Følgende artikel er udarbejdet og betalt af hjemmesiderne, der linkes til.

Der er rigtig mange grunde til, hvorfor det er en god idé at tage bilen med på sommerferie. Den ene grund er, at det kan være billigere. Det kan være billigere for en hel familie at tage bilen på sommerferie, end det kan være at købe flybilletter. Den anden grund er, at det er mere miljøvenligt. Det er efterhånden almen viden, at flyrejser er det, der er allermest CO2-udledende. Det er altså bedre for miljøet at tage bilen, end det er at tage flyet. Især hvis du har en nyere bil eller en el- eller hybridbil. Den tredje grund er, at bilen giver mere frihed. Du får ikke blot mere frihed på rejsen til destinationen, men du får også mere frihed, når du når frem. Hvis familien skal på udflugt, kan I blot sætte jer i bilen og køre mod det, I gerne vil opleve. Hvis du gerne vil have bilen med på sommerferie i år, kan du læse med herunder. Herunder får du nemlig nogle gode råd til, hvad du skal huske på rejsen.

Giv bilen et tjek inden afgang

Det kan være en rigtig god idé at give bilen en undersøgelse, inden I kører afsted på ferien. Dette gælder især, hvis I skal køre langt – til Sydeuropa for eksempel. I nogle tilfælde kan det være unødvendigt med et eftersyn af bilen inden afgang. Dette gælder eksempelvis, hvis bilen har været til service kort tid forinden, eller hvis bilen er forholdsvis ny.

Sørg for at gøre pauserne gode

Hvis I skal køre langt, er det en god idé at holde nogle gode, lange pauser undervejs; det er netop det, der bliver muliggjort, når rejsen foregår i bilen. I kan med fordel tage en overnatning undervejs, og I kan sørge for at holde flere pauser, hvor I kan få luft og strække benene. Det kan være en god idé at pakke klapstole i bilen, som kan bruges, når I holder pauser, og når I kommer frem til destinationen. På den måde kan I eksempelvis være sikre på at kunne sidde ned og spise en dejlig frokost på en behagelig måde, selvom der ikke er ledige siddepladser på rastepladsen.

Pak snacks og underholdning, så I kan nå det

Hvis I skal køre mod Sydeuropa, kan I være uheldige at havne i en bilkø på motorvejen. Det er absolut ikke usædvanligt, at der opstår lange køer på den tyske motorvej i løbet af sommerferien. Hvis I havner i en bilkø, er det meget rart at kunne komme til at spise imens. Derfor er det en god idé at pakke noget mad inde i bilen, hvor I hele tiden kan nå det. På den måde kan I komme igennem de – nogle gange uendelig lange – bilkøer på en mere udholdelig måde. Hvis der er børn på bagsædet, er det af samme grund en rigtig god idé også at pakke godt med underholdning inden for rækkevidde. I har ikke lyst til at have sure og utålmodige børn på bagsædet, når I i forvejen holder i en lang kø.