Audi RS7

Hvis du planlægger at lease din næste bil, er der flere ting, du bør tage med i dine overvejsler. Vil en leasingbil overhovedet matche dit nuværende kørselsbehov, din privatøkonomi samt din trang til nye biler? Alt dette kommer vi nærmere omkring i den følgende guide, der er udarbejdet i samarbejde med Goleaseit.dk.

Her bør du være særlig opmærksom ved leasing

Når du leaser en bil, vil du være bekendt med alle de omkostninger, der medfølger i den periode, hvor du leaser bilen. Du skal hvert år opgive, hvor mange kilometer du kører, hvorfor det er vigtigt, du opgiver det rigtige kilometerantal. Hvis du opgiver for lidt, kan du risikere at modtage en efterregning. Derfor er det også vigtigt, at du reagerer, hvis du har mistanke om, at dit kørselsbehov kan ændre sig inden for en kort periode. Hvis dette er tilfældet, bør du overveje, om leasing stadig er tilegnet denne ændring.

Oplever du ændringer, der kan påvirke leasingaftalen?

Ud over en ændring i dit kørselsbehov kan der ske mange andre ændringer i den periode, hvor du har en leasingbil. Det kan eksempelvis være, at det nu bliver nødvendigt for dig at have børn eller kæledyr med i bilen. Her bør du være opmærksom på, at børn og kæledyr kan spilde eller lave ridser i bilen. Hvis der sker skader på leasingbilen, kan det i sidste ende medføre en ekstraregning.

Ligeledes kan du opleve en ændring i din lyst til at forny dine biler. Hvis du med tiden oplever mere tilfredsstillelse ved at køre i den samme bil i en længere periode frem for at få noget nyt, bør du overveje, om leasing stadig er ideelt for dig.

Har du styr på service og forsikring?

Som udgangspunkt dækker din flexleasingkontrakt ikke service, reparationer, dækskift osv. Der kan dog i enkelte tilfælde findes andre løsninger, men dette afhænger af dit leasingselskab. Ligeledes skal du sikre dig, at dit leasingselskab, ud over ansvars- og kaskoforsikring, tilbyder en tilbageleveringsforsikring. Denne forsikring dækker de skader, der eventuelt skulle opstå i leasingperioden. Der er naturligvis en selvrisiko, så du skal stadig behandle leasingbilen med måde.

Myter om leasing

FDM har udarbejdet en artikel, der har til formål at be- og afkræfte de myter, der florerer omkring leasing. Dette vil hjælpe dig som forbruger til bedre at forstå, hvad du kan forvente gennem leasingperioden.

Mange mener, at forbrugeren får tilbagebetalt førstegangsydelsen – dette passer ikke. Når du indgår en leasingkontrakt, er dette beløb tabt.

Ligeledes er det en myte, at du kun må køre i Danmark med en leasingbil. Det er gældende, at du gerne må gøre i udlandet, men dog ikke på permanent basis.

Som der endvidere går snak om, så skal bilen afleveres i fejlfri tilstand, når leasingperioden udløber. Dette er ikke sandt, da småskader næsten ikke kan undgås. Du skal dog være opmærksom på, at skader kan medføre en yderligere betaling.