Der findes utallige forskellige typer af cykelholder på markedet, og det kan være svært at finde den rette til dit behov. Der findes cykelholder, der skal monteres på anhængertrækket, taget eller bagklappen, så uanset hvilke bil du har, så er der stor sandsynlighed for, at finde en der kan monteres på din bil. Der kan fås cykelholdere til få hundrede kroner, men er også højkvalitets cykelholdere, der koster over 4.000 kr. I dette indlæg vil vi redegøre for de forskellige cykelholder typer, og hvilke fordele og ulemper de forskellige cykelholder typer har.

Cykelholder til anhængertræk  – den mest populære cykelholder type

Den mest populære cykelholder type er helt klart en cykelholder til anhængertrækket, hvilke også er den cykelholder vi ser mest i trafikken herhjemme. En cykelholder til anhængertrækket er hurtig at montere/afmontere i en lav højde, hvilke er denne cykelholder types største fordel. Denne løsning er også strategisk godt placeret bag bilen, hvilke reducere vindmodstanden og giver en bedre brændstoføkonomi i forhold til andre cykleholder typer. Den største ulempe ved denne type cykelholder er, at den sætter et krav til at bilen, er udstyret med et anhængertræk. En anden ulempe ved denne cykelholder type er, at bagagerummet bliver blokeret. Men der findes dog nogle smarte løsninger, hvor cykleholderen er udstyret med vippefunktion, så bagagerummet kan tilgås. Bl.a. Velocompact 927 fra Thule har denne funktion, så bagagerummet er frit tilgængeligt.

Cykelholder til bagklap – Nye muligheder for biler uden anhængertræk

Der er de seneste år, blevet lavet en ny type cykelholder der kan monteres på bagklappen. Dette giver biler der ikke er udstyret med anhængertræk, mulighed for at transportere cykler fra A til B med en cykelholder til bagklappen. Den største fordel ved denne type er, at den giver mulighed for biler uden anhængertræk at få monteret en cykelholder. Derudover har den samme fordele som nævnt i afsnittet om cykelholder til anhængertræk, hvilke er bedre brændstoføkonomi og montering/afmontering foregår i en lav højde. Ulempen ved denne cykelholder type er, at den er en del dyrere end de andre typer, og så tager den også lidt længere tid at montere på bilen end en cykelholder til anhængertrækket.

Cykleholder til tag – alsidig løsning

En cykelholder til taget er en løsning, der alsidig og kan bruges til at transportere meget andet end cykler. En cykelholder til taget kan bl.a. bruges til at transportere ski, snowboards, kajak mv. Den største fordel ved denne cykelholder type er at chaufføren får fuldt udsyn ud af bagruden, og at anhængertrækket er frit, og kan bruges til andet f.eks. en campingvogn eller en trailer. En ulempe ved denne løsning er at montering af cyklerne foregår oppe i højden, og chaufføren skal konstant være opmærksom på, lavt hængende skilte og parkeringskælder der har en lav frihøjde.