Privatleasing har i de seneste år været i en rivende udvikling, og flere danskere vælger denne løsning fremfor at købe en bil selv. Tidligere var det mest virksomheder, der lavede leasingkontrakter, men efterhånden er leasing privat også blevet populært. Mange finder det tiltrækkende, at privatleasing giver total budgetsikkerhed samt mulighed for hyppig og nem udskiftning af bilen til en ny. På trods af den utrolig interesse der er for privatleasing, så er det stadig svært for mange danskere at finde rundt i fordele og ulemper ved privatleasing. Men frygt ej efter du har læst denne artikel, er du langt klogere på privatleasing.

Læs også: Privatleasing uden udbetaling er populært

Du bør vælge privatleasing, hvis du ønsker budgetsikkerhed og hyppig udskiftning af bilen

Du skal vælge privatleasing fremfor køb af bil, når du ønsker at vide præcis, hvad det koster dig hver eneste måned, at havde en bil til rådighed. Udover den faste månedlige leasingydelse så skal du evt. også betale en ekstraordinær leasingydelse, hvilke er engangsbetaling. Udover disse faste ydelser så skal du selvfølgelig betale forsikring, vægtafgift og brændstof, men det er nemt at indsætte i et budget. En anden god grund til at vælge privatleasing er, at du nemt kan udskifte bilen til en ny, når leasingperioden er slut. Du skal blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, når leasingperioden er slut, og du slipper dermed også for, at bruge tid på at skulle sælge bilen.


Læs også: Spar 40% på dit næste bilsyn!

Slip for regninger på bilreparationer, serviceeftersyn, bilsyn mv.

Med privatleasing slipper du for regninger til bilreparationer, serviceeftersyn, bilsyn og dækskifte. Alle disse omkostninger er nogle leasingselskabet, skal betale når der er tale om privatleasing. Dette er selvfølgelig også, med til at give budgetsikkerhed for leasingtager. Leasingtager slipper dermed for bekymringer til dyre værksted regninger og  andre uforudsete omkostninger.

Det skal du være opmærksom på ved privatleasing

Der er også nogle ulemper ved privatleasing, ligesom der er ved køb af bil med finansiering. Disse ulemper er følgende:

  • Du kan ikke komme ud af en leasingkontrakt før den 11. måned + 1 månedsopsigelse.
  • Du ejer ikke bilen selv.
  • Du skal skifte bil ofte, da leasingkontrakt udløber.
  • Der er et antal kilometer du må kører i leasingperioden, som skal overholdes, eller skal du betale en forhøjet takst pr. km.
  • Der kan blive uenigheder om bilens stand ved tilbagelevering efter endt leasing.

Der er altså både fordele og ulemper ved privat leasing, og derfor er det vigtigt at undersøge markedet og ens behov til en bil, før du privatleaser eller køber en bil.