Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Vi kender alle det største problem med de lange køreture. Tiden snegler sig afsted, stort set ligegyldigt hvor hurtigt man kører, og der er indelukket og klemt i kabinen. For mange er bare tanken om en lang køretur nok til at få en til at genleve mareridt om slatne rugbrødsmadder i madpakken og lunken, bitter kaffe i termoflasken.

Dog er rejsen jo stadig et nødvendigt onde for at komme frem til destinationen, så hvorfor ikke forsøge at gøre den så behagelig som muligt? Der er indtil flere forskellige måder, hvorpå man kan underholde enten sig selv eller de andre passagerer, så man ikke har mistet al tålmodighed med menneskeheden, når man endelig er nået frem. Her får du nogle tips til, hvordan du kan gøre en lang køretur lige lidt sjovere og måske endda danne nogle uforglemmelige, hyggelige minder undervejs.

Hygge og sjov til passagererne

De lange køreture er som oftest først en rigtig udfordring, hvis man har andre med sig. Det kan være en familietur til den anden ende af landet eller en køretur gennem Europa med vennerne. Ligegyldigt alder på passagererne kan det nogle gange være rart for chaufføren at få skabt noget ro og stilhed, så det er til bare at koncentrere sig om at følge GPS’en og vejanvisningerne. Her kan det være rart at give sine passagerer noget underholdning.

Her er der selvfølgelig de klassiske valg med videoer til de mindste og bøger til de største, men hvis du gerne vil holde dine passagerer vågne, kan lidt spil nok gøre en stor forskel. Mr green betting kan eksempelvis både underholde og fornøje hver enkelt passager, til I er nået frem. Ved at klikke på linket kan du læse mere om betting hos Mr Green og derved finde ud af, om det kunne være noget for dig til din næste lange køretur.

Her skal det dog noteres, at både Berlingske og TV2 har kunnet rapportere, at gambling i løbet af de sidste par år har søgt ind på de yngre markeder. Da der jo er tale om gambling med penge i de fleste instanser, er det derfor vigtigt at rette børns blik mod noget mere børnevenlig underholdning.

Hygge og sjov til chaufføren eller hele kabinen

Den bedste måde at få skabt nogle fælles minder på er selvfølgelig rent faktisk at lave noget sammen. Her er der masser måder at underholde hinanden på, såsom alle de klassiske gættelege. Er man afsted med gamle venner, kan man lave en playliste over alle de gamle hits, så man rigtig kan skråle med på sine yndlingssange. Dette er også en sjov idé, hvis man skal afsted til koncert, som typisk er en af de sjoveste grunde til den lange køretur. Med lidt musik skal timerne i hvert fald nok flyve afsted.

Er man afsted alene på en lang køretur, så kan det nogle gange føles lidt ensomt. Selvom det selvfølgelig ikke er tilladt at tjekke sine sociale medier, kan man stadig få lidt menneskelig kontakt ved hjælp af lydbøger, podcasts og andre typer underholdning, som nemt kan bryde med stilheden, som ellers opstår. Det vigtigste er selvfølgelig, at man sikrer sig, at ens valg af underholdning ikke forstyrrer ens evne til at køre, men derudover er der så at sige frit valg på alle hylder.