Car cleaning

Inden du ser dig om, er vinteren ovre, hvilket betyder, at foråret er på vej. Efter en lang vinter med kolde temperaturer, sjap, sne og masser af salt, trænger din bil uden tvivl til at blive gjort godt og grundigt klar til foråret. Læs med her, og bliv meget klogere på, hvordan du gør din bil klar til foråret.

Skift dine vinterdæk ud med sommerdæk

Når vinteren er ovre, er det tid til at skifte dine vinterdæk til sommerdæk. Det danske forårsvejr kan dog godt være meget skiftende, og derfor er det en god idé, at du venter til april med at skifte dine dæk. Der er nemlig stadig risiko for sne og glatte veje i marts måned.

Husk at tjekke dine sommerdæk i god tid. Tjek dækkene efter søm og sten, og mål dybden på dækmønsteret på alle fire dæk. Det anbefales, at der er mindst tre millimeter slidbane, og hvis ikke dette gør sig gældende, bør du overveje, om du skal anskaffe dig nogle nye dæk. Er dette tilfældet, så husk at bestille dine nye dæk i god tid, så de er klar, når du skal bruge dem. Find rabatter til dine nye dæk på Rabatbanditten.dk.

Skifter du selv dine dæk, så husk at rengøre dine inderskærme, inden du påsætter sommerdækkene. Der kan nemlig have hobet sig meget salt og snavs op disse steder igennem vinterperioden. Skal du have en autoriseret til at skifte dækkene, så husk at bestille tid i god tid.

Rengøring – både indvendigt og udvendigt

Det er altid lækkert at have en ren bil, og i vinterperioden har du sikkert benyttet dig af vaskehallen for at gøre din bil ren. Hvis din bil skal være rigtig forårsklar, er det dog en god idé, at du selv vasker den. Temperaturerne er på vej op, så der er altså ingen undskyldninger for ikke at smøre ærmerne op og komme i gang! Når du er færdig, vil du ikke fortryde. Ved selv at vaske din bil er du sikker på, at du kommer omkring alle kanter og samlinger. Derudover skal du sørge for at komme ind bag alle gummilister – altså alle de steder, hvor vaskehallens børster ikke kan komme ind. Her vil der nemlig med garanti sidde saltrester og andet skidt fra vinteren. Brug en vandslange og en god børste og eventuelt en klud til at gøre din bil helt klar til foråret.
Husk også at gøre din bil ren indvendigt. I vinterperioden falder der typisk meget nedbør, som du tager med ind i bilen, som derved godt kan være lidt fugtig. Sørg derfor først og fremmest for at få luftet din bil godt igennem ved at åbne alle døre og tage alle de fugtige måtter ud. Tag derefter fat i støvsugeren og slå dig løs. Sørg for at komme rundt i alle kanter, hjørner og sprækker. Tør til sidst alle overfalder af med en fugtig klud, og er du rigtig god, så pudser du dine ruder med glaspuds. Inden du har set dig om, er du færdig og har en lækker og ren bil, som du er mere end klar til at køre ind i foråret med, så det er altså bare om at komme i gang!