Mange danskere vælger hvert år at tage på bilferie, og det forstår vi godt. Denne type ferie kan du tage på året rundt, hvad end du vil ned til sydens sol eller på en aktiv skiferie. Med bilen som transportmiddel slipper du også for besværet med at komme fra A til B, og i stedet har du bilen med dig overalt.

I denne artikel fortæller vi dig meget mere om, hvordan du bliver klar til bileferien med familien eller vennerne. Der er en række ting, der er gode at tjekke op på, inden I begiver jer afsted mod en fantastisk ferie væk fra den travle hverdag.

Få styr på dine forsikringer

Når det kommer til forskellige forsikringer, er der nogle af dem, er er gode at have styr på, inden du kører afsted. I forbindelse med køreferie, er der især to forskellige forsikringer, du skal have tegnet. Den ene er en lovpligtig bilforsikring, som du altid skal have som bilejer. I denne forsikring er der ofte mulighed for en række tilvalg, såsom vejhjælp i hele Europa, der kan være god at tilkøbe i den periode, hvor du skal på ferie.

Samtidig er der også rejseforsikringen, der er din sikkerhed, hvis uheldet er ude. Selvom du har dit blå sygesikringskort, er det ikke altid nok, hvis du kommer alvorligt til skade. Skal du eksempelvis transporteres hjem i et særligt fly på grund af en ulykke, vil du selv skulle betale denne flyvetur, hvis du ikke har en rejseforsikring, og det kan gå hen og blive en meget dyr fornøjelse.

I den forbindelse kan du udvide med din ulykkesforsikring, så du er helgarderet i tilfælde af, at ulykken er ude. Det giver dig en stor tryghed på hele ferien, så du blot kan nyde at være afsted. Og husk altid at lave et grundigt forsikringstjek, hvis du vil have de billigste forsikringer.

Få bilen tjekket

Inden du kører afsted, er det altid en god idé at få bilen tjekket godt efter. Du behøver ikke få et grundigt eftersyn, men blot få tjekket om de mest gængse ting fungerer. Det gælder blandt andet for lygterne, bilens bremser og andre dele, der er vigtige for bilens køreevne. Samtidig bør du også tjekke dæktrykket, så du er godt kørende på vejene.

Du kan ofte få et mindre eftersyn hos dit lokale serviceværksted. Det behøver ikke tage lang tid, men til gengæld er pengene givet godt ud, hvis der skulle dukke nogle småting op, som kan blive ordnet inden ferien. Med et mindre eftersyn slipper du også billigt, og vi anbefaler, at du får foretaget dette eftersyn.

Få styr på vejen og den gode underholdning

Hvis du skal have familien med på ferie, kan det være en lang fornøjelse med børnene bagi, hvis I skal køre til eksempelvis Italien. Forbereder du dig godt hjemmefra, kan det faktisk blive en fornøjelse for både børn og voksne. Sørg for, at I har en portion underholdning med til børnene, så de kan få tiden til at gå på bagsædet. Det kan også være en fordel at holde stop undervejs, som måske tilgodeser børnenes behov. Det kunne være ved et feriecenter med badeland eller ved et tivoli i Europa.

Du bør også sørge for at tjekke op på ruterne, inden du kører afsted. Selvom langt de fleste har en veludstyret GPS i bilen, kan du risikere at falde ind i lange køer på vejene. Ved at tjekke op på vejarbejde på din rute, kan du nå at ændre planen og køre udenom. Selvom det kan betyde flere kilometer, kan det alligevel godt betale sig. Havner du først i en kø i forbindelse med vejarbejde, kan det nemlig tage flere timer for dig at komme videre.