Bring familien godt rundt i landet

Der er al mulig grund til at finde de bedste vinterdæk, der giver din bil et godt vejgreb og gør den tryg at køre i. Når det bliver koldt, og vejene bliver glatte, kan vinterdækkene være afgørende for din sikkerhed. Læs med her og find de bedste!

Det er ikke lovpligtigt at skifte sommerdæk ud med vinterdæk, men det burde det måske være? I hvert fald kan vinterdæk være det, der gør udslaget for, om der sker en ulykke eller ej. Derfor er det meget anbefalelsesværdigt at få styr på de bedste vinterdæk.

Med en god vinterdæk test får du grundig information om forskellige vinterdæk og deres specifikke fordele. Det kan godt betale sig, både for din egen sikkerheds skyld, for de andre i din bil og ikke mindst trafikanterne omkring dig på vejene.

Hvad er vinterdæk?

Vinterdæk er et alternativ til sommerdæk og helårsdæk, og – som navnet antyder – er de rigtig gode at have om vinteren. Vinterdæk er nemlig gode og modstandsdygtige at køre med i glat vinterføre, og de har et bedre vejgreb. Derudover er bremselængden kortere, hvilket kan være afgørende i en kritisk situation, fx i forhold til om der sker en ulykke eller ej.

Vinterdæk test: Sådan finder du de bedste

Når du skal finde vinterdæk, skal du finde nogle, der lever op til de forskellige regler og krav på området. De er jo kun med til at forbedre din sikkerhed, hvis de rent faktisk er fremstillet ordentligt og i høj kvalitet. Det kan derfor være en god idé at sætte sig ind i de forskellige kriterier for, hvad gode vinterdæk skal kunne.

Af samme grund kan det også anbefales at finde en grundig vinterdæk test, som er er skrevet af nogen, der har forstand og ekspertise på området. Med en test kan du lære en masse om de forskellige produkter og dækkenes specifikke fordele.

Det skal du være opmærksom på

Der findes rigtig mange forskellige vinterdæk, så der er nok at vælge mellem. For at gøre dig lidt klogere, gennemgår vi nogle af de ting, som du kan kigge efter, når du skal finde vinterdæk. Ved at krydse nogle af disse bokse af kan du sikre dig, at de vinterdæk, du køber, er gode til den kolde og isglatte tid. Læs med nedenfor!

1. Vær opmærksom på bremselængden

Én af de ting, som du i særdeleshed skal sikre dig, når du køber vinterdæk, er at de har en optimal bremselængde. En god bremselængde for vinterdæk vil sige, at de er i stand til at bremse hurtigt i vådt og glat føre. Det kan blandt andet være blandingen af gummi, der afgør, hvor god en bremselængde, vinterdæk har.

2. Vær opmærksom på ydeevnen i sne

Det kan også være en god ting, at vinterdækkene har en høj ydeevne ikke bare på glatte, våde eller tørre veje, men også i sne. Det kan de blandt andet opnå med gode og gennemtænkte mønstre i gummiet. Det kan fx være lange, tværgående riller på dækkene, som kan give dem et godt greb på vejene i snevejr.

3. Vær opmærksom på forsvar mod akvaplaning

En tredje ting, som du kan kigge efter, er vinterdæk med et godt forsvar mod akvaplaning. Akvaplaning kan som bekendt opstå på glatte og våde veje, og det kan bringe selv en habil bilist ud af kontrol. Dybe riller i slidbanen kan være noget af det, der giver dækkene et godt forsvar mod akvaplaning, så det kan være værd at kigge efter.

De ovenstående ting er bare få eksempler på ting, du kan være opmærksom på. Det kan også betale sig at undersøge, dækkenes holdbarhed. Deres modstandsdygtighed overfor slitage er afgørende for, om dækkene er dine penge værd. Lavt forbrug af brændstof og lavt støjniveau kan også være værd at kigge efter.