Bil underholdning i verdensklasse: Gode tips til bilentusiasten

Dette er sponsoreret indhold

Står du overfor et nyt bilkøb af enten en brugt eller spritny bil, så kan det være, at du skal overveje et billån. Det mest almindelige når du skal købe en ny bil er at optage et billån, da det er de færreste, der kan finansiere en ny bil gennem kontant afregning. Men ligesom med mange andre ting, kan billån være en jungle at navigere rundt i – og hvad er vigtigt at vide, før du ansøger om et billån og binder dig til en aftale? Læs med her og bliv klogere på emnet, så du er klædt på til dit næste bilkøb.

Løbetiden

Uanset om bilen du har kig på er spritny eller har et bag år på bagen, kan du låne til hele beløbet gennem et billån. Det der er vigtigt at vide i den forbindelse er dog, at det har betydning for løbetiden; Altså længden af lånets tilbagebetalingsperiode. Vælger du en fabriksny bil, har skal du betale lånet tilbage over højst 10 år. Omvendt skal lånet være betalt tilbage, inden bilen er 10 år gammel, hvis der er tale om en brugt bil. Det vil altså sige, at lånets løbetid højst kan være fem år, hvis du køber en fem år gammel bil. Vi anbefaler, at du ikke ansøger om et billån med længere løbetid, end du forventer, at bilen skal bruges.

En bil falder forholdsvis hurtigt i værdi over årene. Derfor kan det være en god ide at vælge en løbetid, der matcher denne forringelse af værdien. Jo mere du bruger bilen, desto større er værdiforringelsen per år. Følgende er et estimat for, hvilken løbetid du bør vælge alt efter, hvor mange kilometer du kører om året:

 

  • 10.000-20.000 km om året: 6-8 års løbetid
  • 20.000-40.000 km om året: 5-6 års løbetid
  • 40.000-60.000 km om året: 3-5 års løbetid

Billån eller forbrugslån?

Når du sammenligner lån på nettet for at finde det billigste, er det vigtigt, at du skelner mellem billån og forbrugslån.

Ofte vil du finde billån til en lavere pris sammenlignet med et forbrugslån, hvis bilen er nyere. Omvendt udløser en ældre bil en højere rente ved et traditionelt billån, da den er mindre værd – og du derfor ikke kan stille bilens værdi som sikkerhed for lånet. Sker det, at du finder en bil, der er ældre end 10 år, anbefaler vi, at du finansierer den på anden vis. Eksempelvis med et forbrugslån.