aston-martin-1853424_960_720

(Sponsoreret indlæg) – læs mere her

Når temperaturerne skifter fra de kolde vintertemperaturer til de lunere forårstemperaturer, er det tid til at tænke på et dækskifte til bilen. Vinter- og helårsdæk kan ikke sammenlignes med sommerdæk, da sommerdæk har en særlig gummiblanding, der fungerer bedst i varmere temperaturer. Mange er ikke klar over, hvor vigtigt det er at skifte dæk for sommeren – men det ér vigtigt!

Sommerdæk er, som navnet antyder, beregnet til kørsel om sommeren, ligesom vinterdæk er beregnet til kørsel om vinteren. Sommerdæk giver den sikreste kørsel på varme og våde sommerveje. Derfor: Skift til sommerdæk for din egen sikkerheds skyld. Læs med her, hvor du får en række tips til, hvad du skal overveje, inden du investerer i nye sommerdæk.

Brugte eller nye?

Mange vælger at købe brugte sommerdæk for at spare penge , når dækkene skal skiftes. Dette er der ikke noget galt i – det er dog vigtigt at undersøge dækkenes stand grundigt inden køb. Når man køber brugte dæk, går man potentielt på kompromis med kvaliteten og sikkerheden, idet standen på dækkene oftest ikke svarer til standen på nye dæk. Vær ligeledes opmærksom på, at du ikke ved, hvordan dækket er behandlet; om det har været kørt op ad kantstene, om det har været punkteret før og så videre. Vær derfor forsigtig med brugte dæk. Du kan finde billige, nye sommerdæk her.

Hvilket dækmærke?

Der findes utallige producenter, der laver gode, solide sommerdæk. Nogle har præferencer inden for dækmærker – hvis du ikke har dette, er det en god ide som udgangspunkt at gå efter nogle af de kendte og store mærker såsom Bridgestone, Goodyear eller Michelin. Hvis du vælger at købe dæk fra kendte producenter, kan du næsten altid være sikker på at få et kvalitetsdæk; de store producenter bruger mange ressourcer på at forske og udvikle dækkene, så de altid lever op til de nyeste og højeste standarder.

Gå efter EU-dækmærkningen

Skal du investere i nye sommerdæk, er det en god ide at gå efter dæk, der er EU-mærkede. EU-mærkningen er en kvalitetssikring, som indikerer, hvordan det givne dæk har klaret sig i forskellige tests. Derudover giver EU-dækmærkningen et kort overblik over dækkets egenskaber såsom energieffektivitet, vådgreb og støj.

Prisen

For mange er prisen en vigtig faktor, når der skal handles dæk. Pas dog på med at gå efter de helt billige dæk – ofte er der en grund til, at de er billige. Hvis du gerne vil spare penge på dine dæk, kan du gå efter dæk på tilbud. Det kan være en god ide at bruge sammenligningssider på internettet – disse kan fortælle dig, hvor du kan finde de billigste dæk online.

Tjek de gamle dæk

Sommerdæk har typisk en længere levetid end vinterdæk, selvom sommerdæk oftest kører flere kilometer per sæson. Inden du investerer i nye dæk, skal du altså tjekke dine gamle dæk; kan de bruges en sæson mere? Kig på dækmønster, dæktryk og alderen på dine sommerdæk.