Garage

Som mand er der få ting, der er mere tilfredsstillende end at skabe noget med sine egne hænder. Det kan være alt lige fra at samle et skab fra Ikea til at bygge et hus – essensen er, at vi mænd har et urinstinkt, der gør det tiltalende og mandigt at bidrage igennem gør-det-selv-projekter. Et projekt som mange mænd ganske passende selv hopper på er en garage eller en carport. Det er nemlig ganske enkelt, men udgør alligevel en vigtig del af ejendommen. Samtidig er der noget tilfredsstillende over at kunne være den, der har sørget for, at bilen får tag over hovedet. Vil du også i gang med et gør-det-selv-projekt i form af en ny, hjemmelavet garage, finder du her en guide til, hvordan du gør.

Fundament

Vil du i gang med at bygge din egen garage, så er det sikkert fordi, du står med overskydende plads på grunden. Denne plads er naturligvis vigtig, og det er vigtigt, at du på forhånd afmåler hvor stor garagen præcis skal være, og hvor meget den må fylde på grunden. Dette er nemlig udgangspunkt for dit fundament. Her er det vigtigt at overveje, om garagen kun skal have plads til bilen/bilerne, eller om du også vil have plads til et hobbyværksted og eventuelt et redskabsskur. Du kan eventuelt købe en laser-afstandsmåler til at tage de helt rigtige mål.

Materialer og håndværktøj

Når fundamentet står klar, er det næste trin, at du gør dig nogle tanker om, hvilke materialer garagen skal være lavet i. Det er selvfølgelig oplagt at bygge det af træ, eventuelt lærketræ, og du kan bruge shingles som tagbeklædning. Hermed får du et resultat, der kommer til at holde i mange år, og som kræver minimal vedligeholdelse. Det siger sig selv, at når du skal bygge din garage, skal du have udstyret i orden. Ellers kommer du ikke ret langt. Har du ikke allerede en god værktøjskasse med godt håndværktøj, kan dette projekt være en god undskyldning for at få det anskaffet. Du kan købe håndværktøj her. Når du har fået stablet væge og tag på benene, kan du passende lægge fliser i garagen og isolere hjørnerne med noget god fugelmasse – det kan du finde på denne side.

Elektrisk port

En smart og oplagt feature ved din nye garage kunne være en elektrisk garageport. Det er ikke bare super smart, når du kører din bil i garagen, det gør også hele projektet noget sjovere. Du slipper for at skulle stå ud af bilen for at lukke porten, og de morgener hvor du har lidt travlt med at komme på arbejde, er du sikker på at du får lukket garagen. Det er desuden ikke specielt svært at sætte op. Du skal blot montere en elektrisk portåbner som samlesæt med alle beslag og komponenter, og når du alligevel er i gang med garagen, bliver det en naturlig del af processen. Her medfølger selvfølgelig fjernbetjening, som du har liggende i bilen, og som gør det en leg, når bilen skal køre ind i eller forlade garagen. De