Jeep in field

Inden længe er sommeren på vej, men undrer du dig over, hvad du kan gøre for at få din bil helt klar til at køre sommeren i møde? Fortvivl ej – lige nedenunder finder du nemlig en række tips til, hvordan du kan gøre din bil sommerklar.

1. Tjek de ydre dele

Når du skal gøre din bil sommerklar, er det først og fremmest en god idé, at du tjekker op på bilens ydre dele.  Her er det eksempelvis vigtigt, at du afprøver, om alle bilens lygter virker, som de skal. Dette gør du nemmest ved at få hjælp af en anden person, så den ene kan sidde i bilen og trykke på de forskellige instrumenter, imens den anden tjekker, at lygterne fungerer. Husk at tjekke ting som baglys og stoplys.

I samme forbindelse kan du med fordel tage et kig på bilens vinduesviskere, som garanteret har været på overarbejde igennem vinteren. Sørg for, at disse er skarpe, og at gummiet er intakt, så du kan have frit udsyn selv i regnvejr.

2. Kig på mængden af bilens væsker

Din bil indeholder en række forskellige væsker, som ikke bare er vigtige forudsætninger for, at din bil fungerer optimalt, de kan også påvirke din sikkerhed, når du bruger bilen. Væsker, som især er vigtige, at du holder øje med, er motorolie og bremsevæske. Sørg for at tjekke op på disse væsker regelmæssigt.

Vær desuden opmærksom på, om der er tilstrækkeligt med kølervæske på din bil. Sprinklervæske er derudover også altid en god idé at have nok af på bilen, da dette kan rense ruden for snavs og skidt og give dig frit udsyn.

3. Fra vinterdæk til sommerdæk

For at din bil bliver helt sommerklar, skal du selvfølgelig også sørge for at få afmonteret dine vinterdæk og få dem udskiftet med sommerdæk. Sørg for, at dine sommerdæk overholder det anbefalede dækmønster på 3 millimeter. Tjek desuden dækkenes dæktryk, da de kan have mistet luft ved at have stået til opbevaring i vinterperioden. Det er derudover en god idé, at du tjekker dine dæk efter for sten eller andre ting, der kan have sat sig fast.

Søg hjælp hos en autoriseret, hvis ikke du har erfaring med selv at skifte dine dæk til sommerdæk.

4. Slut af med en hovedrengøring

Har du tjekket ovenstående ting, kan du med fordel slutte af med at gøre din bil ren både udenpå og indeni. Vinterens våde vejr og vejsalt vil nemlig stensikkert have sat sine spor på din bil, så den trænger til en ordentlig rengøring.

Når du vasker din bil udenpå, så vær opmærksom på, at du får skrubbet ekstra godt omkring dækkene, da det især er her, hvor der kan sidde meget salt og snavs fra vinteren. Hvis ikke dette bliver fjernet, kan det forårsage rust på disse områder.

Når du gør din bil ren indvendigt, er det vigtigt, at du får luftet bilens måtter grundigt, da disse har suget meget fugt til sig i løbet af vinteren.

Hvad end du mangler mere sprinklervæske, motorolie eller nye sommerdæk, så finder du alle disse bildele på bildele-online.dk.