night

En succesfuld campingferie kræver, at man har gjort et godt stykke forarbejde, så du er ganske sikker på, at du har medbragt alt det essentielle. Det er således en god ide at forberede sig godt hjemmefra for at garantere, at man får en god start på ferien.

Først og fremmest skal du huske campingpasset, da dette er obligatorisk, såfremt du ønsker at overnatte på en campingplads, der er godkendt af Campingrådet. Dog skal det nævnes, at det ikke helt forholder sig på samme måde i udlandet, og det er ikke alle campingpladser her, hvor det er obligatorisk. Dog er det en rigtig god at medbringe det, da du kan anvende det som eksempelvis ID-kort, og du slipper dermed for at skulle af med dit rigtige pas.

Husk alle de rette dokumenter samt det rette udstyr 

Herudover skal du naturligvis huske at medbringe alle de rette dokumenter samt det rigtige udstyr. Det er bl.a. essentielt, at du sørger for at medbringe registreringsattesten på både campingvognen og bilen. Du skal desuden tjekke op på, om det pågældende land, I skal holde ferie i, har nogle krav og regler til advarselstrekanten, såfremt du kører med anhænger – og i så fald skal du medbringe to af disse. Hernæst bør du tjekke grundigt op på motorvejsafgifterne hjemmefra, da der er nogle lande, der har visse krav til eksempelvis motorvejsmærkat til både bil og campingvogn. Endelig bør du medbringe dit FDM fordelskort, hvis du er indehaver af dette, da et sådant kort vil give dig adgang til en lang række rabatter, der gælder i hele Europa.

Når det gælder det rette udstyr til campingturen, kan du på https://www.cfhorsens.dk/ finde et bredt udvalg af campingudstyr, så du kan være ganske sikker på, at du er velforberedt til hvilken som helst situation.

Vær forberedt på et punkteret dæk og andre uheldigheder

Det er desuden en utrolig god ide at sætte dig godt ind i, hvad du bør gøre, såfremt uheldet er ude. Når man skal på campingferie, er der mange ting, der kan gå galt, og det er derfor godt, hvis du er velforberedt på dette, og selv den mest rutinerede campist kan sagtens uheldig. Det kan eksempelvis være, at man kommer ud for et punkteret dæk eller andet af mere alvorlig karakter. Her er det ganske essentielt, at du har kaskoforsikring på både bil og campingvogn, så du er sikret at kunne få hjælp via SOS international samt det røde kort. Så husk endelig at tjekke op på dine forsikringer hjemmefra, så du kan være klar, når uheldet sker. Her er det desuden vigtigt at lægge mærke til, at SOS ikke dækker i Danmark, og du skal derfor sørge for, at du har vejhjælp til både bil og campingvogn, hvis du får problemer, inden du når til grænsen. 

Gør dig nogle tanker om ruten

Du bør grundigt overveje den rute, du skal køre, så du er sikker på at kunne vælge en campingvognsvenlig rute. Det kan nemlig være utroligt besværligt at køre rundt med en campingvogn flere steder, og det kan ende i nogle uforudsete og ubehagelige overraskelser, man naturligvis helst vil undgå. Benyt eksempelvis en ruteplan, hvor du kan angive, at du er bilist med anhænger. Der bliver herefter taget højde for de ruter og steder, der bestemt ikke egner sig til kørsel med anhænger, så du let vil kunne undgå disse.