Sponsoreret indhold

Som bilejer ved du formentlig, at det er vigtigt at have styr på både skift af dæk, oliefilter og meget mere. Det er nemlig vigtigt at vedligeholde din bil, hvis du vil undgå skader på den. Samtidig kan der også ofte være en del penge at spare ved at sørge for at udskifte nødvendige dele løbende. Glemmer du det, kan det nemlig alligevel ende med at blive en ret dyr fornøjelse. Her får du en guide til, hvordan et gløderør virker, og hvornår det bør skiftes.

Sådan fungerer et gløderør

Kører du i dieselbil? Hvis ja, så bør du læse videre her. Et gløderør er nemlig en vigtig del af en dieselmotor. I modsætning til benzinmotorer er dieselmotorer ikke udstyret med de sædvanlige tændrør, som antænder en brændstof-luft-blanding på grund af en ekstern gnist. Kompressionen i en dieselmotor er meget høj. Hvis motoren ikke er varm nok, vil bilen ikke starte. Det er her, gløderøret kommer ind i billedet.

Når du skal have skiftet gløderør på din bil, er det naturligvis vigtigt med en model, der passer til dine ønsker og behov. BOSCH Duraterm gløderør er kendetegnet ved deres særligt høje effektivitet. Gløderør fra BOSCH kan fungere ved selv meget lave temperaturer. Derved undgås detonation i en motor, der ikke er blevet forvarmet.

Derudover er BOSCH-gløderør sammenlignet med andre gløderør fremstillet med en anti-korrosionsbelægning. Belægningen sørger for, at røret ikke bliver ødelagt af eventuel fugt, så du kan være garanteret en sikker motorstart.

Hvornår skal jeg skifte gløderør på bilen?

Det kan være svært at udregne levetiden på et gløderør. Røret bruges nemlig kun i forbindelse med opstarten af bilen, og derfor afhænger dets holdbarhed egentlig af, hvor mange gange en bil startes. Kører du ofte lange afstande uden for mange start og stop, vil et sæt af gløderør formentlig have lang holdbarhed. Hvis du oplever, at det bliver vanskeligt at starte bilen, er det et sikkert tegn på, at en reparation er nødvendig.

Et gløderør sikrer hurtig og sikker motorstart under selv kolde temperaturer, hvilket kan være særligt brugbart på en mørk vintermorgen. Gløderørene er ofte så små, at de opnår de korrekte driftstemperaturer på ganske få sekunder. Herved undgår du unødig ventetid, når du skal ud på vejene. Hvis du har problemer med at starte bilen, kan du med fordel få et servicetjek af din bil – måske skal den have skiftet gløderør.