Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider der linkes til.

Din bil er udstyret med en brændstoftank og en brændstofpumpe. Begge dele er helt afgørende for, at bilen overhovedet fungerer.

Din bils brændstoftank tjener det formål, at den opbevarer det brændstof, du fylder på bilen, indtil det skal bruges til at skabe fremdrift. Når du starter din bil og kører afsted, ledes brændstoffet fra brændstoftanken ud til indsprøjtningssystemet ved hjælp af en brændstofpumpe.

Din bils brændstofpumpe fungerer på den måde, at den sørger for at transportere bilens brændstof fra brændstoftanken og ud til motoren. Brændstofpumpen er placeret enten inden i eller uden på brændstoftanken, og pumpen sørger for, at der holdes et konstant tryk i brændstoftanken, der sikrer, at brændstoffet ledes korrekt ud.

Det er vigtigt, at din bil er udstyret med en brændstofpumpe en VDO, Bosch, Macpo brændstofpumpe, der har været kendt på markedet i lang tid, da du ikke behøver at skifte brændstofpumpe for ofte.

Hvornår skal din brændstofpumpe udskiftes?

Det kan være nødvendigt at udskifte din brændstofpumpe, når den bliver slidt, og funktionsevnen derfor nedsættes. Du vil typisk mærke, at din brændstofpumpe er slidt, når din bil får sværere og sværere ved at starte. Det kan for eksempel være, at det ofte kræver flere forsøg at få din bil i gang, eller hvis din bil slet ikke vil starte.

Når brændstofpumpen er slidt, vil den have svært ved at skabe det nødvendige tryk, der skal føre brændstoffet fra brændstoftanken ud til motoren. Det kan dog også skyldes, at der er behov for at rense det filter, der sidder på din brændstofpumpe. 

Få professionel hjælp hos dit lokale autoværksted, hvis du har mistanke om, at din brændstofpumpe har behov for at blive udskiftet. På autoværkstedet kan du få den nødvendige vejledning og sparring. Det kan også være, at I bliver opmærksomme på andre problemer med bilen, som ikke skyldes brændstofpumpen.