Biltyv

Det er blandt mange bilejeres værste mareridt at komme ud til en knust rude i bilen eller ingen bil overhovedet. Man kan selvfølgelig aldrig sikre sig 100 procent mod tyveri og indbrud, men med et par tips kan du i hvert fald gøre dit til, at tyven ikke kaster sig over din bil.

Tjek altid vinduerne

Når du parkerer din bil og efterlader den for et stykke tid, er det vigtigt, at du tager et par forholdsregler. Tjek altid, at alle ruderne er helt lukkede. Dette gælder også soltaget og diverse trækruder. Selvom solen måske bager på din bil, og du ved, at der bliver varmt, når du ikke lufter ud, så kan selv den mindste sprække ved vinduet altså friste tyven til at gå efter lige netop din bil.

Lad aldrig bilen stå ulåst

Det giver måske sig selv, at du aldrig skal efterlade bilen ulåst uden opsyn, men en del danskere gør det altså alligevel. Hvis folk har været inde og tanke eller blot lige hurtigt skal handle eller hente mad, så viser det sig faktisk, at en del bare går fra bilen. Det er aldrig en god idé at gå fra en ulåst bil, så tjek altid, at alle dørene er lukkede, lås dem og tag bilnøglen med. Ikke noget med at lade nøglerne sidde i, imens du betaler for en tankfuld benzin eller henter børnene i børnehaven. I forbindelse med tankning er desuden også altid godt at huske, at benzindækslet er lukket og låst.

Tænk over, hvor du parkerer

Når du ikke parkerer hjemme i garagen, er det godt at være bevidst om, hvor du stiller din bil. Hvis du parkerer et mørkt og afsides sted, kan din bil nemlig hurtig blive en magnet for tyvene, fordi du uforstyrret kan lave indbrud. Prøv derfor så vidt som muligt at parkere din bil på befærdede steder, hvor der er god belysning. Du kan eventuelt investere i en ratlås, som med sikkerhed vil afskrække tyven fra at stjæle din bil. Det er desuden altid en god idé at fjerne synlige værdigenstande fra bilen. Lad ikke din mobil, GPS eller tasker og punge ligge fremme. Smid GPS’en i handskerummet og lås andre værdigenstande ind i bagagerummet.

Lås din garage

Derhjemme er den bedste måde at gardere sig mod tyveri og indbrud at parkere din bil inde i en aflåst garage. Det er langt mere sikkert at låse den inde i stedet for at lade den stå på gaden, så hvis du har mulighed for at lave en aflåst garage derhjemme, er det helt sikkert værd at overveje. Bilsikring.dk kan hjælpe dig godt på vej til at opgradere garagen. På www.billigsikring.dk kan du nemlig købe alt du behøver for at lave en god garage, så din bil kan stå i sikkerhed natten over. Når du ved, at din bil står i sikkerhed, kan du trygt lægge dig til at sove om natten uden tanke for, om nogen tyve skulle kaste sin kærlighed på netop din bil.