fun-car-1739324_960_720

(Sponsoreret indlæg) – læs mere her

For mange unge, der er ved at afslutte deres ungdomsuddannelse, er én særlig uge noget, de aldrig glemmer. Som nyligt udklækkede studenter vil de være i fokus fra start til slut af studenterugen, og især to ting plejer at fylde mest; at få huen på af bedstemor og den traditionsrige studenterkørsel. I samarbejde med Festlastbiler.dk kigger vi på nogle af de mest ikoniske køretøjer i forbindelse med studenterkørsel.

Med huen på og kammeraterne i hånden drikker, danser og fester man hele dagen, alt imens man kører rundt til klassens familier og hjem. Idet man kører rundt til hinanden, er køretøjet helt naturligt også i centrum.  Det må meget gerne skabe lidt opmærksomhed i gadebilledet, og derfor har traditionen da også udviklet sig til, at kørslen indebærer en fed og unik vogn med bannere på siderne og anden kreativ dekoration.

I samarbejde med Festlastbiler.dk kigger vi på nogle af de mest ikoniske køretøjer i forbindelse med studenterkørsel og beretter om nogle fede forvandlinger af køretøjer, som får lov til at blive luftet, når de unge mennesker omsider kan kalde sig studenter.

Den gamle brandbil

Et fremragende eksempel på, hvad man kan forvente af et køretøj til studenterkørslen, er en gammel brandbil. Med den ikoniske røde farve passer den til STX-huerne, men samtidig er bilen stadig smuk. En stor gammel motor, det markante Mercedes-logo foran samt de retro udrykningslygter foran og på taget. Det bliver ikke bedre. Hvor fronten er holdt, så man ikke er i tvivl om, at det er en gammel brandbil, så er bagenden dog modificeret en smule. Der skal trods alt være plads til højtalere, eventuelt køleskabe og ikke mindst 30 elever.

Alligevel vil motorlyden og charmen stadig trænge igennem, og dermed vil bilen vække opmærksomhed, når den tromler ned gennem bybilledet. Har du svært ved at forestille dig, hvordan det ser ud, så må du holde udkig på vejene i ugen, hvor studenterne viser sig frem.

Den gamle MAN-militærlastbil

Det er ikke til at tage fejl af, at det er en studentervogn, som kommer kørende, når en gammel MAN-lastbil kommer brummende ned ad gaden, imens 30 fulde unge med hat jubler og danser bagpå ladet. Og derfor er der heller ikke noget at sige til, at en gammel militærlastbil som denne er yderst populær til studenterkørslen. Med en god størrelse bagi og med det rå og fede udseende, så lever køretøjet netop op til kravene til en fed studentervogn. Samtidig er der plads til borde i midten, og festen kan derfor holdes i gang, selv hvis man kører på landevejen. Desuden er der plads til en masse pynt på bilen, hvilket igen må være et kriterie. Alt i alt er bilen dermed perfekt

Øl-lastbiler

Et andet og lidt skævt køretøj, som kan ses på vejene til sommer, er gamle øl-lastbiler, eksempelvis fra Ceres. Med ikonisk udseende og danske flag vejrende mens man kører, kan man med sådan en gammel sag sikre sig, at man fejrer studenterkørslen med stil. Desuden kan man ikke benægte, at en gammel lastbil, som har transporteret øl hele sin levetid, er oplagt at bruge, når der skal transporteres fulde, men smukke studenter.