Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Der er ikke noget, der kan demotivere bilejere mere end beskidte sæder eller gulv i bilen. Særligt om efteråret og vinteren oplever mange danskere, at bilen hurtigt bliver fyldt med snavs. Heldigvis er der råd at hente for at undgå den situation. Ved at følge nogle helt simple anvisninger, kan du gøre dit til, at bilen holder sig skinnende og flot i længere tid ad gangen. Artiklen her giver nogle gåde til rengøring og vedligeholdelse af bilen.

Brug sæbevand og specialmiddel

Det kan godt betale sig at investere i noget bestemt rengøringsmiddel for at holde bilen ren. Bilens indre kabine kan med fordel vaskes med vand blandet op med sæbe. Her bruger du en klud med sæbevand til at fjerne snavs på og omkring instrumentbrættet. Husk at efterbehandle med for eksempel et viskestykke, så sæben ikke trænger ind og potentielt skader teknikken over tid. Når det kommer til bilens ruder så drop sæbevandet, da det kan give stribede markeringer. Her er det bedre at bruge et specialmiddel, som du typisk kan købe ved den lokale autoforhandler eller tankstation. Det kan fjerne kompliceret snavs som eksempelvis nikotin.

Derefter er det altid en god ide at støvsuge bilens bund grundigt, så alt snavs kommer væk. Er der måtter, kan de eventuelt bankes og luftes udenfor. Lugt kan også være en stor gene, når man kører rundt i bilen. Den bedste måde at komme af med dårlig lugt på, er faktisk at bruge et gammel husmodertrick. Nemlig at sprede bagepulver på de enkelte sæder og lade det virke over nogle timer. Du kan også bruge en designeret luftfjernerspay. Lugt er især vigtigt at være opmærksom på, hvis du transporterer dyr som hund eller kat i bilen. Gør du det ofte, kan det hjælpe at installere dem i et behageligt og blødt transportbur. Læs mere om forskellige type af bure samt god transport af dyr på https://www.dollardog.dk/. På den måde undgår du også alt for mange hår, der spreder sig rundt i bilen.

Kom i bund med en grundig rengøring jævnligt

Selvom du har travlt i hverdagen, kan det godt betale sig at sætte lidt ekstra tid af til en grundig rengøring af bilen. Det vil gøre de timer, du bruger i den, mere behagelige og sunde for helbredet. Hvis du en gang hver måned eller hvad anden måned når i dybden med alle detaljer i bilen, vil du kunne se glimrende resultater. Kopholder og andre detaljer glemmer man typisk at rengøre. Men lige netop til kopholderen er der et godt tip. Betræk din mest brugte kop med en sok, som har rengøringsmiddel på sig. Placer kop og sok i kopholderen og drej den rundt, så sokken kan opsamle det ophobede snavs. Let og enkelt.

Udluftningen er også vigtigt at have for øje. Den skal renses indimellem. Du kan gøre det nemt ved at bruge en blød skumpensel uden vand, som passer til størrelsen på systemets lameller. Gå gerne i en hobbybutik og find en sådan børste.

Billede: https://pixabay.com/da/photos/rat-bil-køretur-kørsel-automobil-801994/