Anhængertræk eller ”jydekrog”, som nogle vil kalde det, er en super god investering i din bil, da du måske ofte har oplevet, at du mangler et anhængertræk, hvis du skal på lossepladsen, hjælpe med at flytte eller noget helt tredje. Med et anhængertræk kan du lige pludselig få en større frihed i bilen, idet du ikke skal have diverse møbler med fra et møbelhus med ind i bilen. Du kan læsse dem ind i traileren og dermed have meget mere plads i bilen – så slipper du også for, at din bil bliver unødvendigt ridset eller beskidt.

Kan man selv montere et anhængertræk?

Du kan godt selv montere et anhængertræk, men det er en vanskelig proces for personer, der ikke har et så godt kendskab til det, som en mekaniker har. Vi anbefaler derfor, at du lader mekanikeren om montering af anhængertræk, så du er sikker på, at det bliver lavet korrekt, hvilket er vigtigt, når du begynder med at skulle trække en campingvogn eller trailer efter bilen. Det er anhængertrækket, der sørger for at holde sig fast til bilen, hvorfor bilen kan trække noget efter sig.

Hvis du selv har styr på monteringen af anhængertrækket, må du ikke glemme, at anhængertrækket skal synes og registreres. Det kan derfor være en længere proces at gøre det selv, da mekanikeren skal være den hårde bedømmer, da det som sagt er vigtigt, at det hele er gjort grundigt og ikke mindst holdbart. Derudover skal du melde dit nye anhængertræk til forsikringen.

Mekanikeren vil gerne gøre det for dig

Det kan godt være, at du startede med at tro, at du selv ville gøre det. Men de fleste vælger alligevel at lade mekanikeren om montering af anhængertæk, for det er også mekanikeren, der skal godkende dit arbejde, hvis du selv vælger at montere anhængertræk. Du slipper derfor ikke forbi mekanikeren, hvorfor mange vælger at lade ham gøre det hele i første omgang.

Hvad kan man bruge et anhængertræk til?

I gamle dage handlede det jo meget om, at jyderne havde en jydekrog til deres trailer, men nu er det tæt på, at de fleste biler allerede har et anhængertræk, og hvis ikke, så får de det. Du kan nemlig bruge anhængertrækket til meget mere end en trailer. Du kan både bruge den til at transportere barnevogne og cykler, hvis I skal på ferie.

Det er smart med et anhængertræk til cykler eller barnevogne, så du ikke skal have beskidte hjul med ind i bilen. De kan i stedet bare hænge udenfor, mens I kører afsted. Med et anhængertræk passer du derfor bedre på den indvendige vedligeholdelse i bilen, så sæder og bagagerum også bliver passet på.

Derudover kan du bruge et anhængertræk til at transportere en campingvogn, hvis I gerne vil ud på diverse danske eller udenlandske campingpladser. Mange bruger også et anhængertræk, hvis de har en lille båd. Typisk vil man have båden på en ”trailer”, så man nemt og hurtigt kan få den op af eller ned i vandet.