din behov.